Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokojnie...to tylko awaria

Po odstawieniu tabletek-ile czekać z ciążą?

Polecane posty

Czy to prawda, ze po odstawieniu tabletek trzeba 3 miesiace odczekac, by starać się o ciążę..? Bo to zwiększa ryzyko ciąży mnogiej?

hallo, jest tu ktoś? :)

Gość jennifer988
mi sie wydaje ze 6 miesiecy powinno zrobic sobie przerwe .

ojej czemu tak długo..? mój gin powiedział że mogę od razu... :o

Gość jennifer988
Witaj pierwsze co powinnas to iść na badania do ginekologa ponieważ zazwyczaj jak odstawia się tabletki antykoncepcyjne dochodzi do zaburzenia miesiączki co spowoduje zapewne stres u ciebie a , natomiast lekarz powie ci najlepiej jak unormować organizm i kiedy zacząć się starać o dzidzię.

no tego mi nie powiedział... a szkoda... :/ bo juz odstawiłam i mam dni płodne.. kochałam się z mężem, więc nie wiem teraz co robić. Powiedział mi że biorę takie, że mogę od razu odstawić i zachodzić w ciążę :/

Gość też odstawiam
Ja odstawiam za miesiąc i mam zamiar ze staraniami czekać do lipca - ze względów zdrowotnych i zawodowych nie powinnam zajść w ciążę wcześniej :) A moja ginekolog zaleca: co najmniej 3 miesiące poczekać z ciążą, ale 6 miesięcy wcześniej brać już kwas foliowy. Więc ja konczę brać tabletki za miesiąc, a od stycznia zaczynam brać kwas foliowy, od końca czerwca staramy się o ciążę :)

Gość jennifer988
Powiem ci ze znam przypadki kobiet ktore po odstawieniu tabletek zachodzily od razu ciaze , ale nigdy nie wiadomo bo roznie bywa po tabletkach , chodzi mi tu o poronienia i problemy z zajsciem w ciaze. Wiadomo kazdy organizm przechodzi przez wszystko inaczej .

Gość jennifer988
My z mezem ustaliliscmy ze bede brac tabletki do konca roku a potem dla swojego spokoju zrobie sobie 6-sco miesieczna przerwe i wtedy zaczniemy starania . U mnie jest tak ze boje sie ze zbyt szybkie zajscie w ciaze po braniu tabletek bedzie moglo zaszkodzic jakos dzidz wiec wole czekac

A co by się stało, gdybym teraz zaszła w ciąże..? od razu..? :( bo trochę mnie przestraszyłyście.