Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiśnia czerwona ;)

ciąża po hsg i leki

Polecane posty

Gość wiśnia czerwona ;)

witajcie. Dziś byłam u lekarza, który stwierdził na podstawie badania ginekologicznego ciążę. Ponieważ jest to cykl w którym wykonywane było hsg lekarz stwierdził, że przypisze leki. Dziś wieczorem idę na usg. Nie chciał nic zdradzić, dopiero po usg dowiem się szczegułów. Czy któraś z Was dziewczyny brała jakieś leki i na co one są? Denerwuje sie strasznie.

Miałam taką samą sytuację, nie miałam przepisanych żadnych leków, córka jest okazem zdrowia. Nie denerwuj się, zapewne miałaś problemy z zajściem w ciążę (wnioskuję po hsg) i lekarz miał na myśli coś na ewentualne podtrzymanie, przynajmniej ja tak myślę.

Gość mamuśka po hsg
No i ja też miałam podobnie, z tym, że zaszłam w drugim po hsg cyklu, tzn. po hsg jeszcze jeden okres był, nie miałam nic na podtrzymanie, myślę, że twój lekarz zleci progesteron, który konieczny jest do utrzymania ciąży. Dają go profilaktycznie, nie można tego przedawkować, gdyż organizm pobiera tyle ile trzeba, reszta jest wydalana. Więc nawet jeśli twój organizm produkuje go dostatecznie dużo, to tabletki nie zaszkodzą. Co najwyżej wspomogą. NIe denerwuj się.