Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgvshdg

Okolice bikini-depilacja

Polecane posty

Gość jgvshdg

Dziewczyny,możne to krepujący temat ale ja mam taki problem... wstydzę się pokazywać w stroju kąpielowym i nie chodzi o to że jestem niezgrabna(wręcz przeciwnie) ale o to ze mam w okolicach bikini krępujące krostki od depilacji ( gole się maszynką) jak goliłam woskiem to było jeszcze gorzej.Nie wiem już co mam z tym zrobić bo w bieliźnie tez nie czuje się komfortowo! Najgorsze jest to ze jak jestem na plaży i widzę inne dziewczyny w stroju to wydaje mi się tylko ja tak mam!U nikogo tego nie widzę... jestem załamana!

Gość anka szklanka :)
depilacja laserowa ,mam ten sam problem

Gość jgvshdg
no chyba już nic innego mi nie pozostaje...jestem ciekawa ile to kosztuje!

z jakiego jestes miasta? nie duzo a warto ,tylko nie zaden IPL bo to nie laser

Gość jgvshdg
jak używam kremu to nie wychodzą mi krosty ale mam takie brązowe przebarwienia na ich miejscu :( mówię Wam Masakra i po prostu się tego wstydzę!

jesli duze miasto to i duza konkurencja ,ja znalazlam oferte light sheer bikini za 65 zl na jakims gruponie czy podobnym gownie potem kazdy jeden zabieg za 100,to nie jest duzo jak patrze ile problemow mniej mam przez te kudły

Gość jgvshdg
anka szklanka :) tzn,miałaś już ten zabieg? Levviatan dziękuje ze tak się angażujesz :)

Gość bezsilnaaaaaa
Mam tak samo i jakoś się staram z tym żyć bo na depilację laserową mnie nie stać. Co do bikini to zawsze wybieram bokserki, które jakoś to ukrywają.

Gość jgvshdg
chociaz teraz mi trochę lepiej,bo naprawde myslałam ze tylko ja tak mam!

Gość bezsilnaaaaaa
A jaka jest różnica między żelem a kremem do depilacji?

Gość jgvshdg
moim zdaniem nie ma różnicy!

żel lepiej pokrywa skórę i łagodzi podrażnienia (czego krem nie robi a właśnie od podrażnień robią się krosty) tylko że żel trzeba potrzymać z pół minuty po nałożeniu zanim zacznie się golić ;)

Gość jgvshdg
Levviatan Ty mój specjalisto! :)

Gość w4gv64v76
Ja używam kremu do depilacji veet.

Gość Ekspert_Philips
Witaj, Krostki mogą być efektem golenia pod włos lub na sucho z jednej strony, z drugiej zaś zapalenia mieszków włosowych. Trudno mi ocenić, jaka przyczyna wystąpiła u Ciebie, ale moim zdaniem warto żebyś w tej sprawie skonsultowała się z dermatologiem. Przepisze Ci on preparat, który złagodzi podrażnienia i poprawi kondycję skóry. Później możesz zastanowić się nad usuwaniem włosków z tej partii ciała np. specjalnym depilatorem dedykowanym do obszarów bikini (tzw. smerfem- np. dołączanym do zestawu z depilatorem Philips HP6578). Jest on precyzyjny i wygodny. Zastanów się nad moją propozycją, a gdy zdecydujesz się na depilację, pamiętaj o kilku zasadach pielęgnacji: - po pierwsze: rób systematycznie peelingi (2-3 razy w tygodniu) i codziennie nawilżaj skórę, - po drugie: staraj się depilować wieczorem po gorącej kąpieli ciało jest wtedy odprężone, a włoski delikatniejsze. Mam nadzieję, że moje rady będą pomocne. Gdybyś miała więcej pytań napisz na ekspert@philips.com. Chętnie odpowiem. ______________________________ Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Tak jak ktoś wyżej napisał nie decyduj się na IPL, jeżeli już to tylko i wyłącznie laser. Jeżeli Cię na to nie stać to polecam coś zupełnie innego. Firma depileve na w swojej ofercie preparat o nazwie FOLISAN. Powinien rozwiązać problem związany z krostami, zaczerwienieniem oraz zapaleniem mieszków włosowych.

Gość cubea
Coraz więcej słyszę negatywnych opinii na temat IPL. Z tego co wiem, to jednym z lepszych sposobów usuwania niechcianych włosków jest laser LightSheer. Już się orientowałam, że właśnie takiego sprzętu używają w warszawskim Studio Laser, także zapewne właśnie tam wybiorę się na zabiegi :)

Gość kotek00701
co to jest to IPL?

Gość 344444444444
lewiatan ty mowisz o kremie i zelu do masyznki a chodzi o krem ktory depiluje jak go trzymasz 15 min:p