Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efwfewargfrewgwrg

szkola policealna COSINUS, jakiego technika wybrac

Polecane posty

Gość efwfewargfrewgwrg

koncze studia, prace mam dorywcze i bez perspektyw,myslalam zeby pojsc na 2letniego technika, tylko nie wiem czego. Czy ten technik cos mi da? co wybrac, technika bhp, administracji, turystyki? czy moze technika informatyka? Czy po techniku turystyki moge pracowac w biurze podrozy?

Gość niewiemcowpisac
hejka. Mam mniej więcej taką sytuacje jak Ty. Tez skończyłam studia i poszłam do tej szkoły traktując to bardziej jak kurs czy sposób podniesienia kwalifikacji. Ja jestem na turystyce ale myśle czy nie zrezygnować. Po tym kierunku możesz założyć własne biuro czy tez pracować w czyimś. Ale ogolnie poziom szkoły jest bardzo niski. Jeśli byłaś na studiach to się wynudzisz albo nieźle uśmiejesz. U nas prowadzący przez 20 min sprawdzają obecność, pani od ekonomi przez wiekszość czasu opowiada o swoim wnuczku, a na sali jest straszny hałas bo ludzie śmieją się z że prowadzący przekręcił czyjeś nazwisko. Pan z geografii za naszą podstawę daje podręcznik do gimnazjum przy czym sam w tej szkole pracuje wiec można poczuć się jak mniej więcej w tej szkole. Koleżanka jest ( lub chyba raczej była) na informatyce i na zajęciach przez 3h potrafili uczyć wklejania i podkreślania literek w wodzie. Tak więc mniej wiecej poziom jest taki :) A co do kierunków. Ja wybrałam turystykę bo nie otworzyli kierunku który mnie interesował. Można założyć swoje biuro lub pracowac w czyimś ale to samo mozesz zrobić bez technika tylko bedziesz mieć juz jakąś praktyke czy też znajomość potrzebnych programów komputerowych ktore często są wymagane przy przyjmowaniu do pracy. Poziom informatyki jest jak mowiłam wyżej. Jakbym mogła wybierać to bym poszła na hotelarstwo ale nie wiem czy to coś da patrząc co się dzieje u nas na zajęciach.