Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimozami jesień się zaczyna...

dwulatek i nocne moczenie

Polecane posty

Już nie daje rady!!!!! Mój dwulatek marca nie korzysta z pampersów. W dzień wszystko ładnie robi do nocnika ale w nocy masakra. Dwa razy dzienni zmieniam pościel. Jak to było w przypadku waszych dzieci? Dodam, że moczenie nocne w lecie zdarzało się sporadycznie ( ok 2 razy w tygodniu) ale od niecałych dwóch miesięcy sika co noc. Zastanawiam się, czy niższa temperatura w sypialni może być przyczyną? Na noc nie grzej mocno gdyż syn jest astmatykiem i oprócz odpowiedniej wilgoci powietrza muszę utrzymywać temp ok max 19 stopni. Co sądzicie?

Gość Ulotna chwila..........
Dziewczyno, on ma dopiero 2 latka.O moczeniu nocnym można mówić u dzieci, które skończyły 5 - 6 lat jeśli chodzi o chlopców, bo oni to dłużej przyswajają.

Gość ja noc zakałdam pampersa
uważam ze to za małe dziecko jeszcze, żeby w nocy kontrolować swoje potrzeby podczas snu, tzn on budzi się ok 3x na sikanie, ale raz zapomni i lipa wszystko mokre, więc po co ryzykować- najwyżej pielucha zostanie sucha do rana!

ale masz problem :/ moja córa ma 5 lat i jeszcze jej się zdarza w nocy zsikać a co do temperatury może mieć znaczenie a właściwie ma wiem po mojej ona zawsze się zsikuje po kompieli i jak jest trochę chłodniej

Moja córcia ma prawie 3 lata i śpi w pampersie a w dzień popuści w majtki i dopiero woła!Ciesz się bo masz złote dziecko kobieto!!!

w takim razie pocieszyłyście mnie bo nie sądziłam, że to normalne biorąc pod uwagę, że od dłuższego czasu nie używamy pampersa. Zaniepokoiło mnie to iż od razu jak tylko nauczył się korzystać z nocnika to no nie sikał w nocy ( od razu po przebudzeniu szedł na nocnik). W rezultacie całą wiosnę i lato miałam spokój bo nie musiałam tak często zmieniać pościeli.

Gość mirabeelka
Nie stresuj dziecka bo dopiero wtedy zaczną się problemy. Ja też mam dwulatka, w dzień chodzi w majtkach i sam się "załatwia" do nocnika, ale na spacer i na noc zakładam pampersa. Takie małe dziecko nie czuje w nocy parcia na pęcherz, nie obudzi się i nie pójdzie szukać nocnika. Ale przesadziłaś...

Boże jak ja Wam zazdroszczę:(Ja muszę 10 razy dziennie małą przebierać a uczę ją już od maja:(

Gość mirabeelka
3 - latki czasem jeszcze mają problemy z sikaniem w nocy, dzieci z tego wyrastają, ale to musi potrwać, jeszcze parę miesięcy będzie Ci sikał w nocy i ma do tego pełne prawo

może jeszcze nie dorósł do trzymania moczu przez całą noc. mój synek jak miał 1,5 roku już cały dzień zasuwał bez pieluchy ale jeszcze z miesiąc zakładałam mu pieluchy na noc, dopiero po tym czasie zaczął się budzić i wołać sisiu lub nawet przesypiał całą noc. i od tamtej pory nie zdażyła mu się żadna wpadka. koniecznie musisz go wysadzać przed pójściem spać i tłumaczyć że jak będzie chciało mu się siusiu w nocy to ma cię wołać i skoro wpadki zdarzają sie 2x na noc to moim zdaniem powinnaś zakładać mu pieluchę.

mirabeelka takie małe dziecko czuje parcie na pęcherz, przecież mój syn jest tego najlepszym przykładem, po prostu dziecko nie umie zasygnalizować swoich potrzeb

Gość wiosna1981
Mój synek ma 4,5 roku i jeszcze mu się to zdarza. Konsultowałam to w Centrum Zdrowia Dziecka - Dzieci w wieku 5-6 lat jeśli się moczą trzeba udać się do specjalisty, więc macie jeszcze dużo czasu.

Witam. Mam 14 lat od jakiegoś czasu przydarza mi się zmoczyć w nocy powiedziałam o tym mamie i chodzimy teraz do lekarza na różne badania. Mama zakłada mi pieluchy tetrowe na noc ale ja nie chcę w nich spać bo nie jestem dzidziusiem. Co mam zrobić żeby mama mi ich nie zakładała

Gość onawi
mam dwoch chlopcow i mimo ze w dzien nie potrzebowali pampersow to w nocy zawsze dlugo jeszcze zakladalam....tak na wszelki wypadek,nie pamietam juz ale chyba nawet z drugim synem do 6 lat,wiec nowoczesne mamy nie przesadzajce