Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Jakie kremy zatykaja pory?

Polecane posty

Stosuje od tygodzia Differin i mam potwornie przesuszona skore. Nigdy nie mialam tego problemu czy mozecie mi napisac ktore kremy nawilzajace zapychaja skore czyli ktorych mam unikac i podac kremy nawilzajace zaufane wam, które dobrze natluszczaja i nawilzaja/ dziekuje:*

Stosuje Balsam do twarzy i caiala Bioderma Emoiliatum z emolientami, ale szczypie mnie po nim twarz. Nie wiem czy to dlatego ze podraznilam cere Differinem czy ten balsam nie nadaje sie dla mnie do ciala... A co sadzicie o kosmetykach dla dzieci, tzn. krem bambino czy oliwka Hipp. Bambino uzywalam zima, ale troche mnie zapychal i teraz zastanawiam sie zeby wyprobowac do twarzy oliwke Hipp, jest bardzo naturalna, ale troche sie obawiam

popatrz na skład na którym miejscu ma parafine i gliceryne ( a zwłaszcza parafine) tego typu zapychacze:) osobiscie moge ci polecic firme Lumene mnie arctic aqua nie zapycha i dobrze nawilza...wiem ze la roche nie zapycha i bioderma to z takich sprawdzonych

Zastanawiam sie jeszcze nad kremem iwostiun poltlustego, ale tez sie boje zapychania. Nie mam pryszczy ale straszne wagry i ogromne pory. Chce sie tego pozbyc dlatego tak zalezy mi na czyms co nie zapycha

o iwostonie tez słyszalam duzo dobrego... z aptecznych zapycha emolium napewno, wiem zevichy jest zapychaczem a prawda jest taka ze musisz sama sprawdzic:) i przetestowac na wlasnej skorze..masz kilka przykladów kremów idz do dobrej apteki albo sklepu i popros o kilka porobek.,.ale kilka po po jednym uzyciu czesto efektu zapchania nie widac... i niestety kazdy mocno nawilzajacy bedzie troszeczkezapychal...wazne zeby nie robil dramatu na buzi musisz sie z tym pogodzic:)

Potocznie mowi sie, ze zapychaja te z parafina w skladzie. Jednak roznie mozna powiedziec. Moja skora sama sie zapycha, nawet jak nie uzywam kremu. A przy uzywaniu zapcha mnie prawie kazdy nawet ten z adnotacja"nie blokuje porow" .Z kolei moja kolezanka uzywa bardzo tlustych kremow, a jej to nie zapycha.

Gość 898865432
Humektan. Tani, dobry i odpowiedni dla cery trądzikowej...

Dziekuje dziewczynki:) Ja raczej naleze do tych podatnych na zapychanie. Nie bardzo znam sie na skladzie, ale juz wiem czego unikac. Ciezko tez trafic na fachowa pomoc w aptece. Spotkalam sie juz ze aptrekarki probuja wciskac kosmetyki z konczaca sie data waznosci, alebo jak maja porozumienia z firmami.

Gość izkkka
kielbasa z cebula, bardzo dobra podpowiedź :) To świetny kremik za grosze (coś chyba 7 czy 8 zł kosztuje).

aniol sama pracuje w drogerii i bardzo czesto za odspredaz sa nagrody od producentów i dlatego:P uwierz miz e warto sobie poszperac po ncie i poczytac recencje... ale kazdy ma inna skóre i na kazdego wszystko dziala inaczej:)

Gość babeczzkaa
Z pewnością wszystkie tłuste zapychają. Ja zawsze przesuszoną różnymi specyfikami buzię ratowałam kremem garniera - ultra świeżość (bardzo lekki). Innym kremom nie ufam, boje się wysypu pryszczy więc nie eksperymentuję, a ten delikatnie doprowadza skórę do równowagi :)

Gość krzysiek_wawa
Hej, mi w walce z podrażnieniami oraz zapychającymi porami pomogło stosowanie samego olejku arganowego z kwasem hialuronowym, dowiedziałem się o tym sposobie z tego artykułu http://mocnatury.pl/artykuly/dwuskladnikowy-krem/ generalnie nie jest to żadne nowe odkrycie, bo owe produkty są dostępne od lat na rynku, tylko zostały przedstawione w innym świetle. Myślę że warto się zapoznać