Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a co tam sie wpisze

łazanki

Polecane posty

Gość aaa3333
zależy jaką lubisz i wolisz. Ja preferuję z kiszonej. Obgotowuję kapustę, a potem podduszam z podsmażoną cebulką i pieczarkami (a jeszcze lepiej prawdziwymi grzybam. Na koniec łączę z ugotowanym makaronem i voila!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
haha no i tu pytanie: jakie lubie? zebym to ja wiedziala;) nie wiem czy to co jadlam bylo z kiszonej czy ze swiezej:Ddawno temu , oj dawno temu jadlam lazanki...mam swieza i ja by pasowalo zuzyc ale czy lazanki ze swieza to TE?hm...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaa3333
mi się wydaje, że to nie będzie to. Ale ja generalnie nie przepadam z produktami ze słodkiej kapusty. Zrób z tej co masz i się przekonasz. To jest tanie danie, więc nawet jak Ci nie posmakuje to strata niewielka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli łązanki to tylko z kiszonej kapusty. Słodka nie daje tego fajnego posmaku kwasowości w łazankach. Zrobiłam mi wielkiego smaka na to danie. Chyba jutro będą łazanki na obiad :) DZiękuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
-bardzo cienko pokrojony boczek--zrobiłam z niego skwarki -kiszona kapusta -- ugotowana z przyprawa do bigosu, poszatkowana i podsmażona. - pieczarki usmażone -podsmażona cebula - makaron moja wersja łazanek. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zauwazylam ze kazdy robi
inaczej łazanki :) Ja zaś robię ze słodkiej kapusty i takie lubię najbardziej. Kapustę kroję w kostkę, gotuję ją z przyprawami (liść laurwy, ziele angielskie, kminek, maggi lub lubczyk, pieprz, cukier i na końcu jak już będzie miękka daję sól) Osobno gotuję mięso (łopatka lub karkówka, też z przyprawami i jak już mięso będzie miękkie wyłączam i studzę. Po ostudzeniu kroję je bardzo drobno, podsmażam w rondlu cebulę, wrzucam na to wcześniej ugotowane mięso, podsmażam, następnie dodaję kapustę i ugotowany wcześniej makaron (nie wiem dlaczego ale mi i domownikom bardziej smakuje makaron świderki w łazankach a nie ten tradycyjny łazankowy) i doprawiam jeśli trzeba :) Wiem, że niektórzy robią łazanki z pieczarkami lub grzybami, z kiełbasą, z mięsem mielonym ale ja ten przepis swój wyniosłam z domu i zawsze tak łazanki robię i wszyscy zachwalają i bardzo im smakuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzieki dziewczyny:) ale chyba zaryzykuje dzis z ta swieza bo musze ja zuzyc, zostalo mi pol glowki wiec i tak jakas porcja dla armii nie wyjdzie;) ugotuje kapuche, przysmze boczek z cebulka potem to podsmaze jeszcze z kapucha ugotowana i potem wymieszam z makaronem, podsmaze wsyztsko razem jeszcze i powinno byc dobre:D dzieki dziewczyny za rady!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Skoro masz pół główki słodkiej kapusty to zrób surówkę do słoika z olejem, cebulę, koperkiem i marchewką. Może stać dłuuugoo w lodówce. A łazanki tylko z kiszonej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cieszę się, że pomysł odpowiada. Dokładnego przepisu nie mam przy sobie - robiłam tego hurtowe ilosci dawno temu. Trzeba poszukac na necie. Nam wytrzymało 1,5 miesiaca w lodówce pod szczelnym przykryciem - miało w sobie zalewę z octu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×