Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 13 latki i niedługoo 2 !!

Czy 33 lata to naprawdę " starość " w rodzeniu dzieci?

Polecane posty

Witam,jestem w 33 tc . Dzisiaj spotkałam koleżankę z którą chodzilam do szkoły,ona jak zobaczyła mój brzuch to zaczęła się pytać czy naprawdę jestem w ciąży , a ja na to ,że tak a ona do mnie " to teraz na starośc Ci się dzieci zachcialo ? " Nosz kurde,mam juz 13 letnia córkę,ale jakos tak mi się przypro zrobiło . Czy naprawde to już "wstyd" w tym wieku rodzić dziecko?

przykro *

Gość Sorrryyyy
A czy wy jesteście ze wsi, że macie takie małomiasteczkowe poglądy?? Teraz kobiety pierwsze dziecko rodzą po 30 stce, a co dopiero drugie.

Gość mama 6tyg malucha
ja urodzilam w wieku 32 lat, rodzic po 30stce to zadna hanba, dzis to norma, za rok bede sie starac o drugie :)

Gość łojj danna
wstyd to mieć dziecko w wieku Twojej córki....... ja mam 32 i jeszcze nie mam dzieci wcale nie patrz co myślą ludzie !!!! Dbaj teraz o dzidzię w brzuszku gratuluję!

No właśnie,mieszkam w dużym mieście,więc to nie chodzi o jakieś stare poglądy.. Tylko wydaje mi się,ze ona nazwała mnie starą na podstawie tego,ze mam juz 13 letnia córkę .

łooj dana - dziękuję bardzo ! ;)

Gość twoja koleżanka to prostaczka
i tyle! Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 31l. teraz mam 33 i staram się o drugie i jakoś nikogo to nie dziwi. Jak sie uda i urodzę drugie będe mieć 34l i co z tego??? jestem szczęśliwa, spełniona, mam kochającego męża i dziecko i opinię takich ludzi jak twojej koleżanka mam w głębokim poważaniu! życzę zdrowia dla was i udanego rozwiązania, a takie opinie i zawistne spojrzenia olej z góry na dół i ciesz się życiem! ;)

Gość mała anglia
ludziom to nigdy nic nie pasuje. ja mam 23 lata i 2 letnie dziecko i każdy mówi że to za młodo (a zwłaszcza jedna ciotka która w tym wieku miała już trójkę dzieci) siostra mojej koleżanki ma 26 lat i w rodzinie już ją nazywają starą panną... każdy niech sobie robi co chce i kiedy chce. po co to się wtrącać

Gość chyba zwariuje z niewyspania
ja mam 31 lat i w listopadzie bede rodzic pierwsze dziecko. Moja znajoma ma 34 lata i w przyszlym roku rodzi drugie. Pierwsze ma juz ok 14 lat chyba, wiec sytuacja podobna jak u ciebie. Nic sie nie martw i nie mysl o tym co ludzie mowia. to twoja sprawa

Gość jest super więc o co ci chodzi
Nie bierz sobie tak tego do bani. To prawda, że teraz kobiety rodzą pierwsze dziecko po 30-tce. A twoja koleżanka niech spada na drzewo :D

Hehe ja mam dokładnie 33 l i jestem w 29 tc i nie uważam tego za coś dziwnego, ale miałam podobną sytuację rok temu kiedy spotkałam znajomą i jak jej powiedziałam że planuję jeszcze jedno dziecko to mi powiedziała że jesteśmy za stare. Hmm może ona tak ale ja nie :-)

Dziękuję Kobietki bardzo :)

Gość dzieci dzieci :) kochane są
Gdyby tak było jak mówi Twoja koleżanka to by kobiety miały okres tylko do 30 stki......... do tego czasu mogły by mieć tylko dzieci...... W Niemczech małżeństwa mają pierwsze dziecko po 40....... i zdążają na czas :) i nikt się nie dziwi to tylko w Polsce ludzie się dziwią każdemu

Gość diabl123
a czy ta "koleżanka" nie jest przypadkiem samotną, bezdzietną panną?! Ty jesteś młoda laska i nic dziwnego w tym, że jestes w ciąży :)

Gość KURDE, TO JA MAM 33 LATA
WLASNIE WYSZLAM ZA MAZ I ZA ROK CHCE SIE STARAC O DZIDZIUSIA... :O

Gość mam 33 lata. we
wrzesniu urodzilam pierwsze dziecko. zero rozstepow, z fotela porodowego zeszlam z plaskim brzuchem. wygladam pieknie, jakbym nigdy nie rodzila. jestem przeszczesliwa! czy jestem stara???? z wygladu kazdy mi daje mniej niz 25 lat. czuje sie mlodo bo JESTEM MLODA! a kolezanka to jakas dziwna jest....

Ona jest ode mnie 3 lata młodsza,czyli ma 30 lat, jej córka 12,ale ona np. szczyci się tym,że jej 12 letnie córka robi sobie makijaż taki jak ona sama , ubiera się jak stara maleńka, a na moją córkę mówiła,że jest jakaś " dziwna" bo zamiast iść do jakiegoś pubu:O czy pizzeri moja idzie z koleżankami na rower,rolki czy do parku . Owszem,pierwsze dziecko rodziłam wcześnie,ale wzięłam,tzn wzieliśmy za to odpowiedzialność , wychowaliśmy ją na dobrą wrażliwą osobę . A ta koleżanka mając 18 lat urodziła dziecko i chyba nawet nie wie kto jest ojcem :O .

Gość mama 6tyg malucha
nie przejmuj sie tym co ludzie gadaja, rob tak abys to ty byla zadowolona

Mam 38 lat - 36 tydzień ciąży :) co w tym złego - nie czuję się staro a ciąża przebiega doskonale

Gość no coz mozna urodzic
majac nawet 49 lat jesli jeszcze nas menopauza nie dopadnie ;) ale pozniej dziecko bedzie sie wstydzic matki ktora bedzie wygladala jak babcia i wszyscy beda tak myslec. A poza tym kobiety po 30-tce rodza czesciej chore dzieci , nie mowie ze wszytskie ale na 3 moje kolezanki ktore urodzily w tym roku dziecko 2 ur dzieci chore... wiec cos w tym jest.

Gość DO - jak się poćwiczy mięście
koleżanko wyżej, to zbieg okoliczności i może jakieś predyspozycje genetyczne a nie wiek! wiele moich koleżanek urodziło po 30, moja mama urodziła mojego najmłodszego brata w wieku 42lat i wszystkie dzieci zdrowe! ;)

Gość jaMatka1
ja moje pierwsze dziecko urodzilam trzy miesiace przed 30.Ludzie plotkowali juz ,ze dzieci nie mozemy miec bo tak dlugo po slubie zaszlam w ciaze a ja najnormalniej dopiero w tamtym roku postanowilam zostac mamusia.GRATULACJE!!!

Gość olej to..
tez sluchalam takich glupich tekstów i to w wiekszosci od kobiet ktore wpadly w wieku18-21 lat-olej to i gratulacje

Gość kljokljkl
Ja mam 30 lat i jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem, wlasnie bylam i u nowego ginekologa, ktory bedzie prowadzil moja ciaze i wiekszosc ciezarnych w poczeklni byla ode mnie duzo starsza. Nawet zapytalam, czy taki wiek jak moj jest ok na dziecko, a on na to, ze dopiero od 35 roku zycia wzrasta ryzyko w ciazy, ale nawet wtedy nie ma sie za bardzo czym przejmowac. Mieszkam w USA, wiekszosc mioch sparowanych sasiadow w podobnym wieku do mojego, ma psa lub kota a o dzieciach nawet nie mysla.

Czy 33 lata to naprawdę " starość " w rodzeniu dzieci? Niestety tak((((((((((((((

ja urodziłam dziecko w wieku 24 lat ale mam szwagierkę urodziła mając 33 lata a macierzyństwo jej bardzo służy,drugie planuje za rok:) koleżanka pierwsze dziecko urodziła w wieku 33lat ,teraz ma 35 i termin porodu ma na ten tydzień ,więc 33 lata to moim zdaniem świetny czas na dziecko :)

Ale naszczęście to nie jest dziś powód żeby nie rodzić)))))))))))))))!

No ja urodziłam pierwszą (na dole) mając 33lata właśnie!

Gość no coz mozna urodzic
33 lata sa dobre na kolejne dziecko ale nie pierwsze, taka prawda.