Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezynkaa

krem z kwasami na trądzik pomocy!

Polecane posty

Gość jezynkaa

Witam wszystkich forumowiczów. Od 2 tygodni stosuję na noc krem SVR ACTIVE. To co dzieje się z moją twarzą to jakaś masakra, pełno świeżych pryszczy:( Czy ktoś wie jak długo ma to trwać? Mam na myśli samooczyszczanie twarzy przez kwasy?....

Gość czerwona malva
a może lepiej sama zrób sobie tonik z kwasem migdałowym? mi on na trądzik pomógł a do tego jest naturalny, krem ma w sobie mnóstwo chemii, może od tego te syfy?

Gość jezynkaa
nie wiem, nie słyszałam nigdy o tym toniku.. ale wiem, że tak się dzieje po kwasach - wystepuje wysyp a potem jest poprawa tylko nie wiem, czy u mnie nie za długo juz trwa ta gorsza częśc. Jeśli chodzi o ten tonik to jak sie go robi?

Gość czerwona malva
używałam kiedyś tego kremu, i na mnie w ogóle nie działał, używałam z resztą wielu innych kosmetyków i efekt albo żaden albo wręcz nasilenie trądziku. Co mogę ci polecić jako doświadczona w walce z pryszczami to po pierwsze, wykluczyć problemy hormonalne, czyli powinnaś sobie zrobić badania na tarczycę i zbadać testosteron. Odstawić wszelkie kosmetyki z apteki czy drogerii i używać tylko ekologicznych kosmetyków a najlepiej stosować same oleje np. oliwę z oliwek, olej z pestek winogron albo lniany + tonik z kwasem migdałowym do którego składniki kupisz na mazidla.com (taniocha) zmień też pastę do zębów na taką bez fluoru, on może powodować uczulenie i powodować wysypy pryszczy, w moim przypadku tak właśnie było.

Gość izkkka
Odstaw, przejdź na Effaclar i /lub Skinoren. Do Lysanelu spróbuj wrócić za 3-4 miesiące, on jest dobry ale "żrący" i silny.

Gość babeczzkaa
Też polecam Effeclar :)

Gość izkkka
czerwona malva, oleje tak, ale nie oliwa, oliwa zapycha ;) Gdzieś kiedyś widziałam listę dobrych dla tłustej cery olejów, jak znajdę to wkleję...

Gość jezynkaa
dziękuję za te informacje, nigdy bym nie powiedziała, że pasta moze byc powodem pryszczy.. już się uporalaś z trądzikiem? Czyli co mam odstawić ten krem czy jeszcze poczekać?

Gość jezynkaa
poziom hormonów badałąm wszystko w normie. . sama nie wiem... no to moze jak jest taki dobry to trzeba jeszcze poczekac?

Gość czerwona malva
odkąd stosuję tonik z kwasem migdałowym + kwas hialuronowy i myję zęby pastą bez fluoru jest o niebo lepiej, wyskakują czasem jakieś pojedyncze, wcześniej miałam na twarzy masakrę, szczególnie w okolicach ust i na brodzie. Na dzień stosuję krem dka dzieci Hipp (ma stosunkowo mało chemii) na wieczór albo olej z pestek winogron albo jakiś kremik ekologiczny, właśnie czekam na nowy krem Logony :)

Gość jezynkaa
DZIĘKUJĘ PIĘKNIE JESZCZE RAZ. JUZ ROZGLĄDAM SIĘ ZA SKŁADNIKAMI DO TEGO TONIKU NA MAZIDLA.COM:) JAKBYS MIALA JESZCZE JAKAS TAKIE CIEKAWOSTKI, KTORE MOGA MI SIE PRZYDAC TO JA BARDZO CHETNIE POCZYTAM, POZDRAWIAM:)

Gość jezynkaa
Jak sama zauważyłam trzeba być po prostu cierpliwym. Kuracja kwasami wymaga czasu. I mogę się pochwalić, że wreszcie - po blisko 3 pełnych tygodniach widzę efekty. Nie ma cudów, ale to, co najgorsze zeszło - czyli okolice ust i broda. Zostało jeszcze po bokach i na żuchwie, czyli cera się oczyszcza. Jeśli chcecie dobrej rady - nie poddawajcie się...:) ja byłam bliska zrezygnowania:) To, co działo się na początku z moją twarzą to była jakaś totalna masakra. Polecam SVR Active na noc i Matt na dzień - po dłuższym czasie jest dobrze i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej:) niech mi tylko zejdą wszystkie ropne krosty - potraktuję buzię serią mikrodermabrazji na pozostałe zanieczyszczenia i blizny i będzie git:)

Gość jezynkaa
nie oznacza to, ze nie zainwestuję trochę kasy i czasu w rady czerwonej malvy, bo wydają się bardzo racjonalne:)