Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
CrimsonB

Metoda Batesa

Polecane posty

Cześć. Zauważyłam, że w Internecie całkiem sporo mówi się o metodzie Batesa (samouzdrowienie wzroku), ale jakoś nikt się nie kwapi spróbować... No więc, ja postanawiam to zrobić. I nie gadajcie mi, że to niemożliwe, ponieważ: a) Wydano na ten temat ok. 20 książek albo i więcej (już to samo stanowi wystarczający dowód, prawda? b) Wada wzroku NIE JEST mechanicznym uszkodzeniem oka, więc można ją odwrócić! ( Spróbujcie spojrzeć przez jakąś małą dziurkę bez okularów; będziecie widzieć ostro i wyraźnie, więc wasze oko JEST W STANIE widzieć normalnie) c) również jogini opracowali zestaw ćwiczeń na doskonalenie wzroku (mniej bogaty niż ćwiczenia Batesa, co prawda, ale równie skuteczny). Mam wadę -2.25 i -1.75. Będę codziennie ćwiczyć przez godzinę i w ogóle nie używać okularów (no chyba że na lekcjach, jak nie będę widzieć z tablicy xD). Będę was tu informować o postępach co jakiś czas. Aha, i jeszcze coś. Na ludzi ćwiczenia te czasem nie działają, ale jest to na takiej zasadzie: jak w coś nie wierzysz, to niemożliwe jest, żeby ci zadziałało. Jak nie wierzysz, że możesz poruszać ręką, to nią nie poruszysz. Bardzo proste i logiczne. (odsyłam do filmu Sekret albo wygooglajcie prawo przyciągania) No, to do dzieła :D zaczynam od jutra.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować