Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helllppppppppppp

czy ktoś może mi przetłumaczyć z Angielskiego

Polecane posty

Gość helllppppppppppp

Tylko pierwsze zdanie zajarzyłem:O Postage would only be $7 extra but there is another problem; delivery confirmation. PayPal requires delivery confirmation before they will release the funds to the seller and the U.S. Postal Service can't do that economically. To conform with the PayPal requirements it would require that we ship by UPS or DHL and the shipping alone would be more than $130. Do you have a friend or contact (a "third party") in the United States who could buy this from us and then mail it to you? I cannot do this transaction outside of eBay because eBay is entitled to a commission. But if your U.S. "third party" contact purchased this from us and then mailed it to you then PayPal could confirm the U.S. Delivery so the $130 expense of a Poland confirmation would not be required. If you don't have a friend or contact you can hire a remailing service (search Google) but they usually require a monthly membership fee. We work with a vendor who will remail to you for $10. If you decide to use this vendor you will add $17 to the final price (that's $10 fee + $7 extra shipping). You would pay the third party vendor directly, they would pay us, we would ship to them and they would mail to you. Ray

Gość xsfdghjklh
zainstaluj se google chrom i sens zlapiesz

Gość helllppppppppppp
up chciałem coś kupić ale jak się nie dogadam co do wysyłki to nici:O

Gość asdfghjhgfdfg
google tlumacz pocztowy będzie tylko 7 dolarów extra ale jest inny problem;. potwierdzenie dostawy PayPal wymaga potwierdzenia dostawy, zanim zaczną się uwolnienie środków do sprzedawcy i USA Postal Service nie może tego zrobić ekonomicznie. Aby zgodne z wymaganiami PayPal wymagałoby to, że statek przez UPS lub DHL i wysyłki tylko będzie więcej niż 130 dolarów. Czy masz przyjaciela lub kontaktu ("strona trzecia") w Stanach Zjednoczonych, którzy mogli kupić ten z nas, a następnie wysłać je do Ciebie ? nie mogę tej transakcji poza serwisem eBay, ponieważ serwis eBay ma prawo do prowizji. Ale jeśli USA "trzeciej strony" kontakt zakupiony od nas, a następnie go wam wysłałem następnie PayPal mogłyby potwierdzić dostawy USA więc 130 dolarów kosztem potwierdzenie Polska nie będzie wymagane. Jeśli nie masz znajomego lub skontaktować się z może wynająć remailing usługi (wyszukiwarka Google), ale zazwyczaj wymaga miesięcznej opłaty członkowskiej. Pracujemy ze sprzedawcą, który remail do Ciebie za 10 USD. Jeśli zdecydujesz się użyć tego producenta należy dodać 17 dolarów do ceny końcowej (to 10 dolarów opłaty + $ 7 dodatkowych kosztów wysyłki). Będziemy płacić sprzedawcę będącego stroną trzecią bezpośrednio, to nam płacą, to wyślemy do nich, a oni mail do Ciebie. Ray

Gość helllppppppppppp
ok czyli z tego co rozumie to jeśli wydam u tego sprzedawcy 130$ to wysyłka będzie dodatkowe 7$

Gość helllppppppppppp
przedmiot który chce kupić jest bardzo tani w U.S.A chodzi po 3$ na allegro ktoś tym handluje po 80 zł przebitka jest niezła :D wiec sobie myślę że nawet warto zaryzykować i kupić towaru za to 130 $ bo pojedynczego to nie warto sprowadzać z tego wchodzi

Gość helllppppppppppp
up

...więc guzik z twojej przebitki bo towar będzie cię kosztował 20 USD łącznie, a więc 66zł. Po opłaceniu prowizji od 80zł na Allegro zostanie ci z 10zł zysku. Nie widzę tu przebitki. No i jeszcze formalnie może to zatrzymać UC i naliczą VAT i cło.

Gość helllppppppppppp
to jest jakiś sposób żeby zarobić na tym?

Gość helllppppppppppp
jak można sprowadzić to taniej? jak kupowałem podobny przedmiot z UK to za wysyłkę zapłaciłem 7 zł

Gość tlumacz google jest glupi
tlumacze: Wysylka bedzie kosztowala tylko 7$ ale pojawia sie inny problem: potwierdzenie odbioru towaru. Pay Pal wymaga potwierdzenia dostawy, zanim przekaze sprzedawcy zaplate za towar a serwis pocztowy nie bedzie mogl sie odbyc za pomoca wysylki ekonowicznej. Zeby spelnic wymaga nia Pay Pal'a, bedziemy musieli wyslac towar za pomoca UPS lub DHL i w takim wypadku, sama tylko wysylka bedzie kosztowala ponad 130$. Czy masz znajomego w USa, ktory moglby zakupic ten towar a pozniej przeslac go do ciebie? Nie moge zfinalizowac tranzakcji poza Ebayem poniewaz jest to dzialanie niezgodne z regulaminem. ale jesli twoj znajomy z USA zakupilby towar, wtedy Pay Pal moglby potwierdzic dostarczenie towaru na terenie USA i wtedy, nie musialbys placic 130$ za potwierdzenie z Polski. Jezeli nie masz takiego znajomego, mozesz skorzystac z serwisu przekierowujacego poczte (poszukaj w google) ale to zwykle wymaga uiszczenia oplaty za miesieczne czlonkowstwo. Wspolpracujemy z partnerem, ktory moze przekierowac poczte do ciebie za 10$. Jezeli zdecydujesz sie skorzystac z tej opcji, bedziesz musial dodac 17$ do ceny towaru (oplata 10$ + oplata za specialna wysylke). Zaplacilbys bezposrednio naszemu partnerowi a on zaplacilby nam. My wtedy przeslemy towar do naszego partnera a on wysle go do ciebie. To jakis kanal. 100 lat kupuje na ebayu towary z USA i nigdy o czyms podobnym nie slyszalam. I ta bzdura z wymaganiami pay pala....Przeciez sprzedawca nie wysyla towaru, zanim nie dostanie za niego zaplaty. Gdyby bylo tak jak koles pisze, to wszyscy robiliby sobie zakupy za darmo....

Gość helllppppppppppp
wielkie dzięki za tłumaczenie :) niestety to jedyny sprzedający handlujący tym towarem:O

I to wcale nie musi być bzdura. PP blokuje środki do momentu potwierdzenia przez przewoźnika dostarczenia towaru. Przesyłka pocztowa ekonomiczna z USA do PL nie udostępnia takiej funkcjonalności i do Polski można to zrobić tylko kurierem za 130 USD. Brzmi to dość logicznie bo economy nie jest rejestrowana przecież.

Gość helllppppppppppp
takich rzeczy się nie zdradza:p skoro ja nie mogę tego sprowadziwszy tanio to nikt inny tez tego nie zrobi:P

Gość helllppppppppppp
jak można taniej?