Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
kropkakropkakropka

Mam 18 lat i chce sie wyprowadzić z domu

Polecane posty

Cześc , mam 18 lat chodze do klasy maturalnej i chce wyprowadzic sie z domu . jest dopiero pazdziernik, wlasciwie sie konczy wiec do wakacji jeszcze daleko:/ Moj podzial godzin i nadmiar nauki nie pozwala na zatrudnienie sie w jakiejs pracy i zarabianie. Moi rodzice bardzo sie kloca , moj ojciec pije od lat a moja mama mnie bila i czasami tez posuwa sie do takich krokow ale zadko. jednakze to wplywa na moja nauke i samopoczucie. w domu nie moge juz wytrzymac , czuje sie tu jak bezpanski pies a nie jak czlonek rodziny. moje zdanie sie wogole nie liczy . moja ciotka nie ma miejsca w mieszkaniu zeby mnie przyjac i nikogo wiecej w miescie z bliskich z rodziny nie mam. Zastanawialam sie nad internatem ale nie moge tak zyc bo ja potrzebuje miec swoja sfere intymna i miec pokoj dla siebie lub dzielic go z kims kogo dobrze znam. Mam chlopaka z ktorym jestem 2 i pol roku i myslimy oboje jak to zrobic zeby sie do niego wprowadzic . jestem swiadoma ze to wszystko nie jest takie proste :/ jego rodzina jest bardzo poukladana to dla mnie to za czym tesknie od bardzo dawna - ta normalnosc. Ale nie wiem jakie sa prawa jezeli chodzi o placenie na moje utrzymanie. Mama napewno by sie wkurzyla , jakbym jej powiedziala ze sie wyprowadzam do niego ale sama mi mowila w zlosci kilka razy zebym sie wyprowadzila i naprawde marze o tym. tylko nie chce obarczac kosztami rodzicow mojego chlopaka zatem jak wyciagnac pieniadze od rodzicow ? czy mam jakies prawa ? wiem ze nauke musza mi oplacic do chyba 24 roku zycia . i o to sie nie martwie ale przeciez sa tez koszty za wode prad jedzenie i wg. a pozatym boje sie reakcji mamy chlopaka bo to od niej duzo zalezy czy ona mnie zrozumie.. to jest bardzo dobra kobieta .. lagodna , pogodna taka normalna .. U mojego chlopaka chcialabym mieszkac do skonczenia szkoly , do wakacji. Na wakacjach chce pojsc do pracy i wynajmowac jakies mieszkanko. To wszystko mnie przerasta.. tak sie boje :( ale nie moge juz .. ja chce sie dobrze uczyc .. chce miec dobre oceny nie chce zeby to wszystko w domu wplywalo na moje oceny... chce miec normalne zycie... godne zycie.. nie moge caly czas patrzec jak rodzice sie biją przeklinaja jak ojciec chodzi z pijana buzia a mama wkurzona tak bardzo ze sama sie jej boje wtedy. To jest poprostu chore.. Chce ukonczyc dobrze szkole... Prosze o jakies sensowne porady. Prosze czytelniku zrozum mnie w jakiej jestem sytuacji. To jest dla mnie ciezkie.. dlatego prosze nie piszcie glupich komentarzy.. tylko pomożcie. Dziekuje.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować