Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóż a nie żałuj

Gdy nie możesz załatwić swoich spraw- co robić?

Polecane posty

Gość Pomóż a nie żałuj

Witam Może ktoś z was mi pomoże. Mam depresję i anoreksję, niedługo idę do szpitala, na oddział dzienny, podjąć terapię i leczenie. Mój stan psych jest katastrofalny. Nie jestem w stanie załatwić podstawowych spraw jak odebranie listu poleconego na poczcie, spraw urzędowych. Doznaję niemocy i absurdalnych lęków. Gdyż nie ma powodów do niepokoju. Ale nie mogę tego przeskoczyć. Paniczność jest nie do pokonania. I wiele innych spraw. Jak spadek po rodzicach, odroczony bo nie bylam w stanie stawic sie osobiscie. Ale nie bede opisywac wszystkiego, chodzi mi o konkret: czy mogę udzielic pelnomocnictwa mojemu chlopakowi, ktory jest gotow pozalatwiac mi wszystkie sprawy? Jak to wyglada i czy jest taka mozliwosc. Jesli wiecie, bedzie wdzieczna za informacje i pomoc.

Gość Nie da rady załatwić
Kazdej sprawy. Szczególnie w urzędach mogą wymagać notarialne upoważnienie czasem. Coś może mu się jednak uda jeśli ma urok osobisty ;) załatw ze szpitala z podpisem i pieczątką szpitala i lekarza niech mówi że leżysz i długo nie wyjdziesz chyba. To pomaga.

Gość hejhejhje
ale dalas rade tu napisac! to jest juz bardzo duzo! skoro to ci sie udalo, to dasz rade z reszta !

Gość Pomóż nie żałuj
No własnie nie rozumiesz, pisanie w internecie nie jest niczym trudnym, mogłabym tu żyć i mieć milion pomysłów na minutę, w jaki sposób, to najłatwiejsze na świecie- bycie wirtualnym. Prowadzę bloga który cieszy się dużym powodzeniem, jest artystyczny i humorystyczny, nikt nie wie że mam takie problemy. Zderzenie z rzeczywistością jest opłakane w skutkach. I nie widzę wyjścia, dlatego szukam co zrobić w tej sytuacji, i własnie mnie olsniło, że musi byc taka możliwosc. Oczywiście prawnie, nic na urok, choc mu go nie brakuje. Tylko nie wiem gdzie mam się zwrócic, do notariusza? Wikipedia nie podała konkretów, sprawy których ja nie mogę zalatwic są tak poste i bezproblemowe dla zwyklych smiertelnikow ze wcale sie nie dziwie, ze nie moge znalezc informacji. Dziekuje za odpowiedzi.

Gość fhdjdgjjgg
nie mozna za kogos zalatwiac spraw, przykor mni

Wszystko małymi kroczkami. Uwierz, to działa. Traktuj za sukces nawet wstanie z łóżka, ubranie się czy wyjście poza próg mieszkania. Stawiaj sobie drobne ale jasne cele i realizuj je. Zobaczysz, że się uda.

Gość Alekkkk
ja pierd dziewczyna potrzebuje pomocy a wy radzicie jak ma wyjsc z depresji, umiecie czytac ze zrozumieniem? Mozesz miec pelnbomocnika,moze to byc twoj facet, nie wiem czy to sie zalatwia u notariusza, ale chyba tak, moze ktos napisze, jak zrozumie o co prosisz