Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adfsdfafsa

Problem z palcem- ktoś pomoże??

Polecane posty

Gość adfsdfafsa

Witam, Wczoraj miałem zszywany palec w mieście w którym obecnie studiuje, ale z którego nie pochodzę a mój lekarz rodzinny jest oddalony o 100km. Powiedziano mi że ze zmianą opatrunku muszę się zgłosić do rodzinnego, ale może nie jest to konieczne i mogę pójść gdzieś tu na miejscu na tą zmianę. Tylko właśnie gdzie?? A może mogę sobie sam zmienić ten opatrunek, wtedy wystarczy że zmienię gazę czy może jeszcze polać ranę wodą utlenioną?? Aha i będę się starał o odszkodowanie, więc opatrunek i szwy musi mi ściągać lekarz, czy może tylko szwy musi ściągać lekarz a opatrunek mogę zmienić sam?? Z góry dzięki za pomoc.

Gość co za dno
kup jałowe gaziki i bandaż może też być woda utleniona zdjmij opatrunek, przemyj, połóż gazik, zabandażuj przy następnych razach możesz umyć szarym mydłem

Gość adfsdfafsa
No już wszystko to mam- tylko czy to nie powinien robić lekarz?? Nie to że sobie z tym nie poradzę bo już nie takie rzeczy robiłem, tylko zastanawiam się czy nie będę potrzebował do odszkodowania jakiegoś potwierdzenia że właśnie robił to fachowiec.

nie. ale zamiast wody utlenionej jak mozesz to zainwestuj w octenisept, jest duzo lepszy do takich rzeczy. jest w sprawy wiec tez wygodniejszy. jesli sobie krzywdy nie zrobisz to mozesz sam, mysle tez ze spokojnie mozesz isc do najblizszej przychodni poprosic pielegniarke o pomoc.

Gość malinowa rozkosz
zadzwoń do przychodni i zapytaj...po prostu i nie babraj sam w tym palcu jesli chcesz odszkodowanie

Gość adfasdfasdfasdf
A to woda się w cale nie nada?? Bo szkoda mi kasy na to skoro użyje tego raptem ze 2-3 razy a później pewnie będzie do wyrzucenia.

Gość powiem i ja .....
a szwy też sobie sam ściągniesz ?

Gość adfasdfasdfasdf
powiem i ja ..... a szwy też sobie sam ściągniesz ? Jeśli ściągnięcie szwów przez lekarza nie jest wymagane do papierów o odszkodowanie to sobie sam ściągnę- to raptem 3 szwy.

Gość powiem i ja .....
jeśli chodzi o odszkodowanie to musisz mieć zaświadczenie od lekarza który przyjmował Cię w dniu uszkodzenia palca aż do zakończenia leczenia czyli zdjęcia szwów i to wszystko na piśmie czyli karta choroby musi być założona

Gość adfasdfasdfasdf
powiem i ja ..... To od tego co mnie przyjmował już mam wypisane papiery jakieś, ale o ściągnięcie szwów jak się pytałem to mam się zgłosić do rodzinnego. A rodzinny jest oddalony o 150km więc nie chcę jechać tylko zrobić to na miejscu jeśli jest to możliwe?? A o zmianie opatrunku też muszę mieć papiery że robił to ktoś z kwalifikacjami??

Gość powiem i ja .....
ja Ci mogę jedynie powiedzieć jak to było na przykładzie mojego syna z odszkodowaniem ( wiadomo Ty jesteś studentem i nie masz swojego lekarza na miejscu mój syn miał uraz głowy na pogotowie pojechaliśmy w sobotę gdzie założono szwy ale lekarz mi powiedział że w poniedziałek mam się zgłosić do poradni chirurgicznej z wypisem z pogotowia ...tam lekarz obejrzał ranę mały miał zmieniony opatrunek i umówiłam się na zdjęcie szwów ....potem zgłosiłam do ubezpieczalni i od nich dostałam pisemne zawiadomienie do stawienia się na komisji z dokumentacją przebiegu choroby i tylko na tej podstawie wypłacono mi ubezpieczenie a Ty powinieneś zapisać się do jakiejś poradni w mieście w którym studiujesz wymagają jedynie zaświadczenia że skoro Ty nie pracujesz to rodziców że są ubezpieczeni

Gość adfasdfasdfasdf
Ok- dzięki za pomoc ;) Jutro będę działał.

Gość myślę że powinieneś
ten palec trzymać jakimś miejscu twojego organizmu w którym mógłby być on otoczony wydzielinami ciała które by go leczyły od zewnątrz. Naturalnym miejscem sposobnym ku temu jest jedynie szczelina odbytu.