Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie proszę was

PODAJĘ MLEKO bebiko pepti 1 I TERAZ KUPIŁAM bebiko 1 Jak mam podawać ?

Polecane posty

Gość pomóżcie proszę was

witajcie moje córka ma w 3 miesiące i do tej pory karmiłam ją bebilonem pepti ponieważ niby ma skazę białkową. No ale dzisiaj kupiłam bebiko 1 i chcę jej spróbować dać może akurat nic jej nie będzie po tym mleku Ale tam na opakowaniu pisze aby nie przechodzić raptownie na inne mleko. Więc jak powinnam to zrobić? bo j amyślę że jak np. muszę wsypać4 miarki to wsypię 3 pepti i bebiko 1 miarkę czy jakoś inne porcje ? proszę o rady

Gość najlepiej zapytaj lekarza
który kazał Ci zamienić mleko

Gość pomóżcie proszę was
Właśnie nic mi nikt nie mówil Sama postanowiłam spróbować dać jej bebiko

ja tak mieszałam, ale dopiero po skończeniu roku 1 łyżeczka nowego mleka i kilka starego

Gość glen-glos
to skad wiesz ze dziecko ma skaze bialkowa? wyssalas z palca?

Gość asjksdjhdflasa
witajcie moje córka ma w 3 miesiące i do tej pory karmiłam ją bebilonem pepti ponieważ niby ma skazę białkową. Właśnie nic mi nikt nie mówil To sama wymyśliłaś,że ma skazę?

Gość pomóżcie proszę was
aha to czyli tak jak mówiłam ? jak muszę 4 to daję 3 starego i 1 nowego ok. A powiedzcie mi czy może za wcześnie ? bo u mnie jest taka sytuacja że trafiliśmy na konowała bo raz mówił że to skaza a potem jak posżłam po receptę to stwierdziła kto mi takich głupot naopowiadał ;/ no i w sumie nie ma żadnego potwierdzenia że to była skaza bo jak poszłam do alergologa to już nie miała żadnych krosteczek na buzi no i tylko wpisała mi zaświadczenie aby mi lekarka mogła recepty wypisywać.

wiesz mogła być skaza, bo jak zaczęłas dawac pepti to krostki zniknęły a teraz po zmianie moga wrócić, ale niekoniecznie u większości dzieci teraz diagnozuje się niby skazę, chyba tak z ostrożnosci, ale mały odsetek ma ją naprawdę

Gość pomóżcie proszę was
chodziło mi o to że nikt mi nic nie mówił abym kupiła bebiko teraz No właśni enie mamy żadnego potwierdzenia że to skaza bo niestety trafiłyśmy na takiego lekarza a nie poszłam do innego ponieważ temu zaufałam bo podobno dobry ;/ no a jak poszłam drugi raz po receptę to mała już krosteczek nie miała na bzi

Gość pomóżcie proszę was
dzięki asiamt a powiedz mi jeszcze ile czasu powinnam dawać 3 miarki starego i 1 nowego ? kiedy mogę zwiększyć dawkę tego nowego ? i ile ? Aha i kiedy powinny się pojawić krosteczki jeśli to była skaza ?

ja zmieniałam bardzo powoli przez kilka dni po 1 łyżeczce nowego mleka, póżniej znowu ok tygodnia 2 łyzeczki itd zobaczysz, jesli objawy wrócą tzn. że małą coś tam niby ma objawy moga pojawić się od np. jutra aż do 2 miesiecy niestety dziwne, ale moze się tak zdarzyć

Gość mamamama27
wg mnie to oszalalaś i za szybko zmieniasz - i to na zwykłe bebiko - możesz porządnie dziecku rozregulować mu brzuszek i przede wszystkim pomyślałaś że przyzwyczaisz i pokażesz mu slodki smak mleka a jak bedzie trzeba wrócić do pepti to przeżyjesz mega męczarnie bo niebędzie ci dziecko tego piło i wogóle może zapytaj lekarza - chyba ktoś ci wypisuje recepty na to pepti ja mam synka na nutramigenie - i dopiero teraz jak skonczył roczek pediatra pozwolił wprowadzać pomału mleko ale nie zwykłe a hypoalergiczne - ja podaje bebiko 2 ha - jeden posiłek z nutramigenem zastąpić tym bebikiem masz za małe dziecko - podajac mu alergen w małych ilościach reakcja może być na za 2 tyg - poza tym dawanie dziecku ze skazą mleka zwykłego może skończyć sie astmą itd itp nie rozumiem po co kombinujesz - pepti ma wszystko czego twoje dziecko potrzebuje - plus rozbite na pojedyncze cząśteczki białka

Gość nie wiem co pisać
bebilon pepti jest na wiele dolegliwości, nie tylko na skazę białkową. Mój synek niby też mial skazę, w dodatku straszne kolki, które po pepti nie przeszły, wysypka zniknęła.. od szóstego tyg życia karmiłam właśnie bebilonem pepti. Potem przed ukończeniem szóstego miesiąca, gdzieś w czwartym lekarz kazał stopniowo przechodzić na zwykły bebilon, zaczynając od ok. pół miarki i stopniowo po tyg. dwóch zwiększać. Ja się wtedy bałam, że dolegliwości powrócą. Nie zrobiłam tego. Dopiero zdecydowałam się znowu pod naciskiem lekarza ok. 7 mieś. życia. Ale nie przechodziłam na bebilon tylko najtańsze. Moim zdaniem mleko to mleko, firma się nie liczy. No i zaczynałam od dosławnie ćwiartki miarki, potem było pół cała i poszło z górki. Mlody ma prawie rok i już od kilku mies. nie jest na pepti.

Gość nie wiem co pisać
mamamama27, nie rozumiem co tak naskakujesz na autorkę?? Prawda jest taka że u tak małego dziecka ciężko stwierdzić czy to skaza białkowa czy nie. Różni są lekarze i mój akurat kazał dość szybko wprowadzać "zwykłe" mleko, więc nie rozumiem Cię. Ale z kolei prawda jest taka, że jeśli okazałoby się, że to była skaza bialkowa to potem ciężko wrócić do pepti, ale z drugiej strony jeśliby wyszła wysypka to chyba nawet po małej ilości alergenu, więc tak bardzo smak się nie zmieni.