Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauralaura

DOPIERO CO DOWIEDZIALAM SIE ZE JESTEM W CIĄZY!

Polecane posty

Gość lauralaura

Która z Was też ? Chciałabym się powymieniać wrażeniami :) Dwa dni temu zrobiłam test, który wyszedł pozytywny :D! Beta Hcg - dzis obedralam wyniki: około 160 wiec wychodzi na to ze to 2 tydzien :) czyli 4 lub 5 od ost okresu (ostatni okres mialam 27.09 a w pon mialam dostac okres) Bylam tak niecierpliwa (bo czekalismy na tą ciążę juz długo) że poszłam odrazu do ginekologa ale okazało się, że jeszcze nic nie widać, powiedział, ze endometrium się pogrubia czy cos takiego i wszystko dobrze, ze jeszcze za wcześnie żeby było ocs widać. Mam zrobic bete za dwa dni (nie widzial tych pierwszych wynikow bo bylam wczoraj) i dopiero za 2 tyg mam przyjsc. Przestraszylam sie ze nie widac ale to chyba normalne co? Czy macie juz jakies objawy?

Gość lauralaura
Aha! no i zapomnialam o tym po co przede wszystkim zaczełam pisac: czy oprocz bolow takich jak przed okresem (ale delikatnych, zwykle okresowe bardzo bolaly) które są podobno normalne (macica sie rozszerza) czy mialyscie BOLE JAJNIKA lub jajników? mnie pobolewa jeden i sie zastanawiam czy to normalne Odezwijcie sie przyszłe lub juz obecna mamy :) z doswiadczeniem podobnym :)

Gość lauralaura
dzieki za odezw :) A jak to u Ciebie wygląda? jestes w ciąży czy już masz dzieciaczka?

Gość drrrra
Hej, ja ostatni okres miałam 24.09 i test zrobilam wczoraj rano dwie kreski i dzis tez rano dwie kreski, choc jedna bledsza. Zastanawiałam sie czy jest sens iść do gin w tak krótkim czasie od zapłodnienia, ale widze po Twoim przypadku, że nie ;) Więc biore kwas foliowy i czekam gdzieś do 10 listopada, jak nie dostane okresu to pójde. Mnie pobolewa brzuch jak na okres, ale tak jakby to były skurcze i piersi mnie bolą. No własnie podziwiam Cię za tą radość, ja nie potrafię sie cieszyć w tak wczesnej ciąży, naswet żałuje że zrobiłą ten test, bo teraz sie przejmuje, że w każdej chwili mogę dostać okresu tzw. samoistnego poronienia i tyle z mej radości.

Gość lauralaura
jestem taka glupia ze na poczatku sie cieszylam a teraz zaczynam sie bac - dopoki nie zobacze za 2 tyg na usg ze jest tam gdzie ma byc, boje sie ciazy pozamacicznej, jak bedzie ok zaczne sie bac czy nie poronie :/ kolezanka poronila niedawno w 13 tyg lub 14. Nie wiem, chyba wszytskie mamytakie obawy? nie mysle obsesyjnie o tym ale czasami gdzies tam mi przemknie taka obawa

Gość karamba1321
pewnie zaraz zlecą się jakieśs wiedźmy i będą cie straszyć żebyś sie nie cieszyła bo poronisz... Gratuluje i spokojnych 9 miesięcy:)

Gość lauralaura
drrrra gratuluje :) Nie ma senu chyba isc, mi gin powiedzial zebym przyszla 8.11 wiec u Ciebie to jeszcze wczesniej wypadnie (ten czas kiedy bedzie jzu widac) Wlasnie napisalam o tym samym : o obawach :) ale to tylko takie mysli, ale potem przychodzi refleksja: a niby dlaczego mialo by cos pojsc nie tak, ok - duzo kobiet ma problemy z poronieniami itp ale jeszcze wiecej kobiet ich nie ma! zahcodzą w ciaże i wszystko jest ok, rodza zdrowe dzieci :) wtedy nabieram takiego optymizmu :)

Gość Po pierwsze gratulacje!
A po drugie - to normalne, że nic nie widać na USG. Ja zrobiłam betę dwa dni po badaniu usg (na którym lekarka się niczego nie dopatrzyła) i wyszło jednoznacznie - ciąża. Bóle też normalne, nic się nie przejmuj. Miałam je (jak większość kobiet w ciąży) a mimo obaw teraz jestem w 7mym miesiącu niezagrożonej niczym ciąży. Powodzenia!

Gość lauralaura
karamba1321 dzieki:) a jak sie takie zleca to znikne z forum ;) juz wystarczająco się naczekałam i zamartwiałam (staralismy sie od poczatku 2009, pol roku po slubie) wiec nikt mi nie bedzie teraz burzyl szczescia :)

Gość lauralaura
Po pierwsze gratulacje Dzieki :) Tobie tez gratuluje! :) Jak sie nie martwie to odrazu sie ciesze z ciązy, jak mam czarne mysl to przestaje myslec o tym ze jestem w ciazy zeby sobie nie psuc humoru, zreszta stres nie jest dobry nie? :) Zastanawiam sie, czy te wahania i obawy to tez juz jeden z objawow: zmian nastrojow ;) Poki co nie mam chyba zadnych, troche wiecej jem niz zwykle, mam ochote na cos ale nie sadze zeby to juz byly tzw" zachcianki" tylko jakas lagodniejsza forma.. Tez piersi bola i sa pełne caly czas, ten bol nachodzi od czasu do czasu ale jajnik kluje czesciej

Gość czarnowlosa_______
Spokojnie!!!!! Ja bylam na 1 usg w 5 tygodniu ciazy i dopiero widac bylo pecherzyk, przedtem jeszcze nic nie bedzie! 1 Objawy: bol podbrzusza jak na okres temp 37,2-4 C potem test pozytywny

Gość drrrra
wiesz ja sie zdołowałam tym bo zamierzam o siebie dbać, ale właśnie jak koleżanka napisłą przede mną , naczytałąm się na forum, że to tylko poczatek i że można poronić więc niestety wiesz nie czuje sie jak w ciąży, nawet nikomu nie mogę powiedzieć bo się obawiam, że nic z tego nie wyjdzie i będę musiaął odkręcać. Ahhh żeby te dwa-trzy tygodnie szybko zleciały i bez żadnych niespodzianek ;) Dopiero jak wróce od gin z potwierdzeniem to może i mój mąż zacznie patrzeć na to ,że na pewno jestem w ciąży, bo teraz to sie niby ucieszył, ale taka blada kreska to on nie jest pewien, poza tym to początek więc sie obawia że róznie to może być

Dziewczyny każda z nas się boi i to normalne. Tylko nie dać się zwariować, bo jak to mówi moja położna, jak tak dalej obsesyjnie będę myśleć, to pod koniec w psychiatryku a nie na porodówce wyląduję. A i czas szybko leci. Wydaje mi się ze dopiero co się dowiedziałam a tu już 14 tc.

Gość lauralaura
czarnowlosa to mnie uspokoilas :) u mnie i test (3 testy) i hcg wskazuja na ciąże :) tylko ten brak na usg mnie niepokoil ale juz ok :) drrrra :) mamy tak samo, chyba najlepiej nie czytac nic wiecej, ja wczoraj troche czytalam po tym jak sie okazalo ze nic nie widac ale dzis jzu jestem spokojniejsza i nie bede doszukiwac sie. Ja tez mialam blade kreski (1 i 3 test, 2 byl wyrazniejszy) a hcg robilas? Ja nie moglam wytrzymac i juz powiedzialam mezowi (wiadomo) mamie i tacie, siostrze i 2 braciom - potem zaczelam sie zastanawiac czy dobrze zrobilam bo mialam tylko mamie powiedziec ale nie moglam.. moj brat zawsze jak u nich jestem klepie mnie po plecach z calej sily :/ (na 18 lat i taki gowniarz z niego jeszcze) a moja mama na to " nie rob tak!" z krzykiem potem zaczelysmy sie z mama smiac i musialam juz powiedziec dlaczego ;) hehe, ucieszyli sie bardzo zaczeli sciskac i calowac - heh nie znalam moich braci od tej strony (wiecei taki wiek ze zawsze z dystansem i okazują "uczucia" klepiąc po plecach z całej siły.. wiek: 17 i 18 drugi brat) Ale potem powiedzialam zeby nigdzie dalej nie poszła to wiadomosc i ze to jeszcze jest wczesnie..

Gość przedbojowa
ja starałam się 3 lata jak dowiedziałam się że jestem w ciąży, która spadła na mnie jak grom z jasnego nieba( był to miesiąc po nieudanej IUI ) to nawet nie umiałam się cieszyć. poszłam do gina żeby zacząć przygotowania do kolejnej IUI a on do mnie ''jest pani w ciąży'' potem już nic nie pamietam, siedziałam w poczekalni do laboratorium i zastanawiałam się czy powiedzieć mężowi, bo może nici z tego będą. wyszłam z kliniki i mówię mu a on ''ale śmieszne'' :) zdecydowaliśmy że nikomu nie mówimy do 3 miesiąca potem było czekanie na serducho- omal nie umarłam skończył się pierwszy trymestr - ryzyko poronienia zmalało, ale moje obawy w cale za każdym razem jak idę na usg cholernie się boję do tej pory wie tylko najbliższa rodzina niedługo zacznę 5 miesiąc, a mimo to nie potrafię cieszyć się ciążą tak jak bym chciała :(

Gość czarnowlosa_______
Mogłas jeszcze nie mowic, ja poczekalam do 1 usg wtedy kiedy sie przekonałam ze jest pęcherzyk i ze nie jest pusty!!!! I to powiedzialam tylko najblizszym, a znajomym i dalszej rodzinie po 2 usg gdzie biło juz serduszko!

Gość lauralaura
przebojowa gratulacje :) Tez mam czasem takie obawy ze przestane sie bac dopiero jak urodze.. choc potem znowu kobieta sie boi o zdrowie dziecka itd.. pewnie od teraz juz zawsze bedziemy sie "obawialy" czegos ;) Haha - ta reakcja meza :D Ja sie mojemu poplakalam ale tak jakbym sie nie cieszyla :/ ktos z boku moglby pomyslec ze sie zalamalam hehe tak dziwnie plakalam ale to chyab dlatego ze ten stres zeszedl z koncu (tez sie staralismy bedzie 2 i pol roku )

Gość przedbojowa
starając się o ciążę zrobiłam dziesiątki testów ciążowych, a kiedy lekarz widział już ciążę na usg a beta wynosiła kilka tysięcy ja nie odważyłam się zrobić testu bo zwyczajnie się bałam. mój lekarz się śmiał, a ja teraz żałuję że nie mam takiej pamiątki, no tylko zdjęcie usg i wynik bety.

Gość lauralaura
czarnowlosa wiem.. ale juz za pozno, jakbym miala mniejsza rodzine wiedzialby tylko mąż i mama a tak to wyszlo z rodzenstwem a tacie to juz mama powiedziala sama (moja tata podobno zapytal pierwsze " ale ktora?" ;) bo moja siostra po slubie kilka miesiecy i tez si emozna bylo spodziewac Trudno, powiedzialam i nie bede sie teraz nakrecała, to moze tez są tylko zabobony zeby nie mowic itd.. Ale podziwiam Cie ze mialas tyle sily i wytrwalosci zeby nie zdradzic sie :) Reszcie tez mam zamiar powiedziec dopiero kolo 4 msc

Gość lauralaura
przebojowa a tam nie przejmuj sie tym ;) zachowaj za to zdjecia z usg itp, zreszta pewnie bedziesz sie kiedys starac o kolejne dzieci to jzu bedziesz wiedziala zeby sobie zostawic test :)

Gość przedbojowa
ciesz się ciążą autorko, bo nie każdy(np. ja) potrafi moja rodzina tak fiksuje z moją ciążą, że ja dostaję szału! aż mnie trzęsie jak ciągle się dopytują jak się czuję, jak podniecają się nagraniami usg, a już nie daj boże jak zobaczę jak mama gromadzi wyprawkę to dostaję szału!!!

Gość lauralaura
tak naprwde to nie jest dziecko mojego meza..tylko kochanka...zdradziłam go i teraz wiem ze jest bezpłodny..ale co tam niech se mysli ze jego:)

Gość kasztanka7888
U mnie podobna sytuacja. Ostatni @ 24.09, wczoraj beta 98, 2 esty pozytywne, pozostaje tylo czekać... Starania od 9 miesięcy.

Gość czarnowlosa_______
Laura zabobony zeby nie mowic? co ty pleciesz? tu nie chodzi o to, ze jak powiesz to cos sie stanie hahahaha chodzi tylko o to, ze w tak mlodej ciąży poronienia są na porządku dziennym!!!! moze sie nie wykrztałcic pęcherzyk, moze byc ale pusty, serce moze przestac bic, lozysko sie odkelic itd. Wiem, bo to wszystko zdazylo sie na topiku gdzie pisalysmy z dziewczynami od pierwszych dni ciąży!!!! Jestem teraz w 16 tygodniu ciąży i dopiero teraz ryzyku poronienia minelo!!!

Gość lauralaura
ZAKONCZE ten temat wiec jakiekolwiek wpisy pozniej nie beda juz moje. Lepiej zakonczyc niz dac satysfakcje chorym ludziom. Chcialam tylko kilka uwag wymienic i juz ok. Do poki ja nie zaszlam w ciaze nie wchodzilam na forum " ciąze" zeby nie bylo mi przykro (swoja droga nie zwymyslała bym nikogo) ale niektorzy są w takim stanie ze chyab specjalnie tu wchodzą i potem jest efekt jaki jest.. Dzieki dziewczyny za krotka rozmowe i trzymajcie sie :)))))

Gość lauralaura
ten wczesniejszy wpis - chyba nie musze mowic ze nie moj. Oj szkoda ze tu nie mozna zglaszac moderatorowi chorych wpisow. Lecz sie kobieto! Bez odbioru.

czarnowłosa a co jak coś teraz w tym 16 tc się stanie? Myślisz, że ryzyko poronienia minęło- guzik prawda. Spadło, ale ryzyko zawsze jest...