Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleofarminka

dysplazja stawów u 6 tyg dziecka

Polecane posty

Gość oleofarminka

wlasnie wrcilam z usg bioderek. Lekarz powiedzial ze nie ma duzej róznicy miedzy zdrowymi bioderkami i zlaecil poduszke frejke 18.mam to przed sobą jest to twarde i napewno nie wygodne. co byscie zrobily -jechac jeszcze do innego lekarza czy mam meczyc dziekco tą poduszką

Gość patryszja:)
pewnie,ze mozesz sie skonsultowac z innym ortopeda ale czasami niestety trzeba nosic ta poduszke:(

Gość oleofarminka
ale on powiedziac ze lepiej zapobiegac, czyli nie ma wady.

Gość sino
u mojej córeczki powiedzial że są "na granicy normy" i kazał na pampersa jeszcze 2 pieluchy tetrowe zakładać, żeby były nóżki "na żabę", dużo układać na brzuszku. Te pieluchy ok. 2,5 miesiąca nosiła i juz jest ok. No, ale lekarz to lekarz, chyba wie co mówi, zawsze jednak możesz skonsultować to z innym fachowcem.

Gość hjdcgzsfd
dziecku frejka nie przeszkadza, zakladasz pod nią rajstopy mój nosił frejkę przez 6 m-cy i nigdy nie uważałam, że to "męczenie dziecka" nawet minimalna dysplazja, niedoleczona - zaowocuje w przyszłości wadami kręgosłupa i postawy...

Gość Właśnie.....
Autorko polecam szelki Pavlika. Moja mała miała zaraz po porodzie zdiagnozowaną dysplazję (niewielki odchył od normy który z miesiącem się pogorszył). Najpierw jeszcze w szpitalu polecono zakładać dwie pieluchy co nic nie dało i w wieku 2 miesięcy dostała od szpitala te szelki. U nas terapia trwała 4 tygodnie i stawy były jak nowe:). Te szeleczki powodują że nóżki są podciągnięte do góry tak że maluch nie może ich wyprostować ale może je łączyć do siebie jak i na zewnątrz a także bardziej podciągać do siebie i to wszystko powoduje że nie ma tak skrępowanych ruchów. Zapytaj koniecznie o te szelki . Ja mam na wydaniu za darmo ale mieszkam za granicą . Najpierw popatrz na necie za nimi i poczytaj.

Gość Właśnie.....
6 tygodniowy malec na pewno lepiej znesie ta terapię niż przypuśćmy 2 miesięczniak (jak moja córcia dla któej ruch nogami to motor dnia i zycia:) ) także myślę że ta poduszka nie zrobi wielkiek krzywdy dziecku choć mówi się że do 3 miesiąca życia jest coś takiego jak dysplazja fizjologiczna która sama się "koryguje" , są różne szkoły ale lekarz u których moja córka się leczyła (szpital ortopedyczny) uważa że do 3 miesiąca własnie nalezy wszystki nawej najmnijesze odchyły od normy skorygować bo wtedy efekty sa najlepsze gdyż kości i stawy są jak to powiedział , miękkie jak plastelina. Powodzenia życzę :)

Gość Elka_maj
Polecam pieluszkę do szerokiego pieluchowania o nazwie Fredzia.pl Naszej Natalce super pomogło. W 6 tygodniu stwierdzono podejrzenie dysplazji bioderek. Po miesiącu używania było już wszystko OK. Super sprawa. E.

Gość oleofarminka
bylismy na wizyie kontrolnej i jest ok.:)

Gość zwariowalas kobieto
elka maj: odbilo Ci???? W kazdym topiku to piszesz...o tym kto ma to nosic decyduje lekarz... A poza tym slyszalam od bardzo dobrego lekarza ortopedy ze ta frejka wyrzadza wiecej dobrego niz zlego. Poza tym moj przypadek: I wizyta w przychodni u specjalisty od bioderek: tragedia-nosic frejke II wiyta prywtana : wszytskos uper, nic nie nosic jest ok III wizyta prywatna: nie jest ani dobrze ani zle, nic nie nosic, nie pieluchowac, nosic dziecko z rozszerzonymi nogami, klasc w pozycji zabki, nie krepowac ruchow dziecka (zadne spiworki do spania, ciezkie kolderkim zaciasne ubrania. Trzech lekarzy, trzy rozne diagnozy w przeciagu 3 kolejnych dni. Osobiscie sklaniam sie ku 3 diagnozie, gdyz tutaj starannie wybralam juz lekarza specjaliste (chociaz 2 poprzednich to tez specjalisci)

Gość Elka_maj
To nie jest Frejka!!!! To jest pielucha do szerokiego pieluchowania! Jeśli lekarz zaleci szerokie pieluchowanie to polecam zamiast się męczyć z tetrami flanelami i innymi pierdołami. A piszę to wszędzie bo jest to super rzecz, a nikt o niej nie wie, a szkoda. E.

Gość oleofarminka
piszeie dalej a ja juz mam zdrowe dzieko

Gość malgosia86
a ja u swojej coreczki stosowalam pieluszki do szerokiego pieluchowania firmy bubibaby,sa rewelacyjne w dostepnej cenie i maja pozytywne opinie ortopedow ,poloznych i rechabilitantow .Doskonale sie sprawdzily,mozna je kupic na allegro,polecam wszystkim mamom:)

Gość Kasia_29
Miałam tą z allego i Fredzię i moge powiedzieć jedno jaka cena taka jakość! Także polecam Fredzie!