Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gweq

ile zjada na noc 4 miesięczne niemowlę

Polecane posty

Gość gweq

chłopak, waga ok 7kg - ile powienie zjadać tak orientacyjnie

Gość mmammusiaa
nasza 4 miesieczna coreczka je taka porcje jak w dzien - 150 ml mleka i spi do rana :)

Gość kaska77zamosc
Do rana? Ale masz faaajnie :). A ile zjada w ogóle w ciągu dnia? Bo moja ma 3,5 m-ca i najczęściej ok 750ml, ale ma dni gdzie wciągnie 900 i jeszcze by przekąsiła :)

Gość kaska77zamosc
PS. A na noc też około 150. Czasem 110, czasem 170 - je jak chce, ja nie mam nic do gadania. Waży około 6kg.

Gość olamary
Mój mały też ma 4 miesiące i zjada ok.200ml., czasami zdarzy mu się 240, ale to bardzo rzadko.Na noc też ok.180-200 i śpi od 21 do ok.6.

Gość olamary
Aha mój tak przez cały dzień zjada ok.800, ale czasami potrafi i 1000wciągnąć:)

Gość jak sie karmipiersia@@@@
to tak jest nie przejmuj sie tokiedys minie

Gość gweq
dzięki, teraz to się przynajmneij orientuję mój synek jest na cycu, ale czasem musze go dakarmiać i dlatego pytam; i jestem zdziwiona, bo on potrafi ściągnąć z piersi, zjeść 130 ml z butli i obudzić się po 3h. Wczoraj zjadł z butli 170 i spał do 2, potem cyc i po 4 pobudka. Nie wiem czy on jest głodny czy tak się juz przyzwyczaił.

Gość u nas w szpitalu
lumana, dziecko ma 3m a ty bys chciala zeby noce przesypialo :D dobre

Gość jabluszko28
moja jadla raz w nocy 150 ml, nawet sie nie budzila, tylko stekala przez sen, i dalej spala, od 17 do 11 rano:d za to reszte dnia w ogole..od 6 miesiaca spi od 19 do 6 30 bez jedzenia w nocy, moj maz ja odzwyczajal, zwyczajnie nie dawal jej w nocy jesc, tylko smoczek, ja bym pewnie dalej dawala..moze zwieksz jej ilosc jedzenia w dzien, zreszta, jak wpowadzisz produkty stale to wszystko sie zmieni:)

Gość mam stały nick normalnie
Moja (3 miesiące) zjada 6 razy na dobę po 150 ml. Ostatni posiłek około 20.30 i na tym śpi do rana do około 6tej, tak więc i mama się wysypia, i dziecko:) Bywają dni, że wciągnie na raz 200 ml:) Gdy dojdzie do 4 miesięcy, pewnie będę musiała kupić większe butelki, bo 150 ml jej nie wystarczy:O

Gość takaruda
a moj 1 maluch w wieku 4 m-cy spal od 23 do 9 rano a w wieku 5 m-cy od 21 do 9 i i tak dbrze wygladal..teraz ma 2 latka a jego mlodszy brat 4 miesieczny budzi mi sie w nocy na butle 5-6 oz o 2w nocy 4 i 6 w nocy..taki gagatek i nie oszukasz go woda ani smokiem chociaz lubi.pierworodny wody w ogole nie pijal ani samej aniz niczym ekstra.. kazde dzieckoinne i inne potrzeby. 1 po mleku mial rzadkie kupki 2 po tym samym straszne zatwardzenia chociaz pija duzo wody w przeciwienstwie do pierszego synka..

Gość kkasiek
mój brzdąc za tydzień skończy 4 miesiące i je 6-7 razy dziennie po 135 wcześniej w nocy potrafił zjeść 200 i po dwóch godzinach 165 a w dzień nigdy wiecej niż 135 położna mi powiedziała że muszę dawać mu wiecej w dzień niż w nocy to wtedy będzie lepiej spał no i nie daje mu w nocy wiecej niż 135 chodzi spać bardzo różnie czasami koło 20 czasami koło 22 ale je o 22 i potem sie budzi koło 2 dostaje mleczko następnie bywa różnie chce już jeść czasami o 4 potem często mi się budzi nawet co 15minut i nie może dotrwać do 6 bo wtedy dostaje mleko. W dzień bez problemu wytrzymuje 4h i nie chce wiecej niż 135 a w nocy cyrki nie wiem co mam robić żeby lepiej spał

Gość yuiofjk
dlatego na kafeterii negowane jest na karmienie piersią, bo tu prawie same dzieci na sztucznej paszy

Gość Nie nadgorliwa
Moja 4 miesieczna córcia juz śpi w nocy od 19 do 7 rano. Ale trzeba bylo sporo nocy nie spać żeby ja tego nauczyć co pobudkę do karmienia przetrzymywalam po pól godz potem o godz i tak doszliśmy do spania aż do 7 rano