Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetalkjhgf

Czy znacie przypadki wprowadzania soków od 3 m-ca?

Polecane posty

Gość anetalkjhgf

Pediatra zaproponował nam podawanie synkowi soku z surowej marchewki na zaparcia, ale mały ma dopiero 12 tygodni! Nie bardzo jestem przekonana... Co myślicie dziewczyny?

myślę, ze może po skończeniu 4 miesiąca mogłabyś spróbować układ pokarmowy i jelita nie są jeszcze przystosowane do przyjmowania innych pokarmów ale w sumie zrobisz jak zechcesz a karmisz piersią czy mm?

Gość taka mamunka
w takim wieku na zaparcia dostalam syrop od lekarza. dodawalam wedlug zalecen troche do kazdej butelki mleka albo przed karmieniem w przypadku piersi. soku bym nie dala tak wczesnie. moze podawaj jakies herbatki z kopru albo rumianek?

Gość delicje malinowe
ciekawo, bo akurat marchewka dziala zapierajaco:O

marchewka, ale gotowana zapiera (marchwianka na biegunki) surowa trudno powiedzieć

Gość anetalkjhgf
No właśnie powiedział, że absolutnie nie z gotowanej tylko surowej. Karmię mm i pije codziennie około 100ml wody lub herbatki (z torebki, nie w granulkach). Od 4. m-ca bym się nie bała, ale teraz to chyba trochę szybko. Tak myślałam, że będziecie miały podobne zdanie. taka mamunka, a jaki syrop dostawałaś?

Gość taka mamunka
oj nie pamietam nazwy ale przepisal mi lekarz i pamietam z ebylo bardzo slodki, prawie jak miod. wlewalam chyba 2,5ml do mleka i po tym nigdy nie mialam problemow z kupkami a po 4 mcu zaczelam rozszezac diete i jak dolaczylam sliwki ze sloiczka albo nektra sliwkowy to juz wszelkie leki poszly w niepamiec:) po 4 mcu mozesz juz zaczac podawac gruszke, sliwke ze sloiczka to dziala cuda

Gość D.BillI
ciekawe co w tym syropie było zdrowszego niz marchewka..ja bym rozwodniła troche i spróbowała dać

mi pediatra kazała zagęszczac mleko kleikiem ryżowym lub kukurydzianym od 2 mies, bo słabo przybierał na wadze i sie nie najadał. mały ma 18 miesięcy i żyje;) przeciez pediatra wie co robi!!

Gość bleeeeeeeeeeeeeee
żyje, ale co to za życie tłumaczenie się, ze żyje niczego nie dowodzi nie każdemu coś się od razu musi stać to rodzic decyduje o sposobie karmienia i wychowania

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
Ja bym rozcieńczyła trochę z wodą i podała. Przecież nie chodzi o to,żebyś litr podała. Chyba,że lepiej,żeby się męczył z zaparciami, no albo syrop w niego ładować.

Gość mamamama27
nie rozumie czemu marchewka a nie jabłko? pierwszy raz słysze żeby marchewka była na zaparcia - jabłka, winogrona i suszone śliwki - a tak na przyszłość to gerber ma suszone śliwki po 4 miesiacu wieć jak tyle skończy to podawaj dawaj wode ale co to za herbatka z torebki? dawaj probiotyk typu dicoflor 30 czy linex baby

przeciez lekarz nie zagroził jej śmiercią, jezeli nie poda soku z marchewki. zaproponował, zeby zrobiła to w sposób naturalny, a nie od razu leki. przeciez nie musi podawac soku, jezeli uważa, ze to za wczesnie. a leki będą lepsze?? to poczytaj ulotki z leków. praktycznie wszyskie leki są przeznaczone dla dzieci powyzej roku, nawet głupie kropelki na katar są od 3 miesiaca życia. czyli jak moje dziecko miało katarek mając 2 miesiące i pediatra zaleciła nasiwin tzn ze chciała dziecku zaszkodzić??

Gość anetalkjhgf
Lekarz właśnie nie chciał w małego syropów pakować i zaproponował marchewkę. Może faktycznie rozcieńczę i przetestuję po łyżeczce? Ktoś pytał o herbatkę: Holle bez cukru, dla niemowląt, na All można kupić.

Gość gryczka
Jak ja byłam dzieckiem to zalecało się soki już 3-tygodniowym noworodkom. Ja na pewno dostawałam przed ukończeniem 3 miesiąca i nic mi nie jest, nie mam żadnej alergii pokarmowej ani nic.

Gość gryczka
Zapiera marchewka gotowana, surowa nie ma takich właściwości.