Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elodie

Co robić, żeby lepiej przybierała?

Polecane posty

Moja córcia ma 15 miesięcy i waży około 9400. Je tak sobie. Rano mleko z odrobiną kleiku (jak jest za gęste, to nie wypije), nie więcej niż 210ml, nieraz zostawia trochę Obiad zupa około 240 ml z mięsem i oliwą z oliwek Ostatnio je desery Hippa, jeden na dzień, ale wieczorem są problemy z wypiciem drugiej flaszki. Uwielbia parówki, ale nie daję jej często, wiadomo dlaczego. W międzyczasie kilka paluszkow, chrupki. Nie lubi owoców... Macie jakieś patenty na zwiększenie apetytu?

Gość lazurowe wybrzeże...
a gdzie drugie sniadanie kolacja?

Mam ten sam problem z tym , ze moj mlody je co chwile cos i nie mozna powiedziec , ze malo ale niestety tez kiepsko przybiera na wadze ma 10 mies i wazy prawie 8 kg

z drugim śniadaniem jest tak, że siada z nami do śniadania i zje troszkę tego, co my jemy, ale jak zje więcej, to od razu je mniej obiadu albo nie chce. Tyle razy probowalam dawać jej wszystkie posilki, w odstępach, po spacerze itd, ale jak zje więcej wcześniej, nie chce jesc potem-zamknięte koło

ostatnio lekarka poleciła nam clinutren, ponoć miało zawierać więcej kalorii niż zwykle. No i sprawdziłam, że ma mniej niż NAN 3 Pro, więc nie wiem, o co chodzi. A słyszałyście o czymś takim jak Fantomalt (proszek do dodawania do pokarmów)

Gość D.BillI
może spróbuj coś zamiast tego kleiku rano na śniadanie - jakąś kanapkę, czy jajecznicę już chyba może, może płatki na mleku z rodzynkami np.? może ugotowane warzywa w łapkę - marchew, brokuł, kalafior... ryż z owocami i jogurtem... i odstaw przekąski!

Gość taka jaedna 444888
a nie je kanapek? ziemniakow z mięsem? ryzu z jablkami? naleśników? racuchów? Takich normalnych rzeczy. ? . Moj ma prawie 13 miesiecy i je teakie wlasnie rzeczy

Gość mamadzidziusia
lubi parówki, bo lubi rozdrodnione mieso, tak jak mój syn. Robię mu pasztet w domu, pulpety, kotleciki mieline z mięska mielonego w domu, na deser budyń z dżemem własnej roboty lu takim sokiem, kakao do picia i w każdej zupce zawsze ma troche pokrojonego mięska, robie kotlety z jajek ird.

Gość martwiąca się mama
moja mała rano tak o 6 wypija 120ml mleka mało ale dobre i to! jak sie budzi to dostaje kaszkę albo płatki potem jakieś chrupki jak chce to jogurcik ok12 dostaje butle kakao i idzie spać potem obiad je razem z nami bardzo lubi ziemniaczki z dobrym sosem kalafior i jakieś mięso ale zupy też lubi. na kolacje parówkę i chlebek- z tym że go nie lubi próbuję robić jej kanapki ale nie zje dziś wyjątkowo zjadła kanapkę z nutellą. Moja mała też nie lubi owoców "surowych" ale jak je potrę i ugotuję to wcina i jej bardzo smakuje. Spróbuj też tak zrobić.

Ja podawałam jakiś czas córce fantomalt, przybrała po nim. Jesli lekarz nie bedzie widzial przeciwwskazan (jakies uczulenia itp) to mozna smialo dawac np w napojach, deserach, jogurtach itp jest on bezsmakowy takze nie zmienia smaku, jedna miarka ok 19kcal z tego co pamietam. Cyba nie zawiera tez laktozy,glutenu taki bezpłciowiec :P ale poczytaj dokładnie w ulotce na temat składu. Ale do tanich nie nalezy ok 40zł za puszke. A sinlac mała je? Moja nim plula podobnie jak innymi kaszkami i wogole wszystkim, do tego co zjadła to i tak zwymiotowala 3/4 bo ma refluks.

nie cierpi Sinlacu, probowałam parenaście razy. Kurcze, mój syn wciągał wszystko, a niuńka taka wybredna. No ale godzinke temu podpasowala jej zupa pomidorowa, zjadla tyle co dorosły, do tego kawał indyka. brzuszek jej wyszedl od razu, tylko ile z tego przyswoi? fantomalt zamówiłam:)