Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdhgfg

czy mazna da c mieso na kotlet do zupy ?

Polecane posty

Gość oiuyh
jasne że tak, tylko gotuj dłuzej niż drób :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja .....
można ale pamiętaj że schab bez kości jak ugotujesz będzie suchym mięsem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skąd ja to znam ;-)
Tak można :-) Schab gotowany będzie suchy ale dobry i na pewno zdrowszy niż smażony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co to jest mięso na kotlet? Kawał schabu? Łopatka? Jesli to wieprzowina, to wywar wyjdzie mętny (ponoć- wyczytałam w książce i idąc za tą radą nie próbowałam robić). Jeśli to wołowina to jako sztuka miesa powinna być wrzucona do goracej wody, by szybko zamkąć pory mięsa i jej smak się nie wygotował- czyli odwrotnie niż w zupie, kiedy warzywa i mieso zalewa sie zimną wodą, a gotujemy wolno, by smaki przeszły do niej. Generalnie wygotowane mieso najlepiej nadaje się na farsz do pierogów :) w takiej formie- jak najbardziej :) Ale to Twoja zupa i zrobisz jak uważasz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×