Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samajuzniewiemm

Czy warto jechać?

Polecane posty

Gość samajuzniewiemm

Mam okazje pojechać w najbliższym czasie do Ameryki Południowej konkretnie do Ekwadoru. Zawsze interesowały mnie podróże a szczególnie te tereny bo lasy deszczowe, cała tamtejsza fauna to coś pociągającego dla mnie, więc b bym chciała, ale... Jestem w 2 LO i musiałabym opuścić miesiąc szkoły. Dodam, że powinnam być w 3, ale w tym roku nie zdałam(w sumie przez własną głupotę :() jednak coś pamiętam więc w sumie mam ten materiał już przerobiony nawet jak nie przyswoiłam go na 5, w sumie nie zdałam prze II semestr więc ten materiał, który jest teraz był na oceny pozytywne... To dla mnie spora okazja bo choć lubię podróżować to głównie w teorii bo na razie za granicą byłam tylko w Czechach... Mam jechać z ciocią(taką starszą ode mnie o 7 lat :P), rodzice nie doradzają mi zbyt, mówią, że moja decyzja... Myślicie, że powinnam pojechać czy nie?

Gość cos takiego co sie
ale co ty tam bedziesz robic? ja bym sobie darowala.

Gość aakasia
a może porozmawiaj z wychowawcą, co myśli na temat Twojej miesięcznej nieobecności. żebyś później nie miała nieprzyjemności w szkole.

Gość inug
zawalilas szkole.. i teraz znowu masz taki zamiar?? daj sobie spokoj, jeszcze bedziesz miala czas na zwiedzanie swiata.. zajmij sie nauką

Gość zatrzask
tam indianie zjadają licealistki na obiad

Gość miranda12
pogadaj w wychowawcą

Gość zatrzask
a może zostaniesz żoną jakiegoś apacza i do szkoły już nie wrócisz

Gość samajuzniewiemm
Mam tam zwiedzić kilka miejsc, zapoznać się trochę z kulturą i przyrodą... tzn. tak w skrócie opisała to moja wcześniej wspomniana ciocia, ale ja jeszcze się osobiście w to nie wgłębiałam bo jak w końcu zdecyduje nie jechać to mi będzie bardziej szkoda...

Gość samajuzniewiemm
Aakasia, wychowawczyni chyba podeślę mojego chłopaka żeby z nią pogadał bo go lubi :P ja się jej trochę boję :P

Gość aakasia
ale to Ty wyjeżdżasz, a nie Twój chłopak i to Ty powinnaś z nią pogadać.

Gość samajuzniewiemm
Żartuję, choć może nie byłoby to takie złe rozwiązanie... :P

Gość powiem i ja .....
to nie Twój chłopak powinien rozmawiać z wychowawczynią a Ty i Twoi rodzice ....najlepiej by było jakbyś poszła do niej z mamą która potwierdzi swoją zgodę na wyjazd i zapewni że po powrocie nadrobisz w krótkim czasie materiał....będzie to wyglądało wiarygodnie i odpowiedzialnie a odpowiadając na pytanie czy masz jechać ?....tak tak taka okazja może się więcej nie trafić a co zobaczysz to Twoje

Gość zatrzask
ale co będą robić dwie kobiety w jungle ? czy zaszczepiłaś się już na malarię, hiva, kiłę, syfa i cholerę ?

Gość eeeeeeeeeeeee..........
dziwne zachowanie Twoich rodziców!!!!!!!!! Jestem jak najbardziej za wyjazdem.............. i to bez dwóch zdań ale: - zawaliłaś cały rok ( nie jesteś odpowiedzialna) - nie ma pewności czy nie zawalisz przez wyjazd następnego - nie można polegać na twoim słowie- że nadrobisz zaległości Na miejscu Twoich rodziców nie puściłabym Ciebie. Skończysz szkołę i "chulaj dusza" chcesz to podróżuj. Na dzień dzisiejszy 0 zaufania dla Ciebie