Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrantio

Nauka języka w Anglii, jak?

Polecane posty

Gość emigrantio

Kobiety, jak się nauczyć języka, zagranicą? Niestety z powodu pracy męża trzeba było przerwać naukę w polskiej szkole na lower-intermediate ;/ i teraz lipa, z nikim nawet w sklepie nie da się porozmawiać, bo mówienie kuleje ;(

Gość grt
wiesz ja przyjechalam tutaj jak mialam 12 lat teraz mam 18 i samo przyszlo:) sklepy zakupy szkola praca...to z czasem samo przychodzi;) najwazniejsze jest t ze musisz w siebie wierzyc bo jak masz blokade to po tobie(blokade psychiczna)

Gość fdses
Ja znam angielski ale nigdy nie byłem w Anglii

Gość utahjazz
Jak chcesz to możesz również spróbować nauki przez konwersacje online prowadzone przez profesjonalnych lektorów, wystarczy tylko mieć skype i spróbować czegoś takiego jak english-by-phone. Jeżeli już masz jakąś znajomość języka to możesz się umówić z nimi na darmową rozmowę testową, nic nie kosztuje, a sprawdzisz czy się spodoba taka forma nauczania...

Co prawda pytanie do kobiet, ale... Staraj się z językiem osłuchać - radio, telewizja, audycje, audiobooki. Staraj się przyswoić zasady - czytaj książki, gazety, nawet jeśli nie wszystko zrozumiesz to składnia, a również i użyte słowa i zwroty, z czasem zapadną Ci w pamięć. Przy czym będą to składnia i zwroty używane w 'żywym' języku (co znacznie różni się od tych przedstawianych w książkach językowych/na kursach, nie będąc jednocześnie niepoprawnym). Staraj się rozmawiać - to nic, że 'kuleje'. Rozmowy, obok słuchania, dają najwięcej, najwięcej pozwalają się nauczyć, zapamiętać. I przede wszystkim nie łam się jeśli czasem coś nie wyjdzie :)

Gość emigrantio
Dzięki za rady utahjazz i ElPit spróbuję zrobić jak mówicie, trochę się obawiam, ale trzeba być dobrej myśli :)

Gość emigrantio_moja_droga
Ucz się ucz, bo nauka to potęgi klucz i nie poddawaj się, powodzenia!

Gość sabala czar
Ta darmowa lekcja testowa to świetny chwyt :) z ciekawości weszłam, kliknęłam i odbyłam konwersacje. Od przyszłego tygodnia zaczynam u nich kurs. Brawo za pomysł. Jeśli posiada się dobry produkt, warto dać go do wypróbowania - obroni się sam.