Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pocztówka123321

Problem z pocztą- pomóżcie

Polecane posty

Gość Pocztówka123321

Hej, dwa tygodnie temu został wysłany do mnie list polecony, którego do tej pory nie dostałam. Wysyłający podał mi numer nadania tego listu. Mam z tym iść na pocztę, ale nie wiem, czy wystarczy mi tylko ten numer nadania? O co powinnam zapytać na poczcie? Pomóżcie.

Gość ona szalonaaaaa25
zapytaj na poczcie czy przyszedł list polecony o takim nr nadania, jeśli nie, to wątpie żeby doszedł...

Gość hmm*hmm
skoro nie masz awizo to widocznie list nie dotarl bo zawsze zostawiaja w skrzynce jak nikogo nie ma,na poczte mozesz isc zapytac wystarczy ze podasz swoje imie i nazwisko .

Gość hmm*hmm
tzn osoby do ktorej byl wyslany list,albo ten nr tez moze byc.

Gość Pocztówka123321
Nie no, awizo nie dostałam... Ale to był list polecony, może sobie tak po prostu przepaść, bez żadnych konsekwencji dla poczty?

Gość Pocztówka123321
Acha chciałam sprawdzić w necie status przesyłki, na stronie PP, ale tam jest napisane, żeby wpisać 20-cyfrowy lub 13-cyfrowy identyfikator przesyłki, a ja dostałam od wysyłającego numer 9-cyfrowy...

Gość powiem ci tak ty mozesz
jedynie isc na poczte z tym numerem nadania i sprawdzic czy nie lezy. u mnie czesto listonosz nie zostawia awiza!! juz kilka razy chodziłam na poczte i paczka czekała. jesli nie bedzie tego listu - reklamacje ma obowiazek złozyc nadawca ale dopiero po upływie 14 dni od daty nadania. a jak on złozy reklamacje to juz poczta musi sprawdzic co sie z tym dzieje.

Gość powiem ci tak ty mozesz
to zle patrzysz. numer nadania listu poleconego ma 9 cyfr na pewno.

Gość olgaola85
nie znajda ci go po tym nr nadania z kartki tlyko po tej naklejce co jest na kopercie R ................. i numer wiem bo przerabialam ale jak zginie wysylajacy moze zlozyc reklamacje tylko jako odbiorca nie masz zandych praw

Gość Pocztówka123321
Mhmm, czyli nadawca podał mi dobry numer... Zmyliło mnie to na stronie PP, bo tam chcą numer 13- lub 20-cyfrowy. To jutro pójdę zapytać czy nie ma dla mnie przesyłki, a jak nie będzie to mam się zgłosić do nadawcy, żeby złożył reklamację, tak? Bo list wysłał 11 października.

Gość olgaola85
dokladnie nastepnym razem powiedz nadawcy zeby spisywal numer R........ z bialej naklejki wtedy od razu ci znajduja gdzie lezy:)

Gość Pocztówka123321
Dzięki za odpowiedzi:) olgaola85 a Ty miałaś ten numer? Jak się zakończyła Twoja sprawa?

Gość olgaola85
nie mialam baba darla na mnie morde ze ona po tym numerze ze swistka nie znajdzie wiec chcialam zebymi powiedziala NA HUJ JEST TEN SWISTEK I NR JAK NIC NIE MOZNA SPRAWDZIC noi po 14 dniach list wrocil bo listonoszowi nie chcialo sie przyniesc awizo a na poczcie powiedziala ze tego nie poszuka i JUZ!!!!!!! wiec wrocildo mnie do rodzinnego miasta:/

Gość Pocztówka123321
olgaola85 ja przygotowałam się już na taką reakcję przemiłej pani z poczty... No nic, zobaczymy co będzie;)