Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catalinaa

Odchudzanie się

Polecane posty

Gość Catalinaa

Słuchajcie dziewczyny (i być może chłopaki :), mam 12 kg za dużo i chciałabym je zrzucić. Mam na to 3 miesiące (w Styczniu mamy zjazd rodziny, bo wszyscy jesteśmy po świecie porozrzucani). Chciałabym te kilogramy zrzucić, ale nie wiem jak. Czy mała miseczka płatków albo jakiś jogurt na śniadanie, jakikolwiek obiadek (jem co akurat partner przyrządzi i nie mamy czasu wymyślać jakiś super dań) zjeść, ale nie do nieprzytomności i w ciągu dnia jakiś owoc (na przykład jabłko) wystarczą? Może to za mało? Jeśli to byłoby w porządku, to jestem gotowa jeść tak do nawet kilku lat, nie po to żeby cały czas chudnąć (jak wspominałam, około 12 kg), ale żeby jakoś utrzymać tę moją wymarzoną wagę. Dodam, że ćwiczę codziennie (brzuszki, przysiady, rowerek, ćwiczenia na uda itp.), chodzę do pracy dość szybko (15 lub 20 minut dwa kilometry), no i oczywiście zero słodyczy. Proszę, pomóżcie mi. Bardzo mi na tym zależy, a nie chcę się głodzić, bo ani to długotrwałe ani zdrowe, no i nie chcę mieć takich niespodzianek jak wypadanie włosów itp. A miło by było zachwycić całą rodzinkę figurą, prawda? ;) Wybaczcie mi tak długą treść, ale trzeba wszystko napisać :)

Gość wywal węglowodany ( maka, ryz,
kasze, cukier, płatki) przynajmniej do stycznia, postaw na białko i warzywa, jakis owoc, duuuuuuuzo pij ( woda, herbaty) i ruszaj sie- na spalanie tłuszczu najlepsze aeroby

Nie wywal weglowodany, a ogranicz (mocno) biale weglowodany i oprzyj diete na pelnoziarnistych (kasze czy platki owsiane sa wspanialym zrodlem energii). Postaraj sie jesc wiecej niz dwa posilki dziennie (jablko to nie posilek), jedz zdrowo, owoce, warzywa, ryby. Jesli dodasz do tego wysilek fizyczny, kilogram tygodniowo powinien pojsc.

Aeroby sa dobre, prawda, ale warto tez dolozyc cwiczenia silowe - miesnie dobrze wplywaja na metabolizm, a do tego cialo robi sie laniejsze i sprawniejsze. Polacz oba typy cwiczen (bardzo polecane sa tez interwaly).