Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lklj

co sie dzieje z moim dzieckiem?

Polecane posty

Gość lklj

co wieczor strasznie płacze i marudzi...nie chce cyca butelki tymbardziej choc w dzien pije chetnie z butelki. wieczorem ciagle płacze. uspokaja sie na rekach. na kolke mi to nie wyglada. zasypia dopiero jak sie zmeczy placzem. juz mnie kregoslup boli od noszenia. czemu tak placze wieczorami?

Gość lklj
bo sie uspokaja na rekach a placze tylko jak ja polozymy, i nie widze zeby sie wyginala albo zeby cos ja bolalo

No ja z początku też myślałam , że nie kolka bo zaczynało się łagodnie. Z biegiem czasu jednak problem się pogłębiał... Skoro powtarza się to co dzień o tej samej porze coś jest na rzeczy. Mój też uspokajał się na rekach.

Gość mcnfnh
Powodów może być wiele. Skoro to dzieje się wieczorem to mogą być "niestrawione" wrażenia i bodźce z całego dnia- może jest ich zbyt wiele i są zbyt intesywne? Czy maluch ma za dnia spokój ? Czy nie kręci się za dużo osób koło niego ? A po drugie to moga być faktycznie kolki bo one lubią się nasilać wieczorem. Na kolki to dobry byłby masaż brzuszka (poczytaj na necie o masażu na kolki) , herbatka koperkowa, przykładanie ciepłego termoforu bądź lepiej ciepłej wyprasowanej pieluchy (kilka na raz wyprasować , odczekać i kolejno przykładać). Spróbuj wtedy wykapać malucha w ciepłej wodzie albo po kąpieli bądź przed, włącz nad dzieckiem suszarkę do włosów i wybadaj czy jej szum uspokoi (nigdy suszarki nad wanienką podczas kąpieli :D ;)..)

Gość mcnfnh
kolkę rozpoznasz też po twardym i wąskim jak wałek brzuszku (brzuszek ma być luźny , mówi się "jak u żaby" taki rozpłaszczony)