Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sumeq

Nadmierna potliwość (ogólnie 2 sprawy)

Polecane posty

Gość sumeq

Akurat nie widziałem z jakich "forum" czy coś w tym stylu korzystać.. dużo rad zobaczyłem na tej stronce. Widzę że tu wszyscy się wypowiadają i to dużo osób a więc może mi pomożecie. Przejdę do rzeczy, mianowicie: Mam 14 lat, jestem chłopakiem, mój problem to, to że bardzo się pocę a co najgorsze nie pomagają żadne "antyperspiranty", " dezodoranty " nie wiem czemu ale to działa tak że jeszcze bardziej się pocę ( może to nie możliwe ale dalej wszystko wyjaśnię ).. od nie dawna mam tak że zacząłem się bardzo pocić głownie pod pachami (lekko nogi, ale to mnie na razie nie interesuje ) pot występuje ciągle, pocę się wszędzie i ciągle.. tylko że mocniej/lżej.. jak siedzę przy komputerze, w szkole, na dworze po prostu wszędzie, pot ma nieprzyjemny zapach i czuje dyskomfort mając wielkie i mokre plamy na koszulkach.. nie ważne jaki kolor koszulki nosze.. bo plamy są takie że wszędzie je widać.. j.w te dezedoranty itp. działają tak że jeszcze bardziej się pocę ( nie wiem dla czego ) ale jest po prostu tak że pot nie ma nieprzyjemnego zapachu ( wiem że potu nie da się "wyeliminować" ale bez przesady ) j.w mam to od niedawna ( tzn. od niedawna ) jakoś pół roku tego nie miałem. myślałem że to na tle nerwowym ponieważ nawet ostatnio było bardzo zimno a ja się spociłem ( i to mocno ).. myślałem że to dojrzewanie ( nadal tak myślę ) ale nie wydaje mi się żeby to tak mocno działało, dojrzewanie zaczęło się u mnie jakoś prawie: 7 miesięcy - rok temu a więc może to być dojrzewanie, mam nadzieje że nie.. że można to jakoś zlikwidować.. tak szczerze bardzo mnie to denerwuje.. teraz pisząc ten temat prawa pacha cała mokra.. a z lewej pachy lekki nieprzyjemny zapach. Dbam o higine codziennie, nawet myje włosy codziennie rano, wiadomo dojrzewanie.. myje pachy i to bardzo dokładnie, gdy je umyje są wysuszone.. lecz po 15-20 min. już mam całe spocone a więc o wysuszenie się nie martwię.. dobra mam nadzieje że może macie jakieś preparaty albo coś, ale dezodoranty itp. odpadają !.. Piszcie jakieś może domowe pomysły, może też tak mieliście ja chętnie wszystkiego wysłucham i spróbuje. Drugi problem jest taki że mam już ponad te 14 lat a jestem niski mam tylko 160cm wzrostu.. lekarz powiedział że będę miał mniej więcej 175 cm jak skończy się okres dojrzewania ( jak dorosnę ) na razie trochę mi to przeszkadza.. ponieważ po prostu jestem niski.. nie wiem czy w przyszłości nie będę za niski mają te 1,75 ponieważ mam kolegów co teraz mają po 175 - 185 a są w moim wieku.. i nie wiem czy w przyszłości znalezienie dziewczyny czy podobne rzeczy będą sprawiały dla mnie problem.. Kocham muzykę i bardzo,bardzo lubię grać na perkusji ( może to taki zapał ) ale gram już trzeci rok.. nie wiem czy w przyszłości nie będę miał z tym też jakichś problemów ( wiem że to może głupie, ale strasznie się martwię ) i z tym poceniem też nie wiem czy problemów nie będę miał. Piszcie rady.. Dziękuje wszystkim ! P.S: Proszę nie pisać głupich komentarzy typu: "będziesz wielkoludem i nie będziesz się pocił " albo "co mnie obchodzą twoje problemy" lub "to dojrzewanie, zastanów się zanim coś napiszesz"... Jak napisałem martwię się tym i bardzo chce wiedzieć..

Gość sprawdz ja
Anitdral do kupenia w aptece wydatek kolo 6-7zl Uzywa sie na noc przez pare dni, wiecej informacji na ulotce, bo teraz juz dokladnie nie pamietam :) Mi akurat pomogl na plamy pod pachami ;)

ja proponuję etiaxil lub zamiennik. Jest dość drogi, ok 50 zł. Aha i do skóry wrażliwej bo bardzo szczypie ;) a z tym wzrostem to się nie przejmuj. Nie każdy musi mieć 2m wrostu. Facet 175 też może być fajny ;)

Gość spocona kobieta :(((
Rillo preprata bez którego nie wyobraząm sobie życia etiaxil (słaby troche ale mozesz sprobowac) i jeszcze Kuller (nie testowałam jeszcze )

Gość kuturnlovre
wzrost 175 cm jest super! dla mnie idealny facet nie może mieć wiecej niż 176 cm... a sama nie jestem krasnoludkiem :) a jak chcesz mieć dziewczyne to zapuszczaj włosy bo tacy łysi 15 w dresiku to żenada :D

Gość wwrrr
Tylko pamietaj, ze antidral to swinstwo, i wszystkie toksyny, ktore by z potem wylazly, zatrzymuje w ciele. Twoj wybor, ja preferowalabym delikatniejsze srodki i wyeliminowanie przyczyny. Pierwsze co przychodzi mi do glowy to pytanie: jak sie odzywiasz?

Gość no i pamietajjj tez
zeby nie nosic sztucznych ubran,... (kolor nie ma znaczenia;)) hehe a pozatym proponuje udac sie do lekarza ogolnego moze cos neidobrego sie dzieje.. nie wiem chociaz byc moze to rzeczywiscie dojrzewanie

Gość sumeq
Moje odżywanie: Normalne domowe obiady :p a tak normalnie to jem tylko chleb i chleb.. fast foodów nie jem ( czasami ) zdarzy mi się raz w tygodniu jakiegoś gyrosa.. ale tak to normalnie się odżywiam. Tego antidrala ( jeżeli dobrze pamiętam nazwę ) nie zamierzam kupić.. bo co czytałem o nim to jest po prostu za przeproszeniem do dupy. Tzn. może dla nie których to działa. Ale jak dla mnie z takimi problemami. to by wszystko zatrzymało pod skórą jak ktoś napisał wyżej i by było nie fajnie

Gość sumeq
P.S: do lekarza także nie zamierzam się udawać ( chyba że byłoby coraz gorzej i gorzej ).. Mam nadzieje że mi jeszcze coś doradzicie... W sprawie tego wzrostu jestem już spokojny.. Dziękuje wam bardzo podnieśliście mnie na duchu. Teraz na razie lece. będę jutro ( niestety szkoła - muszę się edukować ) a więc idę się myć.. zobaczymy czy jutro też znowu się tak spocę, jak będzie tak samo to napisze.. może coś mi jeszcze doradzicie... Życzę wszystkim DOBRANOC ! :D