Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona brakiem wiedzy

1-szy raz, jadę na zagraniczną wycieczkę...WAŻNE PYTANIE...

Polecane posty

Gość zaniepokojona brakiem wiedzy

Witam, Jak już w temacie wspomniałam, pierwszy raz jadę na wycieczkę za granicę :) Bardzo się cieszę, ale z drugiej str., pewna kwestia, nie daje mi spokoju :-O A mianowicie: Zrobiłam sobie listę rzeczy, które przydadzą się w podróży, a na niej, m.in. lekarstwa -na przeziębienie, na ew. uczulenia, tabletki przeciwbólowe, proszki ułatwiające zasypianie (melatonina) oraz maści na ew. stłuczenia, bolące stawy (zamierzam chodzić po górach), nie zapominając rzecz jasna o plastrach i bandażach opatrunkowych ;) Moja siostra rzekła, że z taką ilością medykamentów, nie odprawią mojego bagażu:-O Mogą podejrzewać jakieś narkotyki, albo co... :-O Szukałam w necie, co i ile mogę zabrac, ale żadnych konkretów nie znalazłam :-O Będę wdzięczna za pomoc.

Gość chyba nie to forum
? tu się gada o białych kieckach i zaproszeniach :p ale odpowiem, do bagażu podręcznego masz jakieś tam ograniczenia w ilości, ale do tego głównego możesz ładować co chcesz

dokladnie to zalezy dokad jedziesz i jakie sa przepisy kraju wjazdowego - np. australia jest pod tym wzgledem dosc restrykcyjna;/ i nie raz sie zdarza ze prosza o otworzenie bagazu glownego i sobie ogladaja (ale generalnie zwykle szukaja czego innego - np. pierza, owocow + wszystkiego co moze miec zwiazek z ziemia w innym miejscu itp.) ciezko doradzac jesli nie chcesz zdradzic destynacji, ludzie czesto myslac zagranica - szczegolnie polacy tak maja czesto - mowiac zagranica/swiat maja na mysli europe;-) i np. potem wyrzucaja w inonezji biyetlki z piciem przezd wejsciem do samolotu bo zapominaja ze fanaberie unii europejskiej nie maja zastosowania np. w azji;-)))

a i o ile nie jedziesz a bardzo odlegle od cywilizacji rejony darowalabym sobie wozenie wszelkich lekow - miejscowe zwykjle okazuja sie przydatniejsze;-)

Gość w podrecznym bagazu
mozesz miec tylko tyle ile jest nezbedne w czasie podrozy,w glownym praktycznie wszystko... wiadomo ze takie rzeczy zabiera sie ze soba

Jeśli lecisz samolotem, to na Twoim miejscu nie pakowałabym tego do bagażu podręcznego, bo możesz mieć kłopoty.