Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podnosze sie

list gonczy lub europejski list

Polecane posty

Gość podnosze sie

prosze o porade osob ktore cos wiedza na temat listu gonczego... jestemw Anglii od 5 lat w Polsce mam dlugi w 2 bankach na kwote okolo 50tys z tego splacone 10tys musze jechac do Polski z dzieckiem ale obawiam sie czy nie bede miala z wiazku z tym problemow..czy jeszcze wroce do uk? chce tez zalatwic moje zadluzenie tzn ..rozlozyc na raty itd ale niewiem od czego zaczac..bo wiem ze bank juz dawno oddal dlug do firmy sciagajacej dlugi i komornika jak mam to sprawdzic?

Gość werfewrfew
z lotniska odbierze cię policja, lepiej nie wracaj :classic_cool:

Gość nie radzil bym
chyba ze chcesz sie pozegnac z dzieckiem i wolnoscia, kolega po 6 latach wrocil a zabrali mu za jazde po pijaku po 2 dniach ktos podpierdzielil go i trafil do paki

Gość nic nie wykombinujesz
siedz tam i licz na to ze nie zabioro sie za drobniejszych przestepcow

Gość GH
nie wracaj-jezeli sprawa trafila na wokande sadowa jestes skazana i zarejestrowana jako poszukiwana, dlugi nie splacone to oszustwo kara do 5 lat wiezienia, nie pomoze nawet oswiadczenie ze w ratach bedziesz splacac

Gość o maj god o maj god
a masz wystawiony list gonczy albo europejski nakaz aresztowania??

Gość aaahehnfmk
A co w wypadku kiedy konczy sie dowod i paszport? Trzeba wkoncu wrocic. Bylem za granica w kilku krajach i nic sie nie dzialo wiec chyba listu eurpoejskiego nie ma. Mam wyrok w Polsce

Gość 25 lat i dalej z mama
bo za takie bzdety sie nie bioro jeszcze szkoda im kasy na to, zabojcow, gwalcicieli i tych co podpadaja im tam wydalaja

Gość o maj god o maj god
wejdz sobie w Google i wklep swoje imie (drugie imie) i nazwisko + miejscowosc oraz ''poszukiwana''

Gość aaahehnfmk
A co w wypadku kiedy konczy sie dowod i paszport? Trzeba wkoncu wrocic.

Gość Jeżeli nie masz
sprawy karnewj to kot cię ma zatrzymać.Chyba,że masz i unikałaś polskiego wymiaru sprawiedliwości.

Gość o maj god o maj god
no kot jej raczej nie zatrzyma ;)

Gość o maj god o maj god
a nie mozesz sobie zalatwic paszportu w ambasadzie??

Gość aaahehnfmk
A co z obywatelestwem innego panstwa? Sprawdzali mnie w tym kraju kilka razy i wyszlo ze nie jestem karany( chociaz mamw polsce 6 12 miesieczny wryok) Czy myslicie ze przy skladnaiu papierow o obywatelstwo beda sprawdzac inaczej( barziej szczegolowo)

Gość aaahehnfmk
W ambasadzie pewnie moge ale cy w ambasadzie nie beda wiedziec o moim wyroku?

Gość o maj god o maj god
a masz juz wyrok??

Gość o maj god o maj god
przy skladaniu papierow o obywatelstwo trzeba wpisac czy sie bylo karanym czy nie, ale czy oni to sprawdzaja i jak to nie wiem

Gość aaahehnfmk
tak mam 12 miesiecy jak wyjezdzalem nie mialem wyroku ale teraz juz jest. Bledy mlodosci beda mnie scigac cale zycie Siedze tutaj 5 lat bylem w wielu krajach ( poza polska) i wszystko bylo ok wiec wyglada na to ze listu eurpoejskiego nie ma. Niestety za rok koncza mi sie dokumenty co mam zrobic w takim wypdaku. Moge juz ubiegac sie o obywatelstwo kraju w jakim mieszkam ale czy jest szansa ze nie sprawdza mnie w polsce?

Gość aaahehnfmk
Ja bylem juz sprawdzany jako karany tutaj ale nigdy nic nie wsyzlo martwei sie jeynie czy beda to sprawdzac doglebnie. Ok dzieki za pomoc jesli ktos wie cos wiecej prosze o odpowiedz

Gość aaahehnfmk
Tak wyrok za dlugi i wyrok za rozboj na meczach... polaczone i jeden wszedlw drugi okolo 12 miesiecy razem....

Gość aaahehnfmk
Ogolnie glosno bylo o tym ze jak zmieni sie rzad wejdzie amnestia ktora byla oglaszana co mniej wiecej 10 lat i male wyroki zostana skasopwane niestety czekam czekam i nic a dokumenty maja juz bardzo krotka waznosc. Mam dzieci zone i nie chce przez bledy mlodosci rujnowac ich zycia , ale wyglada na to ze bede musial to odsiedziec..

Gość o maj god o maj god
ja sie pytalam autorki czy ma juz wyrok, bo o Twoim doczytalam wczesniej :)

Gość o maj god o maj god
sprobuj wklepac swoje dane w Google i zobaczysz czy cos wyskoczy ja tak sprawdzilam bylego i jest za nim list gonczy w PL i europejski nakaz aresztowania a nie masz zameldowania, bo przed wyjazdem sie wymeldowalas czy jak?? Bo jak robilas te dlugo to musialas byc gdzies zameldowana, prawda?

Gość o maj god o maj god
moze nie masz wyroku, bo sprawa jest u komornika a komornik wysylal gdzies zawiadomienia czy nic nie wiesz?

Gość o maj god o maj god
no to sprawa jest u komornika, a nie w sadzie raczej

Gość o maj god o maj god
trudno cos powiedziec na 100%, bo ryzyko jest

Po pierwsze sprawy u komornika już nie ma. Dług odkupiła jakaś firma windykacyjna która chętnie pójdzie Ci na rękę i rozłoży dług na raty. Wiem ponieważ zajmowałam się kilkoma podobnymi sprawami. Nie uciekaj tylko się zmierz z tym im szybciej tym lepiej.