Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metreska

Becikowe. Pytanko.

Polecane posty

Czy którejś z Was udało się poprosić swojego lekarza o zaświadczenie do becikowego, że byłyście pod opieką lekarską od 10 tyg mimo, iż tak naprawdę byłyście nieco później? Mam taką sytuację, że z powodu PCOS i nieregularnych miesiączek zorientowałam się dopiero w 13 tyg że jestem w ciąży. Od razu byłam pod opieką prywatnego lekarza i do dzisiaj regularnie co miesiąc u niego jestem. Chciałabym go pod koniec ciąży poprosić o takie zaświadczenie lecz nie wiem czy mi nie odmówi? Jak myślicie? Nie ukrywam, że becikowe byłoby dla mnie niezłym zastrzykiem pieniężnym. Czy którejś z Was udało się coś takiego załatwić?

Gość kailla21
myslę że jak poprosisz to ci wypisze takie zaświadczenie...

Gość eternetkaw
takie zaświadczenie jest potrzebne dopiero od 2012 roku. teraz wystarczy zdanie ze ,,, choc raz bylas badana przez lekarza lub polozną" wiem bo wczoraj złozylam dokumenty na becikowe

No wlasnie dalam mojej mamie upowaznienie o poszla zalatwic becikowe i pani z mopsu zazyczyla sobie takie zaswiadczenie ja mialam je w domu ale zapomnialam jej dac i chociaz mowilam mamie ze wlasnie nie trzeba tego zaswiadczenia to baba z mopsu sie uparla i mama moja sie musiala wracac :O ja bym poprosila i wlasnie tym umotywowala skoro cie leczyl to wie o tych przypadlosciach nie?

owszem bylam w takiej sytuacji jak i ty i obeszlo sie bez problemu. poprosilam o takie zasw.lekarz wystawil bez zadnych "ale".przeciez lekarz ani nic na wystawieniu takiego zasw. nie traci ani nie zyska wiec uwazam ze nie powinnas sie o to martwic. wystarczy najzwyczajniej poprosic.

jak chodzisz prywatnie do ginekolaga i co wizyte mu płacisz to idę o zakład że wypisze :) a jak nie to zapłacisz za "kolejną wizytę" i wystawi na bank

Gość elinova
Ja własnie w tym m-cu załatwiałam becikowe i w MOPS-ie mimo tego,iż była infor. że od 2012 r. potrzebne będzie zaświadczenie to wymagali go teraz. Paranoja jakaś

hejka ja mam ten sam problem ;-) dowiedzialam sie w 12 TC a becikowe też by sie bardzo przydało .... moja doktor jest troszke wredna,ale będe próbowała wkoncu to tylko 2 tygodnie

teraz też trzeba mieć zaświadczenie ja o becikowe składałam prawie rok temu i tez musiałam dać tyle że do 31.12.2011 wystarczy że będzie na zaświadczeniu info że chociaz raz było się u ginekologa w ciąży a od 01.01.2012 muszą być potwierdzone 3 wizyty po jednej na trymestr przy czym pierwsza przed 10tc