Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffraaaaaannnnnniiiiiiiiia

W co mam się bawić z półtoraroczną dziewczynką?

Polecane posty

...

Woziła lale w wózku,jeżdziła autem,bawiła się już wszystkimi misiami i zabawkami które ma,siedziala przy stoliku udawała że czyta książeczki,rysoawała,gadała przez telefon,bawiła sie w chowanego,była na dworze ,na spacerze, skakała po kałużach,oglądała bajki,spac nie chce-co robić dalej?........

aaa rozumiem, w tym problem że dzisiaj już robiła wszystko . Ja w takich wypadkach wsadzam syna do łóżeczka z książeczkami albo zabawkami i daje mu np pół godziny na samodzielną zabawę.

Gość pusc jej.......
teletubisie - bedzie zachwycona !

i jedyne co mi przychodzi do głowy, aby zabić czas to : wyjść jeszcze raz na spacer, pojechać może z małą na zakupy albo do znajomych, rodziny, na plac zabaw?

włączyłam jej muze ,mówi że będzie tańczyć ale jak skończy to nie mam juz pomysłów! pomóżcie troche...

teletubisie -prosze nie ! Oglądneła juz 200 bajek w tym teletubisie również!

Gość to ja tylko
W ganianego, w ogladanie kolorowych ksiazeczek, we wkladanie i wyciaganie mniejszych przedmiotow z wiekszych, ucz ja grac w lapki, w niema niema jest, a kuku, pokazywanie gdzie ma oko, ucho, itp, w stukanie np. lyzka o stol

Gość mkoyfvnhy
Weż ją na spacer lub do "Krainy zabawek".

oo jeszcze jedno pisanie czymkolwiek po czymkolwiek ! np daj jej długopic, ołówek i kartke. Możecie pisać razem albo niech sama bazgroli. Albo kredę. Ja mam w domu zmywalne pisaki i pozwalam młodemu ryzować po panelach i grzejnikach. A potem bawimy się w wycieranie tego bałaganu

Gość mkoyfvnhy
Albo na[puść wody do wanny (desperacja!) i nawrzucaj zabawek, pozwól się chlepać - powinno śię jej spodobać. Ja wtedy odkręcam ogrzewanie w łazience na ful.

No na zakupy mi sie właśnie nie chce,choc może to by było rozwiązanie...mnie brzuch boli i musze być blisko domowej prywatnej toalety;) u znajomych była wczoraj i przedwczoraj jak równiez u dziadków i na placach zabaw bywa codzień dziś już była. Chyba będe musiała zaryzykować i poleżć na ten plac zabaw znowu. Jak inni rodzice to robią że ich roczne dzieci śpią o tej porze?

Gość aaa czyli po prostu nie chce
ci sie z nia bawić bo wolisz na kafe posiedzieć :o trzeba bylo dzieciaka nie robic

hihi, też pomyslałam o kapieli, jesli lubi. Mój potrafi się bawić do godziny, jesli dam mu kubeczki do przelewania wody, pustą butelkę do robienia baniek ;) i puszczę delikatnie wodę w słuchawce, tak że sobie polewa ciałko

Gość rybka wędzona pychaaa
a sama sie bawić nie potrafi?

Hm wode zostawiam na godz.19tą bo mała i tak siedzi w wannie godzinę tam ma te wszystkie plastikowe kubeczki i wklada jeden w drugi wlewa przelewa i wrzeszczy jak ktos próbuje ją z tej wanny wyjąć.

mój synek spi dobrze po spacerze, tylko my duzo chodzimy. Tzn zabieram go na dwór, nie biorę wózka tylko dziemy na nogach. Przy tym bawimy się, on mi pokazuje różne rzeczy itd. Potem wracamy do siebie na podwórko i np u nas hitem są bańki mydlane.Ja sobie siadam wygodnie na krześle i robię mu bańki a On biedny biega po ogródku i je łapie. Ale uwielbia takie zabawy. Po takim maratonie ładnie mi spi, nawet do 2 godzin.

ja ze swoim dzieckiem duzo sie bawilam,ale tez pozwalalam zeby sama sie bawila....ja w tym czasie obiad robialam (przy obiedzie czasami tez mi pomagal.ja obieralam ziemniaki a syn wrzycal je do garnka) .naucz ja zeby w ciagu dnia tez sama sie bawila,moze wlacz jakas bajke dla dzieci albo piosenki, rozsyp zabawki na dywanie i niech sie bawi sama.

Potrafi jakis czas sama ale potem do mnie przybiega O np właśnie skończyła tańczyć znudzio jej sie i teraz bawi sie moja komórką jak dobrze powciska zadzwoni do kogoś i będe miała ją z głowy na kolejne 15minut.

o znalazła zabawę szaleństwa na kanapie. łudzę się że jednak ją położe bo od 7.30 nie śpi a wczoraj o 21 zasneła.

każde dziecko jest inne i lubi co innego mój synek np nie bawi się autami i sam za bardzo też nie umie się bawić. Lubi oglądać bajki a jeszcze bardziej lubi muzykę. Niestety nauczony jest "włóczęgostwa" i ciągle jesteśmy na dworze. Tam potrafi się zająć byle czym , w każdą pogodę itd. Może połóż dziecko do spania, włącz jakieś kołysanki. Trochę pomarudzi ale może usnie ?

My bawimy się w gotowanie , lalkami , układamy klocki itp . Teraz kupuje ''wesołą farmę'' to bawimy sie tymi zwierzakami i czytamy książeczki . Różne różności

teraz maluje a teraz bawi sie krzesełkiem o chciała pomalować ale przemeblowywanie jest bardziej inspirujące dla niej i znów maluje Szybko jej się nudzi wszystko.

Estera0904 wiesz to niezły pomysł jest ! Zauważyłam że od jakiegos czasu zaczeła sięgac po kupione pół roku temu książeczki ze zwierzętami może kupie jej taka farmę ze zwierzątkami w zagrodach to może być dla niej ciekawe!

Gość amelia////////////////
skad ja to znam moja tez zajmie sie czyms 5minut a potem mama mama tez juz nie mam pomysłów

Widze że juz wiele z tych zwierząt w książce rozpoznaje wie który lew krowa itd potrafi nazwać więc figurki mogłyby ja zainteresować..

Gość sssssddddddddk
Moja bawi się od dwóch godzin w ogrodzie, co jakiś czas do niej zaglądam ale potrafi sama zająć się sobą. Z tym, że mam ogród zabezpieczony od wszelkich niebezpiecznych narzędzi. Teraz siedzi na takim gipsowym lwie i udaje że jedzie :p Dzisiaj akurat pogoda piękna więc niech sie wybawi :) Najlepiej było latem, wystarczył basenik w ogrodzie, piaskownica i cały dzień szalała.

A może dobrym rozwiązaniem będzie wizyta na basenie? :) Oprócz tego, że jest przyjemne, to jeszcze świetnie rozwija dziecko, a i Ty się trochę zrelaksujesz :)