Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drrewa

Bardzo wczesna ciążą- Kiedy lekarz może stwierdzić prawidłową ciąże

Polecane posty

myślę że żadnen lekarz nie powie na 100% że dana ciąża się utrzyma na bank. Jeśli już test ci wyszedł pozytywny-pozostaje ci tylko czekać aby okres się nie pojawił i że to nie jest żadna ciąża biochemiczna (pojęcia nie znam więc nie zabieram głosu)

Gość jeśli tak się obawiasz
że coś jest nie tak, to zrób hcg, potem powtórz za 48 godz.- wtedy będzie wiadomo czy przyrasta, ja miałam plamienia, dostalam duphaston na podtrzymanie, ale ponieważ beta nie przyrastała prawidłowo odstawilam leki i wystąpiło poronienie samoistne. Ty nie nakręcaj się negatywnie, bo to nie ma sensu- co ma być, to będzie ale trzeba myśleć pozytywnie. Powodzenia.

Gość drrewa
Zrobiłabym te badanie,ale w jakim Ty byłaś stadium ciąży, który tydzień od zapłodnienia, bo wiesz ja nie wiem czy by mi w ogóle lekarz co kolwiek przepisał w tak wczesnym satdium dlatego sie martwię. Trudno poczekam, a któras z Was też może zrobiła test wcześnei jak ja zaledwie dzień po terminie oczekiwanej @ i też czekała dwa tyg w niepewności?

ja robilam 4dni przed terminem spodziewanej miesiaczki i niepanikowalam. w 5 tc czyli 5 tygodni od ostanitej m mialam plamienia, pojechalam do szpitala i dostalam progesteron. przestan sie tak przejmowac i wkladac sobie glupoty do glowy bo za 9miesiecy wyladujesz zw psychiatryku a nie na porodowce:-)

Gość jeśli tak się obawiasz
u mnie to był 5/6 tydz. jak zrobiłam test, 2 dni potem plamienie, szpital i duphaston, a tydzień później poronienie, ale jeśli dobrze się czujesz nie masz plamień to nie stresuj sie tak, bo sama sobie krzywdę robisz

Gość gość
Przy pierwszej wizycie u lekarza to trzeba się rozbierać zyby stwierdził ze jestem w ciąży czy robi USG

Gość gość
Może kiedyś stwierdzał później. Mi określił lekarz dzis dokładnie 4 tydzień i 6 dzień ciąży na podstawie usg na którym było widać zarodek. Ostatnią miesiączkę miałam 27 paź :)