Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trzy po trzy

Mamy 2 latków które karmiły piersią

Polecane posty

Gość parvenia
a wypowiedź o cieżkim życiem matek mm nie była odnosnie wypowiedzi tutaj - ona mi tak wyszła prosto z serca :P Bo pełno tego na kafeterii. Ale na tym topku nie

Gość jagody sie zapytaj ona wie
a moze autorka nie karmiła cycem i dlatego sie pyta:P

karmilam piersia ponad 26 miesięcy;-) synek jest bardzo mądry i zdrowy. Mówi bardzo dużo, powie w sumie wszystko co chce ale sząłu jakiegos nie ma. Swoją drogą zawsze sie zastawniam czy na serio dzieci mam które tu pisza sa zawsze takie uzdolnione?

Gość ja piedole ale temat
Swoją drogą zawsze sie zastawniam czy na serio dzieci mam które tu pisza sa zawsze takie uzdolnione? - a ktorej jest uzdolnione ponad norme bo nie widze

moj 6tyg synek czasem jak placze to slysze z jego ust "maaa-maaa" :P wiadomo, ze nie chodzi mu o mnie, o jego mame a szkoda :P

Gość mama juz dwojeczki
Moj synek karmiony byl czesciowo piersia (a czesciowo mm) tylko 2 miesiace, pozniej calkiem przeszlismy na mm. W tej chwili ma 2 lata i 2 miesiace i mowi pelnymi zdaniami w dwoch jezykach (maz nie jest Polakiem, synka wychowujemy dwujezycznie), ale on w ogole wyjatkowo szybko zaczal mowic. Wszyscy mowili, ze chlopcy i w ogole dzieci dwujezyczne mowia pozniej, wiec musimy sie uzbroic w cierpliwosc, jednak u nas bylo wrecz odwrotnie. W ogole on rozwija sie bardzo dobrze i na bilansie dwulatka motoryka i rozwoj jezykowy oceniony zostal u niego na dziecko 3 letnie.

Gość Nie widzę związku
międzu karmieniem piersią lub butelką a rozwojem dziecka. Patrzę na dzieci w rodzinie, różnie były karmione, rozwijają się podobnie, nie chorują. Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie.

Gość a ja tak sobie czytam patrze
na dzieci z mojego otoczenia i mysle sobie, ze jakis zwiazek jest. Z tego co widze dookola dzieci na piersi rozwijaja sie generalnie wolniej, pozniej mowia, pozno zaczynaja przesypiac noce i sa, ze tak to okresle, dlugo "dzidziusiowate", przynajmniej w moim otoczeniu, wiec nie wiem czy taka konkluzja jest prawidlowa. Pewnie nie :), ale to jest tylko to, co ja zaobserwowalam.

Gość o a jaaa
ja karmilam tylko miesiac bo nie mialam pozniej juz czym karmic. Cora pierwsze slowa powiedziala w wieku 13 miesiecy :) Dzis ma ponad 2 latka i gada wszystko plynnie i wyraznie :)

Gość mamaa 2 latkii
Karmiłam cycem 20mc, dziecko rozwija się super pod każdym względem.

Gość NAJFAJNIEJSZA MAMA NA ŚWIECIE
2 lata piersią????? :O przecież takie dziecko już jest bardzo duże, a was pokarm nie ma żadnych już wartości odżywczych! nie wyobrażam sobie karmić mojego syna do 2lat, gdzie ma już tyle zębów i wstydzi się nawet wziąć i nie weźmie smoczka, a co dopiero "cyca" do buzi :O jaki macie w tym cel??? pytam poważnie???

Gość woda nestel mineralna
mi się wydaje ze jak dziecko chce pierś i mama też to nie ma znaczenia do jakiego wieku bedzie karmione, czy to 18 mc czy 24.

Gość bondziornooo
2,5 roku, gada całymi zdaniami, ruchowo dziecko rozwinięte ponad normę.