Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alicja67

WODA UTLENIONA I ROZTWÓR 9%

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc! Kupiłam sobie wode utlenioną w tabletkach o nazwie pertlenon i chciałabym zrobić roztwór 9%, ale nie wiem jak go zrobić ponieważ na ulotce jest napisane tylko jak zrobić roztwór 3%.Chcialabym rozjaśnić sobie miejsca pod pachami ponieważ są bardzo ciemnie i mam przez to niesamowite kompleksy;( Mam nadzieję, że ktoś wie jak go zrobić i pomoże mi lub podda jakiś inny sposób na te okropne plamy pod pachami:( dziękuję z góry;)

Gość adfffffffasdfsafsaf
Napisz najpierw tutaj jak z tej tabletki zrobić 3% wodę utlenioną?

Gość grfbgfrtdghr
yyy myslisz ze to cos da??

Gość łomatko ale wy jesteście...
w necie znalezione "Dawkowanie: Zewnętrznie. Przygotowanie 3% roztworu nadtlenku wodoru (woda utleniona): rozpuścić 10 tabletek w pół szklanki przegotowanej wody. Przygotowanie 0,3% roztworu nadtlenku wodoru: rozpuścić 1 tabletkę w pół szklanki przegotowanej wody. Nie połykać przy płukaniu jamy ustnej i gardła 0,3% roztworem wody utlenionej. Nie należy stosować leku Pertlenon: na świeże, krwawiące oraz rozległe rany, w bardzo ostrych, wrzodziejących zapaleniach dziąseł, gdyż może dojść do uszkodzenia błony śluzowej. " No to z tego wyraźnie widać, że trzeba dać 3 razy więcej tabletek (9/3) czyli albo 30 na pół szklanki wody, albo 10 na 1/2: 3=1/6 szklanki wody. Ponieważ szklanka ma 250 ml, to 1/6 ok. 40 ml. Czyli 8 łyzeczek do herbaty

Gość wiśniowy soczek
babeczki w kropeczki zaraz ci pomoże. z zawodu jest tynkarzem,ale na wszystkim się zna