Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojeSie:(

pęknięta prezerwatywa

Polecane posty

witam. mam pytanie. dzisiaj współżyłam ze swoim chłopakiem pękła nam prezerwatywa a on zdążył mieć wytrysk. później przemyłam pochwę zimną wodą a następnie wodą z octem. czy mogę być w ciąży?/jak tego zapobiegnąć?

Gość lec do gina po
postinor czy jak to tam zwia ...

czyli zaszłam w ciąże?:(

Gość Jelcz345
Następnym razem nie będziesz uprawiać seksu bo nie ma 100% zabezpieczenia.

a czy to przemycie zimną wodą z kranu i później wodą z octem coś dało? zabiło plemniki?

Gość Jelcz345
Przypuszczam, że nie.

Gość spoko loko
a dni płodne czy nie?

Gość Jelcz345
Idz do ginekologa po tabletko po jak wyzej ci radzili, jak ci bedzie wstyd isc tam i to przynajmniej wstydziec nie bedziesz wychowywania wslasnego dziecka i twojego chlopaka.

Gość jak jestes w ciazy
to i tabletki PO nie pomoga. a woda z octem tym bardziej :O

no własnie nie wiem czy dni płodnie bo nie wiem jak to się oblicza:/ wiem że miesiączka skończyła mi sie 21.10.11r

czemu twierdzisz ze nie pomogą? to co mam w takiej sytuacji zrobić?poczekać pare dni i zrobić test?a póżniej?co jak będę?

a po jutrze jak bym poszła to bym zdążyła? bo moze sie okazac ze np nie bedzie ginekogoda jutro?

na wzięcie tabletki masz 72h, wzięta w pierwszych 24h ma największą skuteczność, potem coraz mniejszą, jak nie bedzie ginekologa to taką tabletke może wypisac każdy lekarz, też na pogotowiu na przykład szkoda że sie wzięłaś za seks nie mając pojęcia o dniach płodnych i niepłodnych, a teraz zadajesz pytania w stylu co zrobić jak zajdę w ciażę...

dobrze Ci mowia do ginekologa po tabletki... choc to kosz 60-70 zł..chyba ze wolisz loterie bede albo nie bede... i czy to byl dzien plodny czy nie...

a jak nie przepisze mi tych tabletek? to co w tedy?

Gość ewelinaaaaaaaaaaaaaa
przepisze Ci! Tak na dobra sprawe to w aptece jak jest fajna babka to tez Ci da! Jedz do szpitala nawet i powiedz ze to nagly wypadek. Tabletka to najlepsza opcja powiedz ze mialas stosunek a pekla prezerwatywa i masz dni plodne, dadza Ci napewno gwarantuje

ale dadzą mi od razu na pogotowiu tą tabletke? bo ogólnie moja ciocia pracuje w recepcji i jak ona sie dowie to powie mojej mamie a w tedy to nie wiem co mi moja mama zrobi!:(

a jak pójdę do tego ginekologa to bym musiała mu coś zapłacić za tą wizyte i za to że mi da tą recepte na tę tabletę?

a ten ginekolog co będzie mi robił? sprawdzi to czy jestem w ciąży? i jak sie okaże że nie jestem to nie będę musiała brać tej tabletki? mogę być potem nie płodna po tej tabletce? i jakie skutki później sie ma jak sie ją weźmie?

jestem przerazona ze osoba ktora ma tak male pojecie o swoim ciele uprawia seks... po pierwsze ginekolog nie bedzie cie badal, bo nie ma ku temu powodow ( ciazy kilka godzin po stsosunku nie da sie wykryc bo moze jej jeszcze nie byc, zapewne komorka jeszcze nie zostala zaplodniona nawet jesli to dni plodne) Po drugie za wizyte jak i tabletke bedzie trzeba zaplacic jesli pojdziesz prytwanie lekarz da Ci recepte na tabletke do wykupienia w aptece koszt mysle kolo 50 70zl Ale lepsze to chyba niz ciaza w twoim wieku i twoim podejsciem.. bo to zdecydowanie wiekszy wydatek

znaczy ja nie pójdę prywatnie. pojdę do swojego ośrodka zdrowia czy za taką wizytę będę musiała zapłacić? i za to ze mi wyda tą recepte też?

i jak będę sie czuła po tej tabletce?

jesl pojdziesz do osrodka zdrowia nie bedziesz musiala placic za wizyte ale za tableteke chyba tak. Ale kiedy chesz to zorbic ja bym Ci radzila zamiast tutaj siedziec i pisac zawijac dupsko i bec teraz im szybciej tym lepiej. Bedziesz sie czula normalnie mozesz miec pozniej/wczesniej miesiaczke i bardziej lub mniej obfita.

Koniecznie radzę poczytać o antykoncepcji!!! Idź do lekarza, a jak nie wiesz kto ci wypisze tabletkę po, to jest taka stronka wpadka.pl na której znajdziesz adresy aptek i ginekologów którzy wypisują recepty. Pamiętaj, że masz tylko 72 godziny po stosunku na wzięcie tabletki, inaczej nie pomoże. I koniecznie poczytaj na tej stronie o tych tabletkach. Jestem w szoku że niektórzy ludzie w ogóle nic nie wiedzą na temat antykoncepcji... przecież to podstawa jak się nie chce być w ciąży...

Przemywanie wodą a już o matko - z octem nic nie daje Ile Ty masz lat dziewczyno?W takiej sytuacji to tylko wizyta u gina i tabletki wczesnoporonne Do 72 godzin bo potem to już nic nie da