Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japko-japko

zapalenie nerek - jechac na nocy dyzur, czy nie robić z siebie ofiary?

Polecane posty

Gość japko-japko

Kurde, czuje sie naprawde kiepsko, z informacji znalezionych w necie to moze byc odmieniczkowe zapalenie nerek. Wczoraj bolalo mnie podbrzusze, zaczely sie problemy z oddawaniem moczu, pieczenie etc. dzis rano pobolewal mnie prawy bok. Teraz napier... mnie z obu stron, az do gornej czesci plecow, bola mnie (chyba ) jajniki, mam lekkie dreszcze,ale bez przesady. Ogolnie bardzo do dupy, ale nie wiem,czy to nie jest zbyt blahe zeby jechac na nocny dyzur ? w sumie moglabym jutro pojsc do internisty. Ale napierdala mnie dosc mocno, ale glupio mi truc dupe lekarzom "tylko" nerkami ;p no kurde nie wiem, pomozcie. Kiedys kafeterianie zdiagnozowali u mnie padaczke, wiec Wam ufam :D

Gość jedz albo wezwij pogotowie
to akurat powazna sprawa.

Gość tjuna fisz
jesli masz naprawde silny bol to idz od razu, nie czekaj. w sumie wczoraj nie bylo zle czyli zaczelo sie dzisiaj, jesli masz nocny dyzur to pedz. cokolwiek chociaz przeciwzapalnego ci dadza albo od razu skieruja do szpitala na badania.

Gość myszellina
Jak masz w domu Furaginę weź tabletkę teraz, w nocy i rano i jedź jutro do lekarza. Jeśli nie mdlejesz z bólu to pewnie zwykłe (ew. ostre) przeziębienie. Na ostry dyżur nie ma co jechać, no chyba, że po Furaginę jeśli nie masz.

Gość myszellina
Odeślą ją z kwitkiem, ew zrobią badanie moczu i tyle, przerabiałam to 3tyg temu. Dadzą Ci furagin, coś silnego przeciwbólowego na receptę i tyle, wyślą Cię do rodzinnego.

Gość japko-japko
ja to ona :D kurcze, nie wysmieja mnie ? ze nie przyjechalam z oderwana reka albo kijem w dupie ? ;)) wiecie, o co mi chodzi :P Ze wyjde na histeryczke ;) Ale dodam, ze lata temu taki sammialam problem,bo stracilam przytomnosc i mowiliscie,ze mam padaczke ;) i mam:P wiec chyba znowu macie racje :P

Gość japko-japko
babeczki w kropeczki - buahahahaa ;D moga byc jaja ;D ej, to w sumie jak mowicie ,zeby jechac to ja chyba dres przyodzieje i zobacze, co tam na dyzurze ;)))

Gość jedz albo wezwij pogotowie
jedz jedz kolezanka miała zapalenie jajnikow i malo z bulu nie wykitowala , nalezy ci sie,A dostaniesz jakis silny przeciwzapalny i przeciwbolowy to przynajmniej do rana dotrwasz.

Gość japko-japko
babeczki w kropeczki - tak, wydaje mi sie,ze to infekcja bakteryjna. Mnie sie ogolnie imaja takie zapalenia pecherza etc, a dodam,ze myje pite regularnie %)))

Gość myszellina
W szpitalu możesz liczyć na 2-godzinną kroplówę, która da ci ulgę na długi czas. Chciałabym przeczytać relację autorki PO wizycie w szpitalu :D:D :o 🖐️

Gość japko-japko
zmotywowaliscie mnie - jade :P jak mi powiedza, ze im dupe zawracam to pokaze im jaja ;D badz jajniki ;))

Gość jajajajajaajaj
Dlaczego mają Cię wyśmiać? Po to są żeby pomagać.

Ja jako facet też raz miałem i cholera wie skąd bo bardzo dbam o higienę. Może coś zjadłem albo wypiłem skażonego. Problemy z sikaniem, okropny ból w brzuchu i w plecach, aż się pociłem od tego jak mysz. Pomogły mi 4 ibupromy naraz dopiero... na kilka godzin. Przeszło mi po 3 dniach, zupełnie nagle. Po prostu przestało boleć.

Gość pani chirurg z powolania
jedź koniecznie! miałam parę lat temu zapalenie nerek, czekałam noc chociaż bardziej nazwałabym to czołganiem się z bólu po czym rano na ostry dyżur, tam dostałam jakieś zastrzyki przeciwbólowe. Pij bardzo dużo, ale to baaaardzo dużo wody to ci trochę pomoże, bo lekarz i tak zaleci.

Jeszcze coś: spytaj lekarza o silny przeciwbólowy w takich kwadratowych saszetkach... nie pamiętam nazwy, ale z tego się robi zawiesinę i wypija... likwiduje każdy ból jak ręką odjął.

Gość amingora
równiez polecam szpital,bo jak ból się rozwinie to bedziesz rzygał pod siebie i tracił przytomnośc z bólu i wtedy to dopiero bedzie problem gdzieś jechac a co dopiero czekac w kolejce w srodku nocy:O

Gość japko-japko
dzieki wielkie chłopcy i dziewczeta! :) jade ich ponekac, a nuz im sie nudzi ;))) dam znak jak wroce, czy mnie ladnie potraktowali :P:P siup :)

Zgadza się... traciłem przytomność prawie, było mi słabo, lało mi się po plecach... nie było opcji jechać w tym stanie i tak zdychałem 3 dni jedząc ibuprom... którego zabrakło w końcu.

Gość pani chirurg z powolania
babeczki należy pić bo nerki muszą się oczyszczać, bolą jak cholera ale tak trzeba. Po lekach pzreciwbólowych ból sporo ustąpi a wtedy już bez problemu można pić. Ja mogłam nie wychodzić z łazienki, bo co wysikałam i wychodziłam znów się naprodukowało...

Czyli bolą, ale filtrują? No to jak tłumaczyć te problemy z sikaniem? Na poziomie pęcherza się blokowało lub cewki? Raz był częstomocz, raz stopmocz ale chciało się dalej... histeria normalnie.

Gość tu pod tym krzyżem......
Ten lek babeczko to Nimesil-a może masz kobieto kamień lub piasek w nerce czy moczowodzie .Jedz do dzpitala

Gość tu pod tym krzyżem......
szpitala -oczywiście

Gość japko-japko
wrocilam ! w sumie musze powiedziec, że jestem wkuDwiona ;) ale po kolei: przyjechalam, spoko, mowie,co i jak- pam pa ram pam, w rejestracji ok, wszytsko szybko, sprawnie, ide do gabinetu lekarza, a tam tzw. afroamerykanin ;) Nie zebym byla rasistka - absolutnie, ale ostatnim razem czarny lekarz przepisal mi leki, ktore malo mnie nie przekrecily ;P i stad trauma :p ale do rzeczy: moja wizyta trwala 2 minuty, nawet mnie nie poogladal, tylko " mm mm.. topsze..topsze... szyli to z moszu? " a skad ja kurwa mam wiedziec, czy z moczu? :P no i mowie,ze mnie boli, ze rano jedna nerka, teraz druga a on pomruczal " mm..mm..... FURAKIN ! i pęcie topsze :)" no i wyszlam po 120 sekundach z recepta na furagin %) co do chuja z tym krajem ?! ;))) ja nie mowie,ze maja mnie klasc na oddzial,ale liczylam chcoiaz na cos mocnego ;P dzizes krajst ;)