Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszły_człowiek_z_blizną

Pytanie do kobiet, które miały PLANOWANE cc

Polecane posty

Witam, dziś potwierdziły się moje obawy - będę miała cesarskie cięcie ze wskazań lekarskich. Lekarz w związku z tym zaproponował zaszczepienie mnie na WZW. Powiedziałam, że na początku listopada dam znać. Przeszukałam internet i lekarze są zdania, że nie jest to szkodliwe szczepienie i dziecku nic się stac nie może. Ja zastanawiam się, czy to naprawdę konieczne. Dlatego chciałabym zapytać kobiet, które miały PLANOWANE (nie nagłe) cesarskie cięcie - czy Wam też lekarze proponowali się zaszczepić? I ile z Was faktycznie się zaszczepiło?

Gość xdxd
ja bylam szczepiona jakies 4-5 lat wczesniej. Ale slyszalam ze nie nalezy sie szczepic w ciazy... raczej bym nie ryzykowala a z drugiej strony to moga ci zaszczepic zoltaczke podczasz cc

Gość D.BillI
podoba mi się Twój nik:) miałam mieć planowane cc, ale w UK - nikt tu ani nie pytał, czy byłam szczepiona, ani nic takiego nie było proponowane, zresztą niemowląt też nie szczepią na to

xdxd - no właśnie: jak nie urok, to sraczka ;). Ponoć to szczepienie jest w ciąży bezpieczne. Ponoć. D.Bill - możesz zaczernić sobie mój nick, jeśli Ci się podoba ;D. Nie mam nic przeciwko. A co do cesarek w UK - tam chyba mają bardziej "lightowe" podejście do tematu leczenia. Nie wiem właśnie czy to w UK za bardzo wyluzowali czy w Polsce za bardzo dmuchają na zimne?

Gość D.BillI
dzięki, ale mój mi się podoba;) to chyba kwestia ilości zarażeń WZW w szpitalach, no i pewnie kasy, a nie wyluzowania, ale nie mam statystyk, więc mogę się mylić:)

Nie sądzę, aby tego typu statystyki były podawane do wiadomości publicznej. To nie leżałoby w interesie ani NFZ ani NHS ;). A co do kasy - ja i tak mam zapłacić za te szczepionki z własnej kieszeni, więc szpital/przychodnia/budżet państwa nie ponosi z tego tytułu żadnych kosztów.

Gość xdxd
no moja kolezanka rodzila przez cc i nie byla szczepiona bo lekarz powiedzial ze teraz nie mozna i dopiero po porodzie a co do niemowlakow to sczepia od razu po porodzie na wzw bodajze b i gruzlice oraz podaja w zastrzyku wita k

Gość D.BillI
no własnie i o to może chodzić... jakby państwo płaciło to nie wiadomo, czy by Ci w ogóle proponowano tą szczepionkę

nie szczepilam sie na to w ramach zaplanowanej ( wiedzialam od poczatku, ze nie urodze sn ) cesarki, mieszkam we Wloszech i opieka zdrowotna jest dosc skrupulatna.

Podsumowując ten wątek - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Bezpieczna szczepionka na WZW (czy cokolwiek innego) w ciąży to "pic na wodę-fotomontaż" i nie ma sobie co tym głowy zawracać. Nikt się w ciąży nie szczepił i nie szczepi, a za granicami Polski lekarzom by to nawet do głowy nie przyszło, żeby coś podobnego proponować. No to i ja nie zamierzam się kłuć :D. Dziękuję Wam serdecznie za pomoc i opnie, życzę dobrej nocy!

Gość justix
hey mam troche nie na temat a wiec chcialambym sie spytac czy lbyliscie w ciazy? ja mam 18 lat wiem ze to za wczesnie ale kilka dni temu 4 dni zgodzilam sie na moment zblizenia z moim chlopakiem i mialammiec okres jakos 2 dni temu jestem cala zdenerwowana oczywiscie bylo zabezpieczenie ale gumka ale nie pekla to chwile trwalo doslownie chyba 1 min czy mniej nic nie wylecialo nic.. mam obawy jestem w stresie duzym mam sporo nauki i martwie sie tez nauka teraz tez tym otatnio zauwazylam ze mam cos szarego na sutkach moze to siara ;( bardzo sie boje ciagle o tym mysle brzuch mnie boli z zdenerwowania prosze pomozcie wiem ze to piwo swoje trzeba wypic ale czy mieliscie albo uwazacie czy mozga byc juz takie odjawy juz w pierwszych dniach ciazy czy to za wczesnie czy ja juz panikuje do reszty nie wiedzialam gdzie sie zalogowac ale przez ten stres to jak sie rejestruje i mam sie zalogowac na ta sama strone by cos napisac jak wam odrazu robie bledy i nie umiem sie zalogowac a tu sie jakos mi sie udalo prosze pomozcie czy ja juz panikuje co mi jest moze to urojenia:(