Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonna

3 latek gorączka

Polecane posty

Gość zaniepokojonna

3 latek ma gorączke 38,7 C, co moge podać? Niestety nie mam nic dla dzieci w domu, a nie mam jak do apteki jechać. Dopiero rano dam rade, a boje się że przez noc mu jeszcze bardziej mu wzrośnie. Pomóżcie

Gość zaniepokojonna
Prosze niech ktoś doradzi

Gość tjuna fisz
najlepiej to siedz na necie zmiast jechac do lekarza 😴 temperatura jest bardzo wysoka, sugeruje pilnie udac sie do lekarza 🖐️

Gość zaniepokojonna
tjuna fisz najlepiej to siedz na necie zmiast jechac do lekarza temperatura jest bardzo wysoka, sugeruje pilnie udac sie do lekarza Ja jestem ciocią i się nim teraz opiekuje bo rodzice na nocke poszli, a auta nie posiadam i nie mam jeak jechać!

Gość Mama...3 LATKI
Skarpetki pomocz w occie zmieszanym z wodą. Okłady na czoło i rączki. Nie przykrywaj go za bardzo. MUSI PIĆ!

Gość zaniepokojonna
Mam polopirynę, mogę ją podać np pół tabletki z mlekiem?

Gość tjuna fisz
nie masz mozliwosci z nim isc? nie masz nocnego dyzuru? paru zlotych na taksowke?

Gość zaniepokojonna
tjuna fisz nie masz mozliwosci z nim isc? nie masz nocnego dyzuru? paru zlotych na taksowke? On już śpi, a niestety apteka jest która ma dyżur jest ok 40 min drogi odemnie

Gość Mama...3 LATKI
Rób mu okłady

Gość zaniepokojonna
Mama...3 LATKI Skarpetki pomocz w occie zmieszanym z wodą. Okłady na czoło i rączki. Nie przykrywaj go za bardzo. MUSI PIĆ! Dziękuje za rade, spróbuje z tymi skarpetkami

Gość tjuna fisz
a lekarz? masz jakas przychodnie? zeby go lekarz zobaczyl, o to chodzi. jak mozesz to chociaz nocna wizyte zamow.

polopiryny nie powinno się dawać. do okłady rób, do rodziców zadzwoń niech się z pracy urwą. moze jakiś sąsiad ma dziecko i coś Ci udostepni? skarpetki mokre naprawdę czasem pomagają

Gość Mama...3 LATKI
Moje dzieci ostatnio też były chore. W nocy dzwoniłam po wizyte domową. Ale okazało się,że nie ma pediatry,który wyjeżdża. Jest tylko internista. A internista dziecku i tak nie pomoże. Z resztą nawet jakby przyjechał to tylko receptę wystawi.

Gość Mama...3 LATKI
Jakiś ręcznik mały pomocz w wodzie i połóż Małemu na czoło i rączki. Niech nie jest bardzo przykryty bo tak temperatura wzrasta. Pewnie jest mu zimno (wiadome przy tak wysokiej gorączce) ale niech nie jest opatulony po same uszka. Musi dużo pić żeby się nie odwodnił. Nie wiem czy pije jeszcze z butelki ale jeśli tak to daj mu herbatki nawet przez sen.

Gość zaniepokojonna
Zrobiłam mu te okłady, zobacze czy mu spadnie choć troche gorączka

Gość Mama...3 LATKI
Co jakiś czas pomocz mu znowu ten ręcznik (to co mu dałaś).

Gość zadzwon do rodzicow niech
ktorys sie zwolni i po drodze kupi nurofen. Albo zadzweon do znajmoych moze oni maja

Gość tjuna fisz
"Mama...3 LATKI Moje dzieci ostatnio też były chore. W nocy dzwoniłam po wizyte domową. Ale okazało się,że nie ma pediatry,który wyjeżdża. Jest tylko internista. A internista dziecku i tak nie pomoże. Z resztą nawet jakby przyjechał to tylko receptę wystawi. " u nas takie nocne wizyty (sa i pediatrzy i internisci) maja ze soba apteczki z podstawowymi lekami i w takich sytuacjach od razu daja zastrzyk, np wlasnie na szybkie zbicie temperatury jak tutaj, wtedy do rana wiadomo ze wytrzyma i bedzie mozna juz jechac do apteki.

Gość ojojojojojhi
nie ma co panikowac z powodu samej goraczki jak nie ma innych objawów, tjuna fisz takie jak ty to pewnie z powodu goraczki zaraz by karetke wzywaly eh

Gość jdjsfhj
poszukaj dobrze w apteczce, jakoś mi się nie chce wierzyć że w domu nie ma nic na gorączkę ?? przejrzyj, jakieś syropki na bank mają

Gość tjuna fisz
nie wzywalabym karetki bo mam pod nosem przychodnie z calonocnym dyzurem pediatry i iinternisty 🖐️

Gość Mama...3 LATKI
Dziecko jest u Ciebie w domu czy Ty jesteś u niego? Bo jeżeli faktycznie jesteś u niego to rodzice pewnie mają jakieś syropki. Najlepiej jeżeli zadzwonisz do nich i powiesz jaka jest sytuacja. Przy okazji powiedzą Ci czy mają coś na gorączkę. A tak naprawdę odnoszę wrażenie,ze to o Twoje dziecko chodzi. Ale to w tej chwili nie jest ważne ;) Jak mały?

masz problem zadzwoń na taxi i poproś niech kierowca zrobi zakupy a aptece dla nich to normalka ale zapłacisz za kurs i leki :( pozdrawiam

Gość zaniepokojonna
Dziękuje wszystkim, koleżanka zajedzie mi do apteki. tjuna fisz u nas takie nocne wizyty (sa i pediatrzy i internisci) maja ze soba apteczki z podstawowymi lekami i w takich sytuacjach od razu daja zastrzyk, np wlasnie na szybkie zbicie temperatury jak tutaj, wtedy do rana wiadomo ze wytrzyma i bedzie mozna juz jechac do apteki. To dobrze u was jest, u nas tak nie ma, to mała mieścina i tylko pogotowie mamy, gdzie zabardzo nie chcą jeździć!

Gość zaniepokojonna
Mama...3 LATKI Dziecko jest u Ciebie w domu czy Ty jesteś u niego? Bo jeżeli faktycznie jesteś u niego to rodzice pewnie mają jakieś syropki. Najlepiej jeżeli zadzwonisz do nich i powiesz jaka jest sytuacja. Przy okazji powiedzą Ci czy mają coś na gorączkę. A tak naprawdę odnoszę wrażenie,ze to o Twoje dziecko chodzi. Ale to w tej chwili nie jest ważne Jak mały? Mały jest u mnie i niestety nie mam nic na gorączke, przebudził się przez te okłady i popłakuje trochę. Ale jak koleżanka mi przywiezie Nurofen dla dzieci to będzie już lepiej i będe spokojniesza. Bardzo Ci dziękuje za rady :)

Gość mama-mia84
Jak ma sie w domu małe dziecko, to lek na gorączke jest podstawąw domowej apteczce. Powiedz to rodzicom dziecka,zeby nie musieli w nocy biegac po aptekach,bo nigdy nie wiadomo kiedy dziecko sie rozchoruje.

Gość Mama...3 LATKI
Nurofen jest dobrym lekiem :) Będzie dobrze :) Trzymajcie się oboje :) Spokojnej nocy :)