Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robicccccccccccccas

picie harbaty w nocy ....co robic!!!

Polecane posty

moje dziecko ma 10 miesiecy, i od czasu kiedy przestala pic w nocy mleko to chce harbate. Mimo tego, ze mocno rozcienczam to i tak sa weglowodany-wiadomo, ze nie chce zafundowac jej prochnicy. Mala drze sie w nocy w nieboglosy, probowalam juz dawac sama wode ale tak placze ze pol bloku budzi! macie moze jakies rady... dzis musialam jej dac o 3 wnocy butle mleka w tym wieku juz nie powinna pic. Jak sobie z tum poradzic

???????moze ktos mi doradzi

??

Gość kailla21
mój żłopie mleko w nocy :/ czasem nawet 2 butle, ma 13 miesięcy :/

to dawaj jej rumianek albo melise i nie słodz.... taka normalna herbatka w saszetkach,do zaparzania nie dawaj tych obrzydliwych ulepkow z bobovity czy hippa bo to faktycznie sam cukier

zgadzam się z jasminowa. zaparzaj rumianek w torebkach. a może np. ma za gorąco i chce jej się po prostu pić bo ma za sucho w otoczeniu;)

czyli taka zwykly rumianek z apteki, marketu dla doroslych tak?

goraco na pewno nie.... to chyba jej przyzwyczajenie,bo budzi sie zawsze okolo 3, wody nie chce, herbate tak

dokładnie daj zwykłą herbatkę rumiankową, koperkową, majerankową bez cukru. mój nadal sporo pije w nocy! ma zimno i wilgotno w pokoju ale pije. najczęściej ok 0,5 litra. ma to po mnie, ja też bez 1,5 litrowej butli wody spać się nie kładę :P

Gość A czemu mleka jej nie chcesz
dać?

powiem Wam, ze ja bym sie przemeczyla z nia w nocy , dajac ta wode... moze po czasie by sie odzwyczaila od herbaty ale mieszkam w bloku a cora tak placze i drze sie, ze poprostu uciazliwe to dla sasiadow!

dwoch pediatrow stwierdzilo, ze w jej wieku w nocy juz nie powinna pic mleka tymbardziej, ze jest na butli!, zeby byla na piersi to co innego.... juz sama nie wiem

no albo tą co masz rozcieńczaj coraz bardziej, aż dojdziesz do sytuacji kiedy nie będzie potrzeba wcale dawać tej herbaty (zamiast łyżeczki daj pół, po kilku dniach 1/4, potem 1/8 a na końcu kilka ziarenek, w końcu się odzwyczai ).

ale taka herbatka ziolowa do zaparzania bez cukru jest zdrowa,wiec spokojnie,grunt zeby jej nie dosladzac...a swoja droga korzysc z melisy moze byc taki, ze dziecko bedzie Ci spokojniej spalo i nie bedzie sie tak czesto budzilo:) moja corka pije melise do kolacji i spi spokojnie:)

Jaśminowa... dzieki za rady-tak tez uczynie dzisiejszej nocy... czy meliske moge podawac codziennie?

Gość huhiu
jakie weglowodany, od herbaty? porobalo cie?:O