Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana zawsze sama

Właśnie dostałam wypowiedzenie umowy najmu lokalu - chyba się powieszę!

Polecane posty

Miałam ostatnio problemy finansowe, straciłam pracę.. Mam 2 tys zaległości za czynsz i właśnie dostałam pismo, że za miesiąc ta umowa wygaśnie i mam 7 dni od tej daty na wyprowadzenie się. Jest to mieszkanie komunalne z urzędu miasta. Jestem załamana. Od poniedziałku zaczynam pracę, miałam nadzieję, że już to wszystko się ułoży.. a tu taka wiadomość. Mam 5 letniego syna... chyba pójdę mieszkać pod most. Albo po prostu palnę sobie w łeb, bo już mi się żyć odechciewa od nadmiaru problemów. Tak tylko chciałam się wygadać...

Nie moga nikogo wyrzucic na bruk w okresie jesienno-zimowym!Ja na Twoim miejscu poszlabym do Urzedu Miasta i dowiedziala sie wszystkiego.

Gość 10 zł. .
interweniuj, pros o przedluzenie umowy, albo idz mieszkac do jakiejs rodziny i szukaj na wynajem po chuj dlugu narobilas?:O i czemu sie nie interesowalas do kiedy masz umowe??... nie dosc,ze komunalne dostalas za darmo to jeszcze pretensje.

Tak, wybieram się tam za chwilkę, żeby dopytać czy jest jakaś szansa... Ale skoro dostałam już wypowiedzenie, to szczerze wątpię, abym mogła cokolwiek zrobić. Straciłam pracę, redukcja etatów. No ludzie, bez przesady... kogo wyrzucają na bruk za 2 tysiące? Poza tym od poniedziałku zaczynam już nową pracę, chciałam to wszystko wyprostować i spłacać... na prawdę cieszyłam się, że już będzie dobrze, a tu dziś taka wiadomość.

odwołuj sie, interweniuj, pisz podania... a wy byście chcieli trzymac kogoś kto nie płaci za mieszkanie?? pewnie gdyby chodziło o wasz zysk to pierwsze byście chciały ją wykurzyć żeby na jej miejsce wsadzic kogoś wypłacalnego

Gość do bardzo bezposredniej dziczy
widzialas ze umowa wygasa a mieszkanie nie jest na zawsze twoje wiec a teraz obudzilas sie z reka w nocniku :O:O

2 miesiące temu zrobiłam wpłatę 600zł... To nie jest tak, że ja w ogóle nie płaciłam Bóg wie jak długo :( Dlatego jestem w takim szoku, że dostałam to wypowiedzenie. Za chwilkę jadę i mam nadzieję, że uda mi się to załatwić. Bo na prawdę, nie mam gdzie się podziać. Nie zwalę się rodzicom na głowę, bo oni sami nie mają warunków na to, aby przyjąć mnie i syna.

Gość mamy sie litowac czy co?!heh
"2 miesiące temu zrobiłam wpłatę 600zł... ", oh, wow, super!!! a ja płacę więcej niz to 600 i co miesiac, plus wszystkie rachunki:O i musialam KUPIC mieszkanie, a nie wyzebralam od gminy! nie rozumiem czemu masz pretensje do calego swiata, wiadomo, że komunalne nie jest na zawsze i nie jest za darmo :O:O:O:O:O

Jak miałaś problemy, to dlaczego nie poszłaś do opieki społecznej? Oni dopłacają do mieszkań, więc może nie doszłoby do tej całej sytuacji. Poza tym od listopada nikt raczej nie może wyrzucić cię na bruk, więc głowa do góry. A cała sytuację musisz szybko wyjaśnić w urzędzie, szkoda tylko, że idziesz do nich dopiero teraz.

Spokojnie. Wez z pracy zaswiadczenie ze bedziesz pracowac i zarabiac, napisz odwolanie, nie wyrzuca Cie to raz, a dwa, ze nawet w tym wypadku musieliby Ci zapewnic mieszkanie zastepcze

Gość kasia R
witam dostała 2 pażdziernika wypowiedzenia najmu mieszkania do 31,12,2013 br mama opusic mieszknaie mama małe dzieci 2 latk i 8 mesieczniego synka i nie wiem co mama zrobic nie mam zdniego mieszknai czy moze nas wyzuci w okresie jesienno -zimowym na brug wlascielka .prosze o odpowiec płcimy regularnie nie mamy zedych długuw u wlscileli co mam zrobic proesze pomuszcie

Gość Litosciwa Aniela lat 63
Może weś na borg to na brug nie wyzuci?

Gość gość
Byłem w madrycie i tam pod mostem mieszkają nawet sie ogrodzili.w dzień i w nocy było słychać jęki. Tak im ddobrze było.

Gość justa223
Nie musisz sięmartwić, wypowiedzenie umowy najmu mieszkania wcale nie jest proste. Na blogu prawniczym pod adresem http://umowanajmu.info/kiedy-mozna-wypowiedziec-umowe-najmu-mieszkania-jezeli-najemca-nie-placi-czynszu/ znalazłam jasną informację, aby było możliwe wypowiedzenie umowy musisz mieć zaległości w wysokości 3 miesięcy. A potem właściciel mieszkania musi Ci wyznaczyć dodatkowy 1 miesięczny termin. Inaczej wypowiedzenie jest nieważne

Gość gość
cy jezeli dostałąm wypowiedzenie umowy najmu moge sie odwolac ? czy jezeli kwota zostalą wczesniej wieksza zapłacona i nie zadza sie data t czy da sie to odkrecic

Gość gość
Oczywiście że się odwołuj, jeśli nic nie zrobisz to tak jakbyś przyjęła do wiadomości to co ci przysłali. Masz pewnie MZZL pod który podlegają mieszkania komunalne,ja byłam osobiście i wszystko od ręki zalatwilam, zaległość rozlozyli mi na 24raty i dołożyli do czynszu. Samo się nie załatwi, zapieprzaj czym prędzej. Masz pytania to odpowiem.

Gość gość
jak zapłacilam juz dwie raty dzis ide spłacic nasteone 2 i to bedzie wsystko czy napewno sie uda? miałą pani taka sama sytuacje? też wypowiedzenie umowy lokalu i czy t bylo juz nie wazne i umowa zostalą przywrócona?

Gość gość
Można zrobić i to dużo. Poradzę gdy zechcesz.

Gość gość
Autorze czy chcesz wiedzieć jakie jest wyjście? Otrzymasz poważne odpowiedzi. Czekam

Gość gość
7.25. Każdy Mzzl podlega pod urząd gminy, w każdym mzzl-u jest tak zwany dział windykacji, więc najpierw skieruj się tam,zapytaj co mogą Ci zaproponować w związku z zadluzeniem i częściowa jego spłata, ja dostałam wniosek od nich gdzie pouczyli mnie jak wypełnić z zaznaczeniem że resztę długu rozbijaja mi na 24 raty i doliczaja mi do czynszu i tak zamiast np.400zł placilam 520 zł przez dwa lata. Jeśli nie będziesz chodzić to dla nich to znak że ci nie zależy, chodź od drzwi do drzwi jak trzeba. Gdyby się jednak okazało że kategorycznie nie chcą iść na ugodę to odwolaj się do prezydenta miasta czy też innego gospodarza gminy ( nie wiem czy masz prezydenta czy burmistrza),w każdym razie zrób to szybko. Zdarza się że Mzzl celowo nie idzie na rękę najemcy bo mają jakiegoś pociotka chętnego na tanie mieszkania. Da się załatwić, tym bardziej że wykazalas dobrą wolę splacajac czesc zadłużenia, masz internet, wejdź na stronę właściwego dla ciebie Mzzl-u i poszukaj jakie masz możliwości. Jest jeszcze trzecie wyjście, ostateczne, postraszenie że zawiadomisz media, ale to konieczność by była, wszystkie urzędy boją się mediów tym bardziej gdy działają wbrew prawu. Zaczynaj dziewczyno!, do boju! Będzie ok.powodzenia. Odezwij się jak coś załatwisz.

Gość gość
Tak,miałam dokładnie taką sytuację, wypowiedzenie przez Mzzl. Pamiętaj żeby osobiście wszędzie dotrzeć.

Gość gość
jak moge sie skontaktowac z osoba która mi pomoze pisałą tak ale nie wiem jak moge sie z nia skontaktowac

Gość gość
12:43 - Gdzie jest,, tak,,? Proszę wyrazić się jaśniej. Uważam, że jest wyjście na sto procent. Chcę pomóc. Proszę podać rejon.

Gość gość
A syn ma tatusia? Niech Pomorze tatuś, bo jest bardziej kompetentny

Gość gość
Administrację mieszkaniowe manipuluje byś nigdy nie miała pieniędzy. Meldunki patologii to dla nich interes.

Gość gość
glowa do gory skarbie pomoc ci jakos?

Gość gość
jak skontaktowac sie z osoba która chce pomóc ? pisala że ja coś pomoże rozmowa na czwartek dzis nie bylo wszystkich więc trzymać kciuki

Gość gość
14.01 Oczywiście, że trzymam kciuki. To ja pisałam że miałam taką sytuację, napewno załatwisz sprawę pozytywnie, najważniejsze to wykazać zaangażowanie. Sama możesz zaproponować takie rozwiązanie żeby Ci zadłużenie rozłożyli na raty i dołączyli je do czynszu.