Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xoxoxoxxoxoxxxxxo

Co dla was jest ważniejsze?

Polecane posty

Gość xoxoxoxxoxoxxxxxo

Opcja 1: Facet, który o was dba (w sensie mentalnym, wspiera, jest przyjacielem, kocha) i zapewnia wam życie na godnym poziomie (mówię o wakacjach zagranicą, inwestycjach, oszczędzaniu, ogólnie o dobrym gospodarowaniu pieniędzmi w taki sposób, że i macie z tego przyjemność i w jakiś tam sposób dbacie o przyszłość) Opcja 2: To samo, tylko z lekkim podejściem do pieniędzy - macie je, na nic wam nie brakuje, ale kiepsko zarządza finansami (nic nie odkładacie, wakacje są marne - o ile w ogóle są, gdzieś po drodze pojawiają się niewielkie długi, itp). Ma to dla was jakieś znaczenie, robi jakąś różnicę? Mówię oczywiście o przypadku partnera na życie.

Gość xoxoxoxxoxoxxxxxo
Czyli zarządzanie pieniędzmi jest dla Ciebie na drugim planie, tak? :)

Gość to niech nie je
dla mnie wazniejsza jest samodzielność finansowa a zapewnienie życia na jakimś poziomie to sprawa wspólna

Gość xoxoxoxxoxoxxxxxo
Nie no, oczywiście, że tak. Mam na myśli to, że nawet jeśli kobieta stara się coś zaoszczędzić, odłożyć (czy na "czarną godzinę" czy z myślą o wakacjach np), on swoją wypłatę traktuje lekko - na perfumy, buty, grę, przyjemności, gdzieś pomiędzy rachunki. Chodzi mi o taki układ. O układ z facetem, któremu nie zależy na takich rzeczach jak odkładanie pieniędzy z myślą o przyszłości (swojej, dzieci) czy wspólny urlop, na który - jak przychodzi co do czego - nie ma wystarczająco dużo kasy.