Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulana

Ile mniej więcej kosztować będzie w Gdańsku taxi na trasie PKP - Lotnisko?

Polecane posty

Gość paulana

Hej nie jestem z Gdańska więc się nie orientuję czy ktoś orientacyjnie wie może ile to może wynieść? Dzięki

Gość paulana
czy jest ktoś tu z Gdańska?:)

Gość gebhtyn
to zalezy od pory dnia i drogi, jaka wybierze pan kierowca. moze jechac miastem- wrzeszczem konkretnie to jest jakies 15 do 20 km albo obwodnica. radze ci wysiasc na stacji gdansk wrzeszcz bo stamtad jest blizej na lotnisko, o ile twoj pociag nie dojezdza do gd o 15 czy 16 bo wtedy nie ma szans na szybko dojazd.

Gość paulana
będą to godziny ranne około 5:00 mniej więcej. Z regóły wysiadam na Gdańsk Główny i jade autobusem którego o tej porze nie ma. Czyli to nie jest dobry pomysł by wysiąść na Głównym jeśli chodzi o taksówke?

Gość paulana
Pupolina chyba taksówka wyniesie to okolo 50zl :) ale dzieki hehe

Gość gebhtyn
o 5 rano ja bym wysiadla we wrzeszczu i pojechala slowackiego. o tej porze jeszcze nie ma korkow. tez mi sie wydaje, ze okolo 50 zl.

Gość paulana
Gebhtyn- wielkie dzieki za odpowiedz:)

Gość gość
tanej jest wziasc z pkp we wrzeszczu autobus lub z gdanska glownego i on zawozi bezposrednio pod lotnisko.na stronie lotniska jest info o autobusach i godzinnach odjazdu.

Gość gość
Witam, Jeżeli ktoś potrzebuję szybkiego, bezpiecznego i komfortowego transportu z lub na lotnisko Gdańsk zapraszam do skorzystania z oferty firmy Airport Gdansk Transfer http://airportgdansktransfer.com Różne rodzaje pojazdów w stałych i atrakcyjnych cenach.

Gość gość
Za darmo jak loda zrobisz w taxi :-)

Gość Miłka33
Zajrzyj na stronę http://airporttaxigdansk.com.pl/ , w zakładce ,,cennik'' znajdziesz dokładne informacje, co do tego, ile Cię to wyniesie ;) Oczywiście są to stałe stawki, niezależnie od ruchu na drodze i innych przyczyn niezależnych od nas samych, poza tym możesz również zamówić taksówkę na powrót, już z lotniska i oczywiście zostaniesz odebrana na samym lotnisku przez kierowcę taksówki.

Gość taxigdansk
Koszt na tej trasie zaczyna się od 40 zł do nawet 150 zł , ale polecam korzystać ze sprawdzonej firmy http://airporttaxigdansk.com.pl koszt z dworca na lotnisko 80 zł i masz auto do 5 pasażerów bez żadnych dopłat a cena o ile nie zechcesz po drodze zjezdzac z trasy lub iść na dłuższe zakupy pozostaje nie zmienna nawet w nocy, niedzielę i święta. Łatwo też zamówisz taxi korzystając z formularza na ich stronie.

Gość gość
Tanie taksówki z Gdańska to As Taxi i Komfort Taxi (można zamówić na lotnisko oczywiście). Cena na dworzec główny powinna wynieść około 40zł. Możesz też wsiąść w kolejkę PKM, SKM lub autobus. Popatrz sobie na jakdojade.pl z tego co widzę, o 5:12 powinnaś mieć kolejkę SKM na Dworzec Główny (jedzie około 30min), bilet do kupienia w automacie (jeśli jest) lub u maszynisty (może być doliczone ok 3zl za kupowanie w kolejce). Niestety nigdy na tej trasie nie jechałam, ale możesz ludzi podpytać jak już wylądujecie.

Na stronie http://airporttaxigdansk.com.pl/pl/ masz kalkulator. Siostra moja korzystała z ich usług jak przyleciała z Anglii. Taksówkarz stał na lotnisku z kartką imienną, zabrał ją stamtąd i podwiózł pod dom. Super spawa dla tych co cenią czas i wygodę.

Gość gość
Dużo osób wśród moich znajomych na uczelni jeździ z City Plus Taxi, ponoć jeśli chodzi o Gdynię to nie ma tańszego transportu. Ja pojedyncze razy zamawiałem taxi także ogromnych doświadczeń to nie mam, ale było w porządku. Szybko się zamawiało i też nie musiałem jeszcze jakoś specjalnie długo czekać na auto.

Gość gość
Najlepiej optitaxi zamówić oni chyba mają najlepsze stawki za przejechany kilometr. Zresztą jak się zamówi taksówkę to dostajesz wiadomość o koszcie.

Gość gość
Mnie się dobrze jeździ samochodami od City Plus (ich stronka z cenami – www.cityplustaxi.pl ). Jak dla mnie w tym momencie mają najlepszą ofertę w Trójmieście. Cena jest rozsądna, zasięgi mają duże no i ostatnia sprawa że rezerwacja kursu trwa krótko, na auto nie trzeba siedzieć i czekać przez długie kwadranse.

Gość gość
Ostatnio dość często jestem w Trójmieście w sprawach zawodowych i zamawiam sobie na dworzec City Plus Taxi (cennik jest na www.cityplustaxi.pl ). Dobra obsługa zarówno ze strony kierowca jak i pod telefonem. Jeśli dostaję info, że taxi będzie na daną godzinę to rzeczywiście jest, plus minus minuta.

Gość gość
Dobre taksówki jeżdżą od City Plus ( www.cityplustaxi.pl ). Jak komuś zależy na komfortowej jeździe to bym ich polecała. Jeszcze nie miałam z nimi jakiś przygód. Taksówka podjeżdża na czas, przy składaniu zamówienia nie trzeba przesadnie długo czekać na obsługę. Nawet jak są godziny szczytu i dużo ludzi zamawia taxi to do nich stosunkowo szybko można się dodzwonić.

Gość gość
Tak średnio dwa, trzy razy w tygodniu jeżdżę taksówką i ostatnimi czasy to dzwonię po City Plus najczęściej. Na stronie www.cityplustaxi.pl jest ich oferta i kontakt. Cenowo wychodzi okazyjnie, a do tego auta mają w wysokim standardzie. Ja na co dzień chodzę w garniaku, także jednak zwracam uwagę na to, żeby gdzieś w samochodzie się nie pobrudzić i jeszcze z ich taxi brudny nie wyszedłem.

Gość gość
Jak jechałem we wrześniu z iTaxi to na krótkich trasach płaciłem nawet poniżej 10 zł. Poważnie ;-) Moim zdaniem najważniejsze, to mieć jakąś sprawdzoną korporację i zawsze z nimi jeździć. A że ktoś będzie miał odrobinę taniej? Co z tego?

Gość gość
Polecam tutaj - https://itaxi.pl/nasze-miasta/taxi-gdansk/ Pewniacy, dobre stawki, dobre warunki. Sensowne auta, punktualność. Tak więc ogólnie zdecydowanie ich polecam. Mają wiele plusów. Od lat nie wsiadam do przypadkowych korpo. Zawsze mam kogoś sprawdzonego, z normalnymi stawkami.

Gość gość
Również z nimi jeździmy i zawsze wszystko było w porządku. Trudno wymienić wszystkie plusy, w sensie - iTaxi. Czasami jak dowalą promocję, to drożej wychodzi jazda autobusem. Ale i tak chodzi nam głównie o uczciwość i niezawodność. U nich po prostu nie ma problemów.

Gość Kakkaka76166
Najlepsze ceny z tego co się kiedyś orientowałem to w https://itaxi.pl/ mają. No i wygodnie u nich przez aplikacje mozna zamowić taxi. Ogólnie u nas to chyba najlepsza sieć taxi, w całym Trójmieście działają.

Gość gość
Szukając najlepszych cen, koniecznie sprawdź NeptunTaxi - według mnie najlepsze taksówki w całym Trójmieście.