Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola333

Blizny i przebarwienia!!

Polecane posty

Gość Karola333

Moim problemem są przebarwienia po niedoskonałościach. Czy może któraś z was zna jakiś skuteczny sposób na ich usuniecie?

Gość kupilam kwas tca
kwasy :)

Gość Karola333
a możecie polecić jakieś konkretne? Lub kremy kwasami?:)

Gość moze kwasy aha i pha
Aha sa dosc silne a pha sa slabsze ale nawet cery wrazliwe i naczynkowe moga je robic, tych pierwszych nie. maseczki z aloesu i z ogorka rozjasniaja troche skore.

Gość milivanilii
po niedoskonałościach? oooo dżizas :D:D:D:D:D

Zleży od stanu skóry, nie każdy może sobie pozwolić na mikrodermabrazję. Jeżeli masz trądzik w stanie aktywnym, albo dużą ilość rozszerzonych naczyń krwionośnych to odpada.

a czy przy azs w remisji, bez nasilonych objawow, mozna ryzykowac kwasy?

jeżeli AZS jest w miarę zaleczone to wykonuję zawsze kwasy z Medidermy. Kwas migdałowy, azelainowy, robię serię z witaminą C, stosuję żel aloesowy, kawitacja. Polecam zabieg Gerards GLA ATOPICA.

Kolorowe kredki, piszesz inaczej niz kiedys czytalam, bo czytalam ze do naczynek mikroderm.jest ok, tyle ze nie przy tradz.rozow.

Na twarzy azs nie mam zle, ale boje sie ze mnie podrazni czy uczuli.

Jeżeli przy rozszerzonych naczyniach będziemy stosować mikrodermabrazję (diamentowa lub korundowa), pogorszymy ich stan i nabędziemy nowe. Jest to wynik zasysania i tarcia jak w przypadku mikrodermabrazji diamentowej. Korundowa jest jeszcze mocniejsza.

Dlatego radzę tego typu zabiegów nie przeprowadzać w jakiś zwykłym saloniku gdzie stosuje się kwasy tylko i wyłącznie kosmetyczne. Musisz wybrać gabinet obsługiwany przez lekarza lub kosmetologa (ze wsparciem lekarza) gdzie stosowane są kwasy medyczne.

A jak dokładnie wyglądają takie poszerzone naczynia? Bo zaczerwienienia skóry to chyba nie to, prawda? Czy to takie żyłki fioletowe grubości włosa, które widzi się czasem u starszych ludzi?

Kolowe ale nie zrozumialas co napisalam

Wpisz w google rozszerzone naczynia krwionośne i poszukaj w grafice. Możesz udać się również na konsultację, które w większości gabinetów są gratisowe :)

Ok. tak to te zylki. teleangiektazje. przy azs tez mam z tym problem. najgorsze rogowacenia sa, ale to co dzien przy myciu delikatnie mechanicznie sie usuwa, mam troche blizn, nie wiem czy ryzykowac.

Wypróbuj na początek złuszczanie Enerpeel MA. Poszukaj gabinetu, który oferuje ten zabieg. Jest to złuszczanie kwasem migdałowym,więc naczynka nie są tu przeciwskazaniem a wręcz przeciwnie

łykaj magnez z witaminą B6, chroń skórę przed słońcem- np.Aknicare spf 30 (lekki), Bioderma Photoderm Mat spf 30. Żywienie jak u osób z cerą naczyniową.

uczula mnie mnostwo kosm.nawet apteczne i te niby prof.

Mam kilku pacjentów z AZS i jak do tej pory te zabiegi nie pogorszyły ich stanów tylko pomogły :) Jeżeli trafisz w dobre ręce i będziesz stosowała się do zaleceń to zobaczysz,że pojawią się pozytywne efekty :)