Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgośka-18!

Wzrost do dowodu - mam wpisać sama?

Polecane posty

Gość Małgośka-18!

Za parę dni kończę 18 lat, będę musiała wyrobić dowód. Wiem że we wniosku trzeba wpisać wzrost i jak uważacie czy mogę się zwyczajnie zmierzyć w domu czy lepiej w szkole? W domu tak dokładnie nie zmierzę. Słyszałam że podany wzrost może być weryfikowany, jak z tym jest?

Gość aldona.......
to jest jak oswiadczenie nie próbuj kłamac

Gość Maciuś jedyna miłosc ;)
u mnie nie było takiego pola

Gość Małgośka-18!
Ale ja nie chcę kłamać! Tylko czy w domu będę dobrze zmierzona czy lepiej w szkole? Ma znaczenie jak się ubiorę?

Gość adfasfasfasf
U mnie nie sprawdzali i wpisałem sobie za dużo niż mam. A wpisałem tak bo mając 18 lat miałem przed sobą jeszcze 3 lata rośnięcia, więc chciałem to przewidzieć, ale jakbym wpisał wzrost taki jaki miałem w wieku 18 lat to teraz i tak nie byłoby to aktualne bo jestem wyższy niż w tedy. Więc proponuje Cu podać więcej niż masz, ale nie przesadzaj- ja się pomyliłem o 3 cm ;)

Gość witam!
Pracuję w urzędzie przy wydawaniu dowodów. Wzrost jest czasem weryfikowany kiedy jest przypuszczenie czy po prostu widać że ktoś podaje niezgodnie z prawdą. W sumie nie spotkałam dużo takich przypadków, co ciekawe wszystkie to dziewczyny i to wyrabiające 1 dowód. Były zmierzone na miejscu pod miarką elektroniczną (na bosaka) i wpisany miały prawdziwy wzrost.

Gość adfasfasfasf
witam! A ja tamtego dnia jak wyrabiałem to się zawyżyłem o 8 cm i jakoś nikt nie sprawdził - jak to tak?? A i nawet nie widziałem tam jakiś przyrządów do mierzenia :P

Gość witam!
Mogłeś trafić na urzędniczkę której się zwyczajnie nie chciało. Przyrządy do mierzenia nie stoją obok, jest do tego pomieszczenie w pobliżu (nie robimy tego przy osobach trzecich).

Gość adfasfasfasf
witam! A są jakieś konsekwencje tego że mój wzrost z dowodu nie zgadza się z moim wzrostem rzeczywistym?? Czy jak coś to wyrabia się nowy dowód i to wszystko.

Gość witam!
Małgośka-18! - lepiej będzie jak zmierzysz się w szkole, powiedz że chodzi o dowód, wtedy lekarz/pielęgniarka da Ci kartkę z wpisanym wzrostem, podstempluje i wpisze datę (nie musi być żaden specjalny druczek). Do mierzenia zdejmujesz buty i skarpetki. adfasfasfasf - Konsekwencją niewłaściwych danych może być konieczność zmiany dokumentu.

Gość Małgośka-18!
Dzięki za info, zmierzę się w szkole. Jak będę miała kartkę to pewnie nie będą mnie weryfikować ;) trochę głupio byłoby ściągać skarpetki w urzędzie...

Gość witam!
Jak będzie kartka, to znaczy że pomiar prawidłowy, więc weryfikować nie trzeba :) a co do zdejmowania skarpetek to mierzenie jest w osobnym pomieszczeniu i ściągasz tylko przy pani która Cię mierzy, nikt inny nie wchodzi bo i po co?

Gość adfafasfaf
witam A jaki maksymalny wzrost jesteście w stanie zmierzyć??\ Bo ja mam ponad 2m i u lekarza nigdy nie dało rady, to może u was da radę?

Gość witam!
Mierzymy teoretycznie do 220 cm.

Gość adfafasfaf
Teoretycznie-czyli nikt jeszcze nie przyszedł kto by sięgał granicy tej skali?

Gość witam!
Dokładnie, nie spotkałam przynajmniej w czasie mojej pracy. I już mówiłam, musieliśmy weryfikować dziewczyny, żadna nie miała jakiegoś b. wysokiego wzrostu.

Gość adfafasfaf
berneczka Ja kiedyś słyszałem że to liczba osób w kraju o takim samym imieniu u nazwisku, więc może o to Ci chodzi??

Gość Mark+Iza
z tymi skarpetkami to oczywiście przesada?

Gość berneczka
no może ja mam 0 :D ale zaraz sprawdzę na fejsie :D

Gość ghrrrhhrr
większość moich koleżanek wpisało sobie celowo więcej cm niż mają w rzeczywistości :O :D

Gość adfafasfaf
berneczka no może ja mam 0 ale zaraz sprawdzę na fejsie Niema to jak wszech wiedzący fb hehe Ale tym bym się nie sugerował:P

Gość berneczka
jest 1 osoba o takim samym imieniu i nazwisku więc to chyba nie to.... szkoda ,ze "witam" już nie ma bo widać obcykana w temacie była :P

Gość adfafasfaf
berneczka Fc to nie jest urząd więc nie sugerowałbym się nim :P

Gość berneczka
no OK ale to można sprawdzić i skoro są 2 osoby to ja nie mogę mieć 0 :D

Gość witam!
berneczka: to jeden z numerów kontrolnych, nie doszukujcie się ukrytych zakodowanych treści, przesada - liczba osób o tym samym imieniu i nazwisku może się zmieniać (ktoś umrze, ktoś się urodzi)... Mark+Iza: nie przesada, tak jest wg regulaminu. Jeśli gdzieś nie przestrzegają to już nie mam na to wpływu.

Gość Małgośka-18!
Ja też pomyślałam że przesada, ale jak tak jest to się podporządkuję. W rajstopach można być do mierzenia czy też nie?

Gość witam!
Małgośka-18: jeśli dobrze widać że stoisz prosto to możesz zostać w rajstopach (mam na myśli pomiar w urzędzie - w szkole powinnaś jednak być boso). bazienka: 2 cm to mała różnica, "na oko" nie rzuca się w oczy. Gdybyś zawyżyła np. o 10 cm to pewnie byłabyś weryfikowana. Zawyżanie często polega na podawaniu wzrostu w butach, nawet na kilkucentymetrowych obcasach.

Gość tylko_olka_xxxx
lepiej napisac zgodnie z prawda, ja zawyzylam pare cm i jeszcze raz mnie mierzyli w urzedzie, dziwne uczucie wiec chyba nie warto...