Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coraz bardziej zawiedziona!

Dlugie , bezowocne starania o dziecko w dojrzalym wieku! Grupa wsparcia!

Polecane posty

Zapraszam na kawkę już:) ja już na nogach, spacer z psem zaliczony, rosołek dochodzi...kurcze szkoda tej mojej niewykorzystanej energii....mogłabym bliźniaki jeszcze odchować, a nie tylko jedno.I niech mi powie jakaś pomarańcza, że my nie miałybyśmy siły dziecka wychować. No i miłego dnia koleżankom życzę.

Witam i ja:) Karmi szalona kobieto, ja myślę, że nie tylko dwojaczki z takim temperamentem dałabyś radę:) o Basiu kawka dopiero teraz u mnie, wczoraj robiłam nowe ciacho całkiem smaczne z kruszonką z cynamonem, tylko z jednym jajkiem -dlatego wirtualnie kobiety Was częstuję tym prostym ale smakowitym specjałem. o Izalus jak to zleciało, w głowie mam twoje posty jeszcze jak się starałaś, twoje smutki na temat palenia a tu jutro już rozwiązanie...hm leci ten czas, na tamtym topiku dzieci rosną a u nas jakby się czas zatrzymał, normalnie. o Gerwazy weszłam na twój drugi topik o in vitro ale dzielne kobiety jesteście, kurczę ta dziewczyna co punkcje na żywca wytrzymała - podziwiam. Boże jak to musiało ją boleć. Ale myślę i trzymam kciuki aby jej się udało. Za Ciebie też Gerwazy bo jeszcze Ciebie czeka, oj czeka...podziwiam za upór i determinację. o Rachela jak po urodzinach? o Tesso ❤️ o SM 🌼 o Stefanio - heloł o Tyle nas było? a gdzie reszta? dziewczyny co u Was?

witam w niedziele 🌻 o a ja umieram. ;) jest gorzej niz bylo... chyba jutro znow pojde do lekarza. tez planowalam dzis jakies ciasto upiec, nie wiem czy sie uda o Izalus, nie denerwuj sie, bedzie dobrze :) o Ivanko 🖐️ o Karmi zazdroszcze udanej zabawy, i Twojej energii :) o Milej niedzieli wszystkim.

Tesso zdrowia życzę, pewnie grypa Cię dopadła u nas też wokoło wszyscy ostatnio byli chorzy. Trzymaj się, musisz się wygrzewać.

A my jedziemy na male zakupy bo maja 25 od nas niedziele handlowa:-P

Witajcie ;) 🌼 x Tesso zdrówka życzę trzymaj się jakoś bidulko :( x Ivanko ta grypa strasznie kosi ..........u nas w klatce sąsiad zachorował i leży w szpitalu podejrzewają świńską grypę robili badania żeby potwierdzić albo wykluczyć masakra............. x Izalus będzie dobrze nie martw się ;) ❤️ x Pozdrawiam wszystkie koleżanki :)

Izalus, x To trzymam kciuki za jutrzejszy dzien i zeby poszlo jak z platka! x Karmi_, impreza niezla z opisu! Wy tacy mlodzi duchem jestescie, ze trzeba bylo z malolatami tancowac do rana :) Kiedy odbierasz wyniki Twojego testu AMH? x Mon Cheri, Czy mozesz wrocic do tego projektu gdzei mieli porownywac IVF ze stymulacja z apomoca Gonalu i to za pomoca Menopuru? Ciekawie to brzmi a lekarze mieliby na pewno motywacje zeby wyszlo. x Tesso, zdrowiej szybko! x Iwanko x U nas zimny wiatr i tylko 5 stopni. Bylismy na sniadniu ze znajomymi, maja urocza dwuletnia coreczke a drugie w drodze. Sa w naszym wieku :) Niestety wczoraj spotkalam sie z ludzmi, ktorzy maja za soba juz 5 nieudanych podejsc do IVF w tej samej klinice gdzie ja chodze :O Porozmawialismy o tym czego sie spodziewac, bardzo mili ludzie...Ona ma tylko 37 la, za kazdym razem miala transferowane super 3 zarodki, miala nacinana otoczje i...nic :( No nic, we wtorek rano okaze sie czy wogole jakies jajka wyhodowalam to bede sie wtedy martwic. A poki co, M robi juz zastrzyki z wprawa zawodowej pielgniarki :) x Zycze Wam milej niedzieli!

Gerwazy kochana nie martw się kciuki tu wszystkie zaciskamy więc głowa do góry będzie ok ;) ❤️ x Również życzę miłej niedzieli :) nam wszystkim 🌼

Gerwazy ja nawet kupujac wlasnie buty trzymalam kciuki....

Biest dzięki za kochaną powsinogę:p i wiesz teraz dopiero zaczynam rozumieć dlaczego odkładasz w czasie in vitro. To jest dopiero stres na każdym dosłownie kroku:stymulacja, ile jajeczek, punkcja, ile się wyodrębni silnych, ile zapłodni, zagnieżdżenie.....o matko! Podziwiam te kobietki naprawdę, jak tak się wczytałam... Gerwazy mocno ale to mocno trzymam kciuki i się dodatkowo nie stresuj, bo to podobno źle wpływa na jakość twoich jajeczek. Wiem co napiszesz - łatwo powiedzieć...ale rób wszystko aby się tak nie denerwować.

Mnie stress invitro nie przeszkadza... Ja odkladam to- bo nie mam sil i ochoty na starania o dziecko. Wiem ze i tak sie nie uda i nie mam po prostu ochoty na czynne dzialania. Na razie lykam wiesiolka , mastodynon i clo...

Dziewczyny, dziekuje pieknie za Wasze wsparcie❤️❤️❤️! x Biest, jakie buty kupilas? Ja w zeszlym roku przestalam uprawiac sport i strasznie przytylam. Nie wiem cz uwierzycie ale oprocz cieplych rajstop na zime to w ostatnich 8 miesiecach nie kupilam sobie ani jednego ciucha ani wogole nic :O Chodze w takich rzeczech, ktore sa rozciagliwe :) x Poza tym, sama nie wiem...ostatnich 6-8 miesiecy krecilo sie ciagle wokol staran o dziecko, jakos stracilam siebie sama z oczu :O Kurcze, tak mysle, ze przeciez M mnie inna znal... x Nachodza mnie teraz takie mysli, ze tak w zasadzie to dziecko jest jedna wielka niewiadoma. Nie wiem czy sprawde sie jako mama, moze bedziemy miec zle kontaty. A nawet jakby dobrze bylo to zanim sie czlowiek obejrzy dzieci dorastaja i ida na swoje :O W sumie zycie spedze z moim M (no mam taka nadzieje ;)) wiec wazne jest jak sie miedzy nami uklada a mam wrazenie, ze poszlo to wszytko (oraz ja sama...) jakos w kat na rzecz staran :O x Dzisiaj zasnelam pod wieczor i M mnie obudzil gdy byl czas na zastrzyk. Zrobil sprawnie i szybko zanim zdazylam sie prestraszyc a potem tak siedlismy na lozku, wyjelam kalendar zastrzykow i od jutra musimy dwa robic. M wzial mnie za reke i mowi: "Was tuen wir uns an.." - Co my sobie czynimi..." x Z bardzije optymistycznym wiadomosci mam nowa sasiadke :) Poprzedni ludzie zaszli w ciaze, facet zostal dyrektorem calego rynku Ameryki Lacinskiej i wrocili do Meksyku. Ok, na ich miejsce wprowadzili sie Nowi :) tzn. a raczej Nowa bo tylko jej nazwisko jest przy drzwiach. Za to na skrzynce pocztowej sa dwa nazwiska. I walneli sobie do tego tytuly: Dr. Blah Blah i Dr. Yada Yada :-D Do tego sie przyzwyczailam bo to Niemiecki zwyczaj. Co prawda ona jest Chinka, choc zniemczona, natomiast jej facet sadzac z nazwiska na skrzynce pocztowej, Niemcem. Wcisneli ten Dr. Dr. przed dwoma nazwiskami na malutkiej karteczce w skrzynce pocztowej. Normalnie majstersztyk miniaturyzacji :-D Ale do rzeczy. Otoz nasza nowa sasiadka, przychodzi do nsa zapytac o rozne rzeczy (zawsze gdy M jest w domu) w szlafroku :-D Na bosaka i gola :-D Tylko ten szlafrok ma na sobie :-D Ostatnio pytala gdzie tu mozna internet dostac (ona zyje w Niemczech od lat) i poprosila M zeby z nial zszedl i jej pokazal w piwnicy gdzie jest skrzynka od kabla. Kolejnego wieczoru, naturalnie przypadkiem utkal jej but w drzwiach do mieszkania i drzwi nie zamnely sie automatycznie. Akurat M wychodzil do sklepu, wrocil, drzwi nadal tak uchylone wiec zapukal i zapytal czy zauwazyla. Okazalo sie naturalnie, ze to byl przypadek :-D ale pogadali sobie troche i M jest zdania, ze mila dziewczyna :-D x Mhm, niedlugo w okolicach bedzie chodzic Chinka z podbitym okiem. Wtedy jej sie w koncu jakis Dr. Przyda :-D

x Biest, jakie buty kupilas? Ja w zeszlym roku przestalam uprawiac sport i strasznie przytylam. Nie wiem cz uwierzycie ale oprocz cieplych rajstop na zime to w ostatnich 8 miesiecach nie kupilam sobie ani jednego ciucha ani wogole nic Chodze w takich rzeczech, ktore sa rozciagliwe A bylismy na sale i dostalam od meza 2 pary botkek, Stiefelleten na niskim obcasie i wlosami hihihi (bo na 10 cm nie chcial mi kupic dran ale jamu jeszcze pokarze heheh) i plaskie kozaczki z napami- nic szalowego... x Poza tym, sama nie wiem...ostatnich 6-8 miesiecy krecilo sie ciagle wokol staran o dziecko, jakos stracilam siebie sama z oczu Kurcze, tak mysle, ze przeciez M mnie inna znal... Ja dziekue Bogu ze od 1.5 roku naprawde nie mysle o staraniach...moje uczucia umarly....

My ugotowalismy wspolnie i teraz leze "z nogami do gory ".

U mnie gotowal M :-D I co chwila przynosil mi wode bo przy tym Gonalu trzeba 3 litry na dzien pic :O Czerwone wino tez przyniosl ;) x M oglada teraz film Jerzego Hofmana o Cudzie nad Wisla w 1920 roku. Ja nie moglam...bo tam kobiety gwalca i wogole straszne :( Widzialam tylko poczatek i mi wystarczylo :O x Ostatnio tak myslalam, ze obydwoje mamy silne charaktery. Jezeli Kruszynka sie w nas wda to oczekuje kosmicznego buntu dwulatka od dwuch lat do osiemnastu :-D :-D :-D x Liilli, co u Ciebie? x Rachelka, Mon Cheri, Iwanka, Tessa, SM_40, Denis, Prosze do tablicy ;) Co u Was kochane?

Gerwazy u mnie nic nowego wiec nie ma o czym za bardzo pisać ;) za to u ciebie dużo się dzieje ;) i będzie coraz więcej więc pisz nam tutaj swoje doświadczenia i odczucia a my będziemy ci kibicować :)

Gerwazy koniecznie na zakupy! musisz nadrobić zaległości:) co do butów uwielbiam je kupować! Ale nie cierpię łazić po sklepach dlatego ostatnio kupuję w necie:) generalnie z tej samej firmy venezia -ostatnio jest wyprzedaż - u nich wszystkie buty mają sprawdzony, mój rozmiar:) I muszę się przyznać w tym miesiącu kupiłam 5 par! Gerwazy nie obawiaj się o swój związek -te wszystkie frustracje, stresy, przeżywanie to też buduje więzi a może bardziej umacnia je między wami. W przyszłości pewnie będziecie się z tego śmiać. A co do sąsiadki w szlafroku - uważaj! Pilnuj swojego M! śmiać mi się chce jak piszesz o tych tytułach przed nazwiskiem na drzwiach mieszkania. He,he! Jak byłam mała to mieszkałam w bloku i na wizytówce mój sąsiad miał napisane : Dyrektor szkoły mgr J... M......zawsze jak to wspominamy zaśmiewamy się. Ciekawe z czego to wynika w waszym kraju,ze tak ludzie koniecznie chcą aby każdy wiedział o ich tytułach naukowych. Może czyją się ważniejsi? Ale ...uważaj na Chinkę! o Biest! telemaniaczko;) już do m się przytulaj!

Biest! telemaniaczko już do m się przytulaj! Przeciez pisze ze zjedlismy i leze z nogami do gory hheh :-P Maz teraz spi bo musi wstac o 0.30 do pracy.... Ja mam tez duze zaleglosci w zakupach...heehh

Ivano ty nie jestes zadna starsza pani moja droga .... No jak by to napisac...no forma zalana nogi na suficie heheh :-P

Ja od jutra zaczyam diete Dukana wiec dzic ostanie obrzarstwo wiec pojde usmazyc krokieta...:-P

Biest :D hi,hi to smacznego:) i dobrej nocki:) ale pewnie będziesz mężulka wyprawiała do pracy to Ci się nie opłaca jeszcze kłaść a ja niestety zmykam...bo jutro do pracy....pa! Dieta dukana - ostra, proponuję dwa krokiety:) bo tan chyba na początek sam nabiał się je? Uciekam, pa!

Tak bede wypraiala go ale ja pd 6 dni kusze do 1.30-2 w nocy wiec narazie nie jestem zmeczona-chyba ze tym krokietem heheh. DOBRANOC.

Witam z kawka. Wstalam niewyspana i z bolem glowy....

Dzien dobry! x Rachelko, jak sie czujesz? Czy Twoje bole przeszly? x Tesso, Mam nadzieje, ze udalo Ci sie wygrzac grype w weekend i ze czujesz sie lepiej :) x Dzisiaj wieczorem musze zaczac z dwoma zastrzykami: Gonal i Ovitrelle (zeby zapobiec owulacji) i juz teraz o tym mysle bo ta igla od Ovitrell wyglada na wieksza niz ta od pena z Gonalem :O Jutro sie okaze ile jeszcze mnie zastrzykow czeka. Jezeli nie bedzie widac zadnych porzadnie rosnacych pecherzykow to pewnie przerwa strymulacje. Moze powinnam zaczac codziennie jajka jesc zeby wiecej jajek wyprodukowac :-D Wie ktos moze czym karmia kury w celu zwiekszenia produkcji jajek? :-D :-D x Pogoda u nas jest fatalna. Zimno, szaro, mokro i ponuro. Zamiast IVF trzeba bylo do Thailandii leciec :-D

Gerwazy wiecej jak sie kloc i dbać o siebie nie mozesz zrobic bo reszte musi zrobic organizm. u NAS wczoraj w 4 godz spadlo z 4 cm sniegu.... Ja lykam clo , mastodynon i wiesiolka.

A ja w tym cyklu nic nie biorę, a przynajmniej nie w tym kierunku :O Hejka dziewczyny, bóle nie całkiem przeszły, ale jest lepiej, inaczej nie dałabym rady tu wysiedzieć. Zadzwonię po południu do mojego gina, z pracy nie mogę, bo podsłuchują ;) U nas całe szczęście śniegu nie ma i mam nadzieję, że nie będzie.... Tessko, mam nadzieję, że lepiej się czujesz. Izalus chyba w szpitalu, trzymajmy kciuki :) Pozdrowienia dla wszystkich!

Ja zaczynam dzis moje dietke Dukana :-P Trzymajcie z amnie kciuki bo musze schudnac...