Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoszła gwiazda rocka

Nie umiem być z kimś w związku

Polecane posty

Nie umiem być z kimś długo, zbyt blisko... Tak cenię sobie bycie niezależną, że chyba nigdy nie wejdę w żaden związek...

Niby słusznie, ale czy to dobrze tak non stop uciekać, nie ufać?

Gość orpat
widać to jeszcze nie ten...przyjdzie czas, przyjdzie pora i poczujesz, że to jest ten a nie inny

Najgorsze jest to, że także w przyjaźni dzieje się podobnie. Uciekam, jeśli ktoś za bardzo się stara. Mam bliskiego kolegę. Nie łączy nas nic poza przyjaźnią; do tej pory zawsze lubiłam z nim rozmawiać, często razem wychodziliśmy. Traktowałam go jak brata, on mnie zaś jak siostrę. Mieliśmy swoje tajemnice, ulubione tematy. Problem w tym, że od pewnego czasu męczy mnie jego towarzystwo. On jest silną osobowością, lubi mieć wpływ na innych. Także na mnie. Wiele rzeczy mi narzuca. Za bardzo chce wchodzić w moje życie. I irytuje mnie to. Chcę uciekać, nie ufam mu...

Takich sytuacji było rzecz jasna więcej. Już kilka razy zrywałam znajomość z drugą osobą, bo czułam, że za bardzo się angażuje, stara, a przez to przyczepia się do mnie jak rzep do psiego ogona.

Normalka... po prostu się nim zmęczyłaś. Mam tak samo, jeśli widuję się z kimś za często. zwyczajnie zaczyna mnie irytować... Trzeba od takiej osoby odpocząć.

Gość kkithlp
Jeśli czujesz, że to niedobrze, to przestań uciekać i daj kredyt zaufania. Masz wpływ na swoje zachowanie przecież i to Ty decydujesz, jak jest.

No właśnie. Męczę się jego osobą. Zachowuje się tak jakby chciał, żebym była tylko jego przyjaciółką i w dodatku bez pytania wchodzi z butami w moje życie. A może tak tylko mi się zdaje? Chyba za długo żyłam indywidualnie, żeby przyzwyczaić się do wspóldzielenia się swoim swiatem z innymi...

Z tego też powodu nigdy nie byłam w związku, choć mam 23 lata i już kilka razy było blisko. Teraz poznałam faceta, który wydaje się być do mnie podobny z natury, ale co z tego, skoro nie potrafię się otworzyć na to uczucie...

Nie próbuj się otwierać tylko dla tego, że wydaje Ci się, że z Nim może być dobrze. To powinno przyjść samo. A może Jemu będzie odpowiadać Twoja niezależność i wcale nie będzie wymagał od Ciebie nic ponad to, co możesz zaoferować....