Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaasakra

Dzis przychodza goscie a w domu syf i malaria!!!

Polecane posty

Gość maaaasakra

Mialam wczoraj caly dzien bo w piatki nie pracuje-wypralam tylko czesc ubran i z grubsza ogarnełam Dzis mam gosci ktorzy u mnie nie byli z 5 lat-tyle roboty mam a ja nie wiem jak kompletnie sie do tego zabrac Mąż mi nie pomoze bo dzis pracuje a poza tym twierdzi ze sprzatanie nalezy do mnie Do tego dziecko mam przeziebione co mnie totalnie dobija:( jak sie za to wszystko zabrac:(umazana kuchnia balkon a o dzieciecym pokoju nie wspomne

Gość Beżowa
jak się do tego zabrać? systematycznie i na spokojnie. najpierw obejdz z notatnikiem pomieszczenia i wypisz sobie kolejne czynności - ja to robie tak: 1. KUCHNIA -pozmywać naczynia -przetrzeć blaty -umyć dokładnie ekspres itp itd Potem wypij kawę, ewentualnie przy kawie uporządkuj kolejnosc, tak zeby nie odwalac roboty na darmo - np umyjesz podłogę, którą później zachlapiesz myjąc szafki z wierzchu. Aha, w kuchni nie zapomnij przetrzec lodówki z wierzchu to daje wrażenie czystosci w całym pomieszczeniu:) Potem odwalaj kolejne pomieszczenia, ale nie zapomnij robic sobie krótkich przerw. Skup się na pokoju w którym zapewne będziecie siedzieć i przede wszystkim łazienka - czysta łazienka również daje wrażenie że cały dom jest czysty. I nie zamęczaj się! Goście nie będą zaglądać do szafek czy za kanapę! A masz za mało czasu na generalkę. Na koniec wywietrz, w łazience powieś świeżą rolkę papieru i połóż nowe mydło :) mały trik - zapach cytryny kojarzy się ludziom podswiadomie z czystoscią:) Potem - ciesz się obecnością dawno nie widzianych znajomych:)

Gość Beżowa
no i zgubiłam wątek w poprzednim poscie :D zapomniałam napisać ze co kilka czynnosci bierz tą liste, wykreslaj co zrobilas i patrz co dalej masz zrobic:) no, a teraz do roboty!:)

Gość albo zamiast do domu
weź gości do restauracji bo masz dziecko chore i nie chcesz mu zakłucać spokoju, a na te pare godzin załatw opiekunkę dla dziecka :)

Gość polecam duże ilości
chininy :)