Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine_1994

Przebarwienia - szczoteczka elektryczna

Polecane posty

Chciałabym sobie kupić szczoteczkę elektryczną - taką do 100 zł. Możecie mi polecić jakieś praktyczne? Co jaki czas trzeba wymieniać końcówki? Ile kosztują? Ze względu na przebarwienia, uznałam, że szczoteczka elektryczna i odpowiednia pasta(wydaje mi się, że Elmex) rozwiążą mój problem. Czy może są jakieś tańsze sposoby na rozwiązanie tego uciążliwego problemu? Wcześniej używałam pasty Colodent i płynów do płukania Listerine, stwierdziłam, że ta pasta jest kompletnie do niczego, a płyny są dosyć dobre, ale mam czasami wrażenie, że to one powodują te przebarwienia. Czy to tylko mi się wydaje?

Gość sdfghjkl
ja używam listerine i przebarwień nie mam.Szczoteczki elektrycznej używam od ładnych kilku lat,mam juz trzecią.Pasty używam blenda-med 3 d white i innych wybielających.Końcówki wymieniam według potrzeby jak już widze ze zmienia kolor włosków.

Gość hornwellness
Witam, reprezentuję firmę sprzedającąm.in. szczoteczki elektryczne - zarównodla dzieci, jak i dorosłych, oparte na technologii sonicznej (drgania odużej częstotliwości). Dzięki nowego rodzaju końcówce o niezwykledrobnym włosiu, szczoteczka przedostaje się tam gdzie tradycyjnaszczoteczka nie daje rady.Cechuje je również nowoczesny design. Szczoteczki zawierają w zestawie baterię akumulacyjną oraz dwiekońcówki. Dodatkowo wofercie posiadamy sześć różnych rodzajów końcówek, można je stosować wewszystkich modelach naszych szczoteczek. Zapraszamy na naszą stronę internetową http://www.hornwellness.pl/category/higiena-jamy-ustnej-

Gość mukate
moim zdaniem szczoteczki elektryczne po prostu dokładniej czyszczą zęby i pod tym względem są dużo lepsze. Zastanawiam się właśnie nad kupnem takiej z BRAUN z irygatorem, w Magicznej Planecie jest teraz w całkiem przystepnej cenie. Miał ktoś?

Gość ewelina kups
Zakładając, że odpowiednio korzystasz ze szczoteczki, faktycznie może ona przynieść fajne efekty. Dopiero jednak przy paście w koncentracie faktycznie zauważyłam, jakie możliwości dają takie szczoteczki - naprawdę duże.

Kup szczoteczkę z Oral B, mam ją od ponad roku i wciąż działa jak należy. Szczoteczki zmienia się z tą samą częstotliwością co normalne szczoteczki, więc mniej więcej co miesiąc.

Gość ewelina kups
Gruba przesada - raz na 3 miesiące przy normalnym myciu jest ok. A wiem o czym pisze - swego czasu miałam problem z krwawieniem dziąseł. Pastę Ajona i tak częste zmiany szczoteczki poradził mi właśnie lekarz...

Gość dobra książka
Radzę zmiany co 3 miesiące - to jak najbardziej wystarczy. Zmiana co miesiąc to po prostu gruba przesada i strata kasy. Przecież raz na 3 miesiące stanowczo wystarczy. Szczoteczka nie jest zniszczona już po miesiącu!

Gość ewelina kups
Przy systematycznym myciu problemów nie będzie. Swego czasu zmieniałam szczoteczkę co dwa lata i nie miałam wrażenia, żeby moje zęby brzydko wyglądały. Były cały czas ta samo ładne i estetyczne ;-)

Gość ewelina kups
To jeszcze zależy jak kto myje i jaką ma szczoteczką. Może kiepska szczoteczka u osoby, która myje zęby 10 razy dziennie, będzie zniszczona już po miesiącu ;-) Ja takiej sytuacji nigdy jeszcze nie miałam ;-)

Gość kameeerka
Mam szczoteczkę elektryczną i od 3 miesięcy myję zęby pastą ajona. Wiedzieliście, że pasta w koncentracie daje przy szczoteczce elektrycznej lepsze efekty? Aż normalnie szok. Po czasie zęby rzeczywiście nie do poznania, a z tego tylko się cieszyć ;-)

Gość piczasanbta
A po czym niby widzisz te różnice? Bo w to, że gołym okiem zauważyłaś, że zęby są bielsze w życiu nie uwierzę. Człowiek patrząc na siebie codziennie nie jest w stanie takich rzeczy zauważyć.

Gość kameeerka
Po patrzeniu w lustro nie widzę nic, ale już po zdjęciach zmiany naprawdę widać. Zęby są bielsze. Trudno oceniać wpływ na zdrowie zębów, to będę mogła ocenić za kilka miesięcy. Pod tym względem jednak problemów nie miałam.

Gość piczasanbta
Na to nie wpadłam. Ile kosztuje ta ajona i gdzie można ją kupić? Bo na 100% w żadnej drogerii jej nigdy nie widziałam,chyba że leży gdzieś na mało przystępnych miejscach.

Gość barcikos
Pasta ajona, systematyczne mycie, miękka szczoteczka i problem powinno się w krótkim czasie udać całkowicie rozwiązać. U mnie zmiana była diametralna, można powiedzieć, że w krótkim czasie zęby się poprawiły, ale to również wymaga odpowiedniego szczotkowania.

Gość kisiana
Pasta powinna być w żelu, kluczowe jest w tym wszystkim odpowiednie podejście, zaangażowanie i tak te zęby będą z czasem normalne. Oczywiście nic nie przychodzi od razu - efekty widoczne będą dopiero po czasie.

Gość gość
mi pomogło połączenie szczoteczki sonicznej z pastą wybielającą marki Whitewash :)

Ja bym poleciła Ci szczoteczkę soniczną, na przykład Philips Sonicare i do tego jakaś dobra pasta wybielająca na przykład Blanx. taka szczoteczka może jest trochę droższa niż taka zwykła elektryczna ale jej skuteczność jest o wiele lepsza i pamiętajmy, że jest to jednorazowy wydatek i inwestycja w nasze zdrowie. Więcej o dbaniu o higienę można poczytać tutaj https://www.facebook.com/pages/Panoramica-3D-Dbamy-o-z%C4%99by/450630065076247

Gość merlinka71
Jak używałam zwykłej szczoteczki, to też nie byłam zadowolona. Nie czyściła dokładnie i zęby wyglądały okropnie. Zamieniłam na soniczną i teraz jest super! Bez żadnego wybielania mój uśmiech wygląda znacznie lepiej i nie mam osadu. Ten model https://www.shop-dent.pl/pl/p/SEYSSO-Carbon-Basic-Szczoteczka-soniczna-z-3-trybami-pracy-DYSTRYBUCJA-PL/2477 jest niedrogi, a naprawdę świetnie czyści zęby. Warto zainwestować w Seysso Carbon Basic.