Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on..

spoznijaca sie miesiaczka

Polecane posty

Gość on..

Ostatnio kochalem sie z swoja dziewczyna z zabezpieczeniem do wytrysku nie doszlo.. a okres sie spoznia juz 3 dzien i pare dni temu odczuwała bole brzucha i nudnosci a nawet wymiotowala :( co moze byc tego przyczyna :( ??? od wczoraj bole brzucha minely i nudnosci tez :) teraz jest dobrze ale okresu ciagle nie ma :( dodam ze moja partnerka bierze duzo tabletek na bol glowy nie reguralnie sie odzywia teraz zyje w strasznym stresie czy to moze byc ciaza?;(((

Gość no tak zamiast mieć własne
ostatnio, to znaczy kiedy? Zabezpieczenie było w jakiej postaci? Ponadto dolegliwości ciążowe w postaci mdłości występują w drugim miesiącu ciąży :) Najwcześniejszą oznaką ciąży jest brak miesiączki. Ale z kolei brak miesiączki niekoniecznie oznacza ciążę. ZAWSZE miała regularne cykle? I pierwszy raz się spóżnia?

Gość on..
kochalismy sie 2 tygodnie przed okresem :( prezerwatywy tak zawsze jej sie spoznial 1 lub maksymalnie 2 dni a teraz juz 3 i po okresie ani znaku :(

no to czas sobie wymysliliście niezły, bo najbardziej płodny.. Ale skoro prezerwatywa nie pękła, ani się nie zsunęła, ani nie zaczynałeś bez niej, to na ciążę nie ma najmniejszych szans. Rekoma, też spermy tam nie przeniosłeś? Tak dopytuje, bo to teoretycznie najbardziej płodne dni były i każdy plemnik mógł spowodować tę ciążę. Ale z drugiej strony mówisz, że dziewczyna nieregularnie się odżywia i jest w permanentnym stresie - a to czynniki, które mogą nawet zanik miesiączki spowodować. A tak prawdę mówiąc, to testy ciążowe w każdym większym sklepie i aptece można kupić, więc zamiast się zamartwiać lepiej test zrobić

Gość on..
uwazalem na prezerwatywe jezeli troche sie zsunela to poprawialem ale dlugo stosunek nie trwal moze jakies 5 min .. do wytrysku nie doszlo w srodku na pewno bo po stosunku dopiero odszlo do wytrysku i przez prezerwatywe nic sie nie przedostawalo a po sciagnieciu prezerwatywy nic juz nie robilismy .. a ile zyja plemniki po za pochwa, na powietrzu?

Gość on..
to pierwszym obajwem ciazy jest brak miesiaczki ? nic innego nie wystepuje tak ?

Gość on..
a o ile dni moze spoznic sie okres?

w pochwie około 72 godzin, poza jeśli są niewytarte może kilka godzin. Ale jeśli ręce wytarte bądź umyte, to nie ma szans na zapłodnienie

Gość on..
yhy.. to ja juz sam nie wiem co o tym myslec ..bardzo to teraz przezywamy ..

na pewno innych oznak ciąży wcześniej nie ma (chyba, że u kafeterianek, bo one nawet przed zajściem w ciążę już mają objawy :)) Więc tym co tu wypisują się nie sugeruj. Natomiast ile może się spóźnić okres nie pytaj. Bo w skrajnych wypadkach (anoreksja) może zaniknąć w ogóle, albo w przypadkach chorób jajników może być raz na pół roku, albo tydzień, dwa w zależności od różnych przyczyn. Najlpeiej kupić test a potem do gina się wybrać aby sprawdzić przyczyny spóźniającego się okresu

Gość on..
a o ile moze spoznic sie okres jest jakas regula ?

no to opisz tę sytuację dokładnie, w jaki sposób mogłaby się ta sperma dostać do jej pochwy. Postaram się ocenić czy w takim przypadku ciążą możliwa. Bo jeśli jej w pochwie nie było, to skąd miałąby ta ciąża powstać?

Gość on..
dobrze .. dziekuje narazie za te wiadomosci ale jak sie spoznia 3 dzien to sa jakies obawy czy nie ?

Gość on..
po stosunku moze jakas godzine pozniej dotykalismy sie .. :( ale odrazu po stosunku nie

Gość on..
ale moje ręce na pewno nie byly mokre od spermy bo po stosunku troche bylismy na dworze troche posiedzielismy w domu i dopiero sie dotykalismy ..

no ale łapy umyłeś po tym jak wycierałeś się po wytrysku, który jak rozumiem gdzieś tam był? Pewnie tak, więc szans na ciążę brak. Jestem matką dwójki dzieci, więc że tak powiem jakieś tam pojęcie mam. U mnie najdłużej opóźnienie było 2 tygodnie i miałam stracha, bo zabezpieczenie było w postaci "rosyjskiej ruletki" czyli przerywany. Ale jeśli dziewczyna w ogóle miała nieregularne okresy, to skąd przypuszczenie, że się spóźnia? Idź kup test, sprawdźcie (od testów w ciążę się nie zachodzi) I spokojnie poczekajcie na okres. Bo im bardziej dziewczyna się stresuje tym dłużej będzie czekać na wystąpienie krwawienia..

no, po takim czasie tym bardziej nie ma szans:) Tak, że tym razem tatusiem jeszcze nie będziesz:) Pozdrawiam

Gość on..
ja tylko sciągłęm prezerwatywe i wyrzuciłem ja ale moje rece kontaktu raczej nie mialy z nasieniem ale przed dotykaniem moje rece byly suche ..

Gość on..
a jeszcze jedno jak nawet nie umylem rak dotykalismy sie i rece byly suche to jest jakies prawdopodobienstwo ze mogla zajsc ?

przemiły rozmówco - niepokalane poczęcie zdarzyło się tylko raz 2011 lat temu :)

Gość on..
dobrze troche mnie uspokoiła Pani dziekuje bardzo ..:) mam nadzieje ze ten okres przyjdzie wkońcu :) a jak nie to za pare dni sie odezwie wiec niech Pani odwiedza moje forum : pozdrawiam

eeeeeeeeeeeeeeeeeeetam, daj spokój z tą "panią" Tutaj wszyscy do siebie mówią ty :) Dodałam sobie twoj temat do ulubionych więc zobacze co napiszesz.. Naprawdę nie macie żadnego sklepu w poblizu albo apteki, żeby upewnić się, że to nie ciąża? Czy wstydzicie się kupic test? Nie ma się czego wstydzić, kupić, niech się dziewczyna uspokoi i spokojnie poczeka na okres. Bo im bardziej będzie się denerwować (a to wpływa na brak okresu) to dłużej będziecie na nią czekać