Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa weekendowa poraa

ale dzis mialam dobre jedzenie mmm :D

Polecane posty

Gość szczesliwa weekendowa poraa

kurde, chyba za duzo zjadlam. ale pewnie do 21 mi przejdzie i cd uczty :D a wy co dzis zjedliscie? macie wyrzuty? :)

To dobrze ,że sie nie zakrztusilaś-udusilaś ,umarłaś:D:D:D Pozazdrościć. Ciekawe czy jak to wszystko zarlaś jak prosiak przez glowe przemkneła Ci myśl,że gdzieś tam siedzi jakieś dziecko i maściśnięty żołądeczek z glodu. Ale nie,pewnie nie-kiedy żarlaś nawet przez leb ci to nie przeszlo.ja bym się wstydziła napychać do tego topnia. Wiadomo,tym że sie nienajem nie zvbawie świata-ale zawsze mam to na uwadze i wlaśnie tak ku rwa mam wyrzyty sumienia. Zawsze kiedy przegne!!!!!!!

Gość skfnfmfdddd
Ciekawe czy jak to wszystko zarlaś jak prosiak przez glowe przemkneła Ci myśl,że gdzieś tam siedzi jakieś dziecko i maściśnięty żołądeczek z glodu. Ale nie,pewnie nie-kiedy żarlaś nawet przez leb ci to nie przeszlo.ja bym się wstydziła napychać do tego topnia. dokładnie!!!!!szmata

pestycyd28, ale w jaki sposób los tego dziecka polepszy się, jak ona odmówi sobie kolejnej dokładki? Przecież wiadomo, że nadmiaru jedzenia to głodne dziecko i tak nie dostanie. Równie dobrze możemy nic nie robić poza minimum życiowe, bo "ktoś gdzieś ma gorzej". Czyli wstawac codziennie bladym świtem, bo gdzieś w Chinach dzieci muszą skoro świt zapieprzać do pracy, a o ciepłym, wygodnym łóżku z pościelą moga tylko pomarzyć. Odmawiać sobie wyjścia do kina, bo gdzieś tam są ludzie, którzy za cenę tego kina wyżywiliby całą rodzinę. Nie jeść czekolady, bo ktoś gdzieś nie ma kasy na jedzenie. Itp. A to nie o to chodzi. Chcesz pomóc głodnemu dziecku? To pomóż realnie, a nie wyliczaj, ile autorka wątku zjadła na obiad, bo jeśliby nie zjadła, to i tak nikomu by nie pomogła...

skfnfmfdddd, a jak ty siedzisz kolejną godzinę przed kompem to myślisz, że gdzies są głodne dzieci, na których posiłek mogłabyś przez tą godzinę zapracować? Nie? To nie pieprz głupot. Każdy ma prawo do rozrywek, nawet tych prymitywnych, do których nalezy też przejadanie się. Autorce to sprawiło przyjemnośc, a wy się na nią rzuciłyście jak sępy, zamiast zastanowić się nad sobą. Może zamiast na imprezę idźcie do dodatkowej pracy, a zarobione pieniądze przelejcie na głodne dzieci?

pestycyd28: To rusz się i nakarm jakieś głodne dziecko. Ja pomagam 3 rodzinom i kupuję czasem żywność, chemię, jakieś ubrania, buty, itp. Gadaniem, że jest źle nie pomożesz w niczym.

...dokładnie. Każdy dużo gada o biedzie, a to są właśnie najwięksi hipokryci, którzy nigdy nikomu nie pomogli. Sami obżarci i z pełnym kontem wytykają innym, że nie myślą o innych.

babeczki.To dobrze ,że pomagasz.Mnie tez sie zdażylo. Może nie nakapałam setkami ale pomagam w inny sposób.A każda pomoc się liczy. Dlatego wyraznie odpowiedzialam na pytanie autorki. Gdzie zapytala czy nie mamy wyrzutow sumienia. Ja mam,bo zawsze gdy sięgam po coś do jedzenia i sie napycham mam przed oczami biednych i glodnych . Wiem,że myślą nic nie zdziałam,lecz czynem.Ale nie zawsze jest to realne.Gdzie się da to zawsze pomoge. Choć raz mialam sytuacje gdzie podszedl do mnie facet. Poprosil o pieniądze na jedzenie.Poprosilam go ,żeby poszedł ze mną-obok byl bar mleczny. Wyśmiał mnie skurwiel. Innym azem mialam podobną sytuacje tylko gościu poprosil mnie w kolejce czy nie mogla bym mu kupić pulpetow w sloiku bo jest glodny. Kupilam ,a gosiciu przedemna powiedział do tego faceta ,żeby sobie wziol jeszcze chleb i dobrał ze 2 sloiki.Omalo sie nie rozplakalam ,ze sa jeszcze tacy ludzie.Dlatego szacunek dla tych którzy pomagają:-)

OK. Zwracam honor. Ja tak odruchowo bo wielu ludzi wskazuje te biedne dzieci palcami ale nic nie robi. I nie szukaj takich rodzin na ulicach bo prawdziwa bieda wstydzi się prosić o pomoc. Dziadowi pod jakimś sklepem który chciał 5zł zasugerowałem, że załatwię mu sprzątanie pewego trawnika za 10zł raz na 3 dni. Usłyszałem "przepraszam, do widzenia" i spierdalał jakby UFO zobaczył. Taka "bieda" nazywa się cwaniactwo i lenistwo. Nigdy nie daj się na to nabrać.

tak Wiem,wiem. Wiem jacy ludzie potrafią być i to najbardziej jest przygnębiające. Wiem -w zyciu zaznałam i bogactwa i biedy .I choć dziś nie chodze glodna ,nigdy nie odwroce sie od głodnego,bo wiem jak to jest. Wiem ,że ludzie bezczelnie potrafia zerować na ludzkich dobrych sercach i dlatego ja mam zawsze na takie zeczy oczy szeroko otwarte:-)